Честит празник, българи! Нека поне за момент да си спомним за онези които дадоха живота си, за да бъде България отново свободна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честит Празник
Collapse
X
-
Честит празник и от мен на патерици но и аз се върнах чак сега от Шипка където празнувах празника при един приятел и си прекарах много добре дори по-добре от миналата година. Нека ни е честит и поклон пред всички знайни и незнайни войни умрели за нашата свобода.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Han Solo написаМного се чудех къде да попитам .... във форума криле си имаме един доста странен тип - dido73 , който в темата за 3 март започна едно много странно отклонение : http://krile.net/viewtopic.php?t=2714 Моля ви погледнете това и кажете каво мислите за този човекТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написаТемата там я прочетох и ще заявя, че този тип май иска още да е турско или незнам си що.За едно нещо е прав и то е статистиката на загубите-те са точно толкова колкото той ги посочва.Аз от 12 години се занимавам с тази война и никъде не съм срещал цифрата 200 000 убити и ранени-това е наша Соц измишльотина
В случая обаче броя на загиналите не е от значение. Дори само едни да беше загинал пак ще заслужава да построим "Александър Невски" в негова чест защото резултата е българска държава!НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Съвременната историография оценява загубите на Русия в Освободителната война на 66 000 души.
В руската армия по това време съществували ли са национални формирования ?
Наименованията на следните полкове от 15 - пехотна дивизия: 57 Модлински полк; 58 Прагски полк; 59 Люблински полк и 60 Замошчки полк ознамчава ли че са рекрутирани от поляци, жители на Полското княжество ?
Comment
-
Теза, идентична с тази на дидо73 развиваше на 3-ти март по ТV Европа един "професор д-р", известен с яростния си антикомунизъм. Ще ще учидите ли, ако разберете че този пещерен антикомунист и русофоб е син на комунистическа номенклатура - дипломат, разбира се и агент на ДС и посланик във Швейцария. Синчето е имало щастливо детство в тази "..гнила, капиталистическа страна.." и е ползвало с пълни шепи всички блага и привилегии достъпни за избраните... Ех, и аз искам да имам такова детство ама, то премина в комунистическа България щото родителите ми са обикновени работници, а не номенклатурни кадри... Винаги съм се чувствал омерзен, когато някой такъв синковец си позволя да ми говори за демокрация, ценностна система, безспорни исторически истини... :twisted: Но това е друга тема - как бившите комунисти станаха първи капиталисти и демократи :twisted:
Comment
-
Оф комунизмът и царска Русия имат толкова общо колкото евреите и нацистите...Наистина политическата цел е била излаз на топло море но не съм особено сигурен че обикновения руски войник и офицер е воювал именно за това.По това време панславянството е в апогея си все пак.И това "братя руси" определено не е комунистическа измислица или може би Вазов е комунист...?!...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
"Братя руси" не е било пропаганден лозунг, а русофилството тук е било искрено. Времената на месианските идеологии още не са дошли и нещата не са били изкривени. Колкото за споменатото от Подпоручика, да, поради една или друга причина именно най-ревностните защитници на стария режим и партийните секретари някакси се оказа най-върли антикомунисти накрая. Е, от друга страна май има закономерност - и преди бяха гадове и сега са такива.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написа"Братя руси" не е било пропаганден лозунг, а русофилството тук е било искрено. Времената на месианските идеологии още не са дошли и нещата не са били изкривени. Колкото за споменатото от Подпоручика, да, поради една или друга причина именно най-ревностните защитници на стария режим и партийните секретари някакси се оказа най-върли антикомунисти накрая. Е, от друга страна май има закономерност - и преди бяха гадове и сега са такива.
Comment
-
messire Woland написа"Братя руси" не е било пропаганден лозунг, а русофилството тук е било искрено. Времената на месианските идеологии още не са дошли и нещата не са били изкривени. Колкото за споменатото от Подпоручика, да, поради една или друга причина именно най-ревностните защитници на стария режим и партийните секретари някакси се оказа най-върли антикомунисти накрая. Е, от друга страна май има закономерност - и преди бяха гадове и сега са такива."I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"
Comment
-
Благодаря ви за мненията за онзи тип и начина по който той оскверни темата за националния ни празник, те се покриват в голяма част с моето. Аз съм съгласен на 200% че руснаците, които са воювали и умирали в България твърде малко са ги интересували геополитическите интереси на Руската империя.may the Force be with you
Comment
-
Някак гнусно е да се политизират подобни празници, които уж трябва да ни обединяват около нещо. Естествено, че Русия е имала някакви интереси, това важи по-принцип за всяко външнополитическо действие от какъвто и да е мащаб. Но това няма значение - за нас е съществен резултатът, а не причината, поради която се стига до него. Пъки наистина русофилството тогава, че и по-късно, е било нещо нормално за нашиянарод. А и лозунгът за освобождение на "славянските братя" също е бил много популярен в Руската империя (макар че сред руските войници, участвали в бойните действия е имало и много, които не са били славяни).
Мнения като това се срещат и обикновено са продиктувани от крайни политически възгледи, които нямат нищо общо с въпросното историческо събитие. Гнусна работа, но какво да се прави - това е един от недостатъците на свободата на съвестта и изразяването.
Comment
-
Абе, нали знаеш, че за всяко нещо може да се спори и даже е задължително. В това, което казва този юнак има и зрънце истина, разбира се, друг е въпросът дали го е изразил по най-правилния начин и в най-удачното време. Не може да се пренебрегнат някои факти, които ти прекрасно знаеш и не му е времето сега да ги споменаваме.
Може доста да се говори и за подарената свобода и извоюваната свобода и дали това не се е отразило пагубно на развитието ни като държава въобще.
Ама, хайде, да не спорим в тържествената тема."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
Comment