Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Среща на пишещите от форума

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Питаш.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
      Питаш.
      Ок

jupes laterales - странични метални спойлери ???

Мерси
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
        Реакциите са различни, но най-често географските полюси отиват на съвсем други места, досегашните полярни шапки започват бурно да се топят и да се преотлагат на новите полюси, изменя се продължителността на деня и нощта, времето става хладно и вали непрекъснато дъжд, нивото на морето се покачва или спада..
        Тук аз нещо не съм убеден. Вярно е, че не съм дълбоко запознат, но да се смени оста на въртене на Земята?!?!? Дълбоко се съмнявам. Най-малкото какво общо има магнитното поле с инерционните сили, които поддържат планетата във въртене? А и досега никога не съм чувал полюсите да са се измествали радикално (периодичния цикъл на оста не го взимаме предвид).
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Доколкото знам магнитните полюси са нестабилни и наистина може да се сменят радикално. Не става дума за "оста на въртене на земята", която мисля също се изменя, но много по-бавно и постепенно.

мелиса, нека се коригирам: "питаш и ако някой може ти отговаря"
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Sir Gray написа
            Тук аз нещо не съм убеден. Вярно е, че не съм дълбоко запознат, но да се смени оста на въртене на Земята?!?!? Дълбоко се съмнявам. Най-малкото какво общо има магнитното поле с инерционните сили, които поддържат планетата във въртене? А и досега никога не съм чувал полюсите да са се измествали радикално (периодичния цикъл на оста не го взимаме предвид).
            Нямам време за кратък отговор, затова ще напиша дълъг
            Всъщност, и за дълъг нямам време, затова в телеграфен стил.

Магнитните полюси сменят свето местоположение и не винаги съвпадат с географските. Например всеки 2ри път на смяна, геогр. север е близо /никога не съвпада напълно/ до магн. юг и обратното. Магнитното поле, което обгръща земята може да се разгледа като поредица от линии на магнитното поле и се предполага, че е плод на магнетизмът на земното ядро.
            Херодот има едно интересно описание - за египетските жреци, които му говорят за това, че слънцето преди е изгрявало от запад, а не от изток и така 4 пъти.
            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Хвърлих един поглед набързо из книжлетата. Изместване на географския полюс е невъзможно. При магнетичните се обръща само полярността, но географското място не се променя (то си варира малко де, но това е нормално) Сиреч стопяване на полярните шапки, промяна на продължителността на деня и тн катастрофи са фантастика.
              Целия процес по смяната на полярността май зависи от разликите във въртенето на различните пластове в железното ядро на Земята. С течение на времето магнитното поле отслабва, докато не се обърне. Но това не е правило, може пак да се засили без да обърне полюсите. Ако продължава да спада със същите темпове след 1500г. силата му ще намалее почти до нулата.

ПП: То посоката от която си изгрява слънцето си е същата, само дето се казва другояче Което не е такъв проблем като се замислиш, как точно ще я наречем
              Last edited by Sir Gray; 06-04-2005, 20:48. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

полето се генерира от доста неща освен от земното ядро, като разбира се всичко е само предположения
                albireo написа

Comment

Ами много кофти търпка ще и ще се затрие нещо уникално във вселената каквото е земята.
                  Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Определено, толкова много усилия хвърляме в този форум, ще е жалко да се затрие.

За щастие няма такива изгледи скоро
                    albireo написа

Comment

Ауууу спамери със спамери!!!! Марш всички в ъгъла!!! И ще стоите там до 2012.... или до второ нареждане!
                      На нож!

Comment

О Господи.
                        Империал.
                        Нов аватар.
                        :tdown
                        (лично мнение)
                        или просто бях свикнал твърде много със стария.
                        Ти сменяш аватара когато смениш и оформлението на форума.

Comment

Erich Von Manstein написа
                          О Господи.
                          Империал.
                          Нов аватар.
                          :tdown
                          (лично мнение)
                          или просто бях свикнал твърде много със стария.
                          Ти сменяш аватара когато смениш и оформлението на форума.
                          Сменям си аватара когато ми е кеф, а личното си мнение в случая си го запази за себе си.
                          albireo написа

Comment

Аз пък не виждам никакъв аватар на никой и моя липсва
                            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Оправи си настройките в профила.
                              albireo написа

Comment

Съжалявам, че си изразих мнението.

Comment

Working...
                                X