Питаш.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Среща на пишещите от форума
Collapse
X
-
mellisa написаРеакциите са различни, но най-често географските полюси отиват на съвсем други места, досегашните полярни шапки започват бурно да се топят и да се преотлагат на новите полюси, изменя се продължителността на деня и нощта, времето става хладно и вали непрекъснато дъжд, нивото на морето се покачва или спада..XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Доколкото знам магнитните полюси са нестабилни и наистина може да се сменят радикално. Не става дума за "оста на въртене на земята", която мисля също се изменя, но много по-бавно и постепенно.
мелиса, нека се коригирам: "питаш и ако някой може ти отговаря"albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Sir Gray написаТук аз нещо не съм убеден. Вярно е, че не съм дълбоко запознат, но да се смени оста на въртене на Земята?!?!? Дълбоко се съмнявам. Най-малкото какво общо има магнитното поле с инерционните сили, които поддържат планетата във въртене? А и досега никога не съм чувал полюсите да са се измествали радикално (периодичния цикъл на оста не го взимаме предвид).
Всъщност, и за дълъг нямам време, затова в телеграфен стил.
Магнитните полюси сменят свето местоположение и не винаги съвпадат с географските. Например всеки 2ри път на смяна, геогр. север е близо /никога не съвпада напълно/ до магн. юг и обратното. Магнитното поле, което обгръща земята може да се разгледа като поредица от линии на магнитното поле и се предполага, че е плод на магнетизмът на земното ядро.
Херодот има едно интересно описание - за египетските жреци, които му говорят за това, че слънцето преди е изгрявало от запад, а не от изток и така 4 пъти."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Хвърлих един поглед набързо из книжлетата. Изместване на географския полюс е невъзможно. При магнетичните се обръща само полярността, но географското място не се променя (то си варира малко де, но това е нормално) Сиреч стопяване на полярните шапки, промяна на продължителността на деня и тн катастрофи са фантастика.
Целия процес по смяната на полярността май зависи от разликите във въртенето на различните пластове в железното ядро на Земята. С течение на времето магнитното поле отслабва, докато не се обърне. Но това не е правило, може пак да се засили без да обърне полюсите. Ако продължава да спада със същите темпове след 1500г. силата му ще намалее почти до нулата.
ПП: То посоката от която си изгрява слънцето си е същата, само дето се казва другояче Което не е такъв проблем като се замислиш, как точно ще я наречемXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Erich Von Manstein написаО Господи.
Империал.
Нов аватар.
:tdown
(лично мнение)
или просто бях свикнал твърде много със стария.
Ти сменяш аватара когато смениш и оформлението на форума.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment