Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ!!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Малко помощ!!

Някой може ли да ми помогне в превода на един текст от английски на български.Първо кажете дали имате възможност,а после ще го кача.
    Pro Deo fide et Paria

Колко е голям?

Comment

Later that same evening,Catherine came to find me in the kitchen.I thought I was alone,but I later realised that Heathcliff was there,too.He was sitting behind a high-backed seat out of my sight.
      Catherine sat silent for a while,and I saw a thear or two fall from her cheek.
      `Oh,dear`she cried at last.`I`m very unhappy!`
      `A pity,`said I.`You`re hard to please.So many friends and so few cares,and you can`t be satisfied.`
      `Nelly,will you keep a secret for me?she asked.
      `Is it worth keeping?`
      `Yes,and it worries me.I want to know what I should do.Today,Edgar Linton has asked me to marry him,and I`ve accepted him,Nelly.Be quick and say whether I did right.`
      `There are many things to consider before that question can be answered properly.` I answered.
      `First,do you love Edgar?`
      `Who can help it?Of course I do,`she said.`
      `Why do you love him?`
      `Nonsense,I do-that`s enough.`
      `It is not:you must tell me why.`
      `Well,because he is handsome,and pleasant to be with.`
      `Bad,I said.
      `And because he is young and cheerful.`
      `Bad,still.`
      `And because he loves me.`
      `Better.`
      `And he will be rich,and I would like to be the greatest woman in the neighbourhood.`
      `Wors of all. Now say how you love him.`
      `I love the ground under his feet,and the air over his head and everything he touches,and every word he says.I love all his looks and all his actions,and him entirely and completely.`
      `Then what are you unhappy about,Catheryne?`
      I asked.`Your brother Hindley wiil be pleased.Mr and Mrs Linton wiil not object,I think.You will escape from a disoderly,comfortless home into a wealthy,comfortable ordered one,And you love Edgar,and he loves you.All seems smooth and easy.Where is the difficulty?`
      Има още една малка част ама нея после ще я напиша.Предварително благодаря!!
      Pro Deo fide et Paria

Comment

Това да не е нещо от сестрите Бронте което ти трябва за часа по превод защото е домашно?

Comment

Така е.Това са"Брулени хълмове",но не ми трябва за часа по превод.
          Pro Deo fide et Paria

Comment

Никой ли не може да ми помогне?
            Pro Deo fide et Paria

Comment

Ако си чел книгата намери момента и го препиши. Ако не - ще ти намеря фрий транслатор да го преведеш и да видиш какъв фън ще е.

Comment

Ето и един превод. Малко трябва да се поизглади, но иначе е наред. Дано не съм закъснял.

По-късно същата вечер Катерина ме срещна в кухнята. Мислех си че съм сам, но по-късно разбрах че Heathcliff беше там също.Той стоеше зад висока седалка (!?!) извън погледа ми.
                Катерина стоя без да говори известно време и аз видях една-две сълзи да се стичат по бузите и.
                `О`каза тя накрая.`Аз съм много нещастна!`
                `Жалко,`казах аз.`Много е трудно да ти се угоди.Толкова много приятели и толкова малко проблеми, и не можеш да бъдеш задоволена.`
                `Nelly,ще запазиш ли една тайна?попита тя.
                `Заслужава ли си да я пазя?`
                `Да, и тя ме притеснява.Искам да зная какво трябва да направя.Днес, Edgar Linton ме попита дали искам да се омъжа за него и аз приех,Nelly.Бързо кажи дали съм права.`
                `Много неща трябва да се премислят за да се отговори правилно на този въпрос.` казах аз.
                `Първо, обичаш ли Едгар?`
                `Who can help it?Разбира се,`каза тя.`
                `Защо го обичаш?`
                `Просто го обичам-това е достатъчно.`
                `Не е. Трябва да кажеш защо.`
                `Ами, защото е красив и е приятно да си с него.`
                `Лошо’,казах аз.
                `И защото е млад и весел.`
                `Все пак лошо.`
                `И защото ме обича.`
                `По-добре.`
                `И той ще бъде богат ,и на мен ще ми харесва да съм най-богатата жена в квартала.`
                `Много лошо. Сега кажи как го обичаш.`
                Обичам земята под краката му,и въздуха над главата му, и всичко което докосва,и всяка дума която казва.Обичам как изглежда и всяко негово действие,и него изцяло и напълно.`
                `И защо си нещастна,Catheryne?`Попитах аз.
                `Твоят брат Hindley ще бъде доволен.Mr and Mrs Linton няма да кажат нищо против,мисля си.Ще излезеш от безреден и неудобен дом в богат, удобен и подреден. И ти обичаш Edgar, и той те обича. Всичко изглежда лесно.Къде е проблемът?`

Ще трябва ти да смениш имената на български.
                „Аз, Драгомир, писах.
                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот мерси!А може ли да ми помогнеш и с останалия текст по отдоло.
                  `Here!And here!` replied Chaterine,striking one hand on her forehead and the other on her breast. `In my head and in my heart,I`m certain i`m wrong.I can`t explain clearly but I`ll giveyou an idea of how I feel.I oughtn`t to marry Edgar Linton.If my brother had not brought Heathcliff so low I wouldn`t have thought of it.It would shame me to marry Heatcliff now,so he shall never know how I love him; and that`s not because he`s handsome,Nelly,but because he`s more myself than I am.Whatever our beings are made of,his and mine are the same,and Linton`s is as different as ice from fire`
                  Before she finished speaking, I became aware of Heatcliff`s presence.I turned my head,and saw him rise from his seat and leave noiselessly.He had heard Catherine say she would be ashamed to marry him,and he stayed to hear no more.Catherine noticed nothing.
                  Pro Deo fide et Paria

Comment

Ще трябва да изчакаш до утре около 18 часа.
                    „Аз, Драгомир, писах.
                    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Многоти благодаря за помоща която ще ми окажеш.
                      Pro Deo fide et Paria

Comment

Тук! И тук!` отговори Chaterine,удряйки с една ръка челото си and и с другата гърдите си.. `В моето сърце и в моята глава, аз съм сигурна че греша.Не мога да обясня точно, но ще се опитам да ти покажа как се чуствам. Не трябва да се омъжа за Edgar LintonАко моят брат не беше унижил толкова Heathcliff (не съм сигурен, виж контекста) нямаше и да се замисля. Сега ще е срамно да се омъжа за Heatcliff, и затова той никога няма да разбере колко съм го обичала; и това не е защото не е красив, Nelly, но защото той е повече more myself than I am. (нещо от типа “той е повече мен отколкото съм аз самата”) От каквото и да сме направени, ние сме еднакви, а Linton е различен както лед от огън. Преди тя свърши да говори, аз усетих присъствието на HeatcliffОбърнах главата си и го видях да се надига от стола си и да излиза безшумно.Той беше чул Catherine да казва, че ще бъде засрамена ако се омъжи за него, и той не остана за да чуе повече. Catherine не забеляза нищо.
                        „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Много благодаря на Пилот,можеби ставам малко нахален но за последен път ще ви помоля за помощ.
                          Pro Deo fide et Paria

Comment

TWO lovers steal a kiss on a busy Paris street,oblivious to everything around them,including a photographer.Fortytwo years on,the same pair stand in the same spot,(1)..........very much in love.At least,Denise and Jean-Louis Lavergne claim they are the lovers in the world`s most romantic picture taken(2)………a spring morning in 1950.Photographer Robert Doisney,80,says otherwise.The dispute over `The Kiss by the hotel de Ville`will now(3)……….settled in court.The Lavergnes are demanding 50,000 plus a share of the millions the famous shot (4)………made for Doisnei and his picture agency Rapho,since it(5)…….made into a poster in the 1980s.Denise,64,(6)…………runs a small Paris printing company with her 66-year-old husband,said,`It was a romantinc time,we were young,engaged,so in love and oblivious to the people around us.We didn’t even see that our picture was (7)……..taken.We got married on July 8 that year.`
                            Много съм на зор хора.Помогнете за последен път.Празните места не ги превеждайте.Предварително благодаря !!!Обещавам да почерпя.
                            Pro Deo fide et Paria

Comment

Ще са разрева бе хора айде помогнете!!
                              Аз също мога да помагам-реводи от немски.
                              Pro Deo fide et Paria

Comment

Working...
                              X