Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психологически тест

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Психологически тест

Разходка в планината...

Затворете очи и си представете, че сте в гора в планината, ден е, времето е хубаво и грее слънце.

Ще ви представя няколко ситуации...
    От вас се иска да опишете образите, които ви предлагам, така, както си ги представяте, опишете своето поведение, тяхното поведение (ако са живи), опишете също така чувствата, мислите и асоциациите си.

1. Горска пътека. Вие се движите по нея. (Може и да поспирате, ако решите)...

2. Намирате ключ, лежащ на пътя.

3. Планински поток.

4. Мечка. Какво прави, какво правите вие?!

5. Постройка. Каква? какво правите?

6. Куче.

7. Зад постройката, кон пасе трева.

8. Стигате до морски бряг. (Явно пътеката е слязла надолу, без да усетите, умислени по пътя...)

9. Морето.
    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

1. Горска пътека. Вие се движите по нея. (Може и да поспирате, ако решите)... -> Пролет - Зеленина, горски цветя, които почти скриват пътеката. Животинки си припкат наоколо, лек и приятен вятър, ухаещ на теменужки... чуруликат птички....

2. Намирате ключ, лежащ на пътя. -> Странно, някак не се вписва в цялата обстановка. Другия въпрос, който изниква - в това спокойно място кой е минал, за да го изпусне... или как се е озовал там...

3. Планински поток. -> Шум от вода, която е толкова бистра и чиста, че виждаш всяко камъче по дъното. Малка дъга, образувала се от пръски вода.

4. Мечка. Какво прави, какво правите вие?! -> Лежи си до поточето и като мен се радва на пролетта в гората. /по възможност не ме вижда, а аз се изнасям тихичко/

5. Постройка. Каква? какво правите? -> Първото, което ми хрумва като постройка в гора - Дървена хранилка за сърни и елени : ) ... Какво правя...ами отминавам я.

6. Куче. ->е то какво търси там? ... друга възможност - горско е.

7. Зад постройката, кон пасе трева. -> това е красива гледка. По възможност коня не е вързан... голям, красив и свободен.

8. Стигате до морски бряг. (Явно пътеката е слязла надолу, без да усетите, умислени по пътя...) ...да... със сигурност не съм забелязала
    Понякога много ми допада да ми мирише на море.

9. Морето. -> Пълнолуние над морето. Лунната пътека по повърхността. Няма вълни...само лекия шум на водата...

Уфф как искам да съм там.....
    "Нима, Създателю,
    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
    мигар аз самият съм те молил
    от мрака да ме извлечеш?"

Comment

А каква е целта на занятието ?

Comment

Ще разберете, когато ви дам ключа за разбиране на теста...
        Преди това, и аз ще напиша своя разказ (то, моето излезе роман...).
        Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

С уговорката, че ме мързи и не ми се пишат романи с много прилагателни както аз обичам:

Къде мамка му изчезна цялата компания алкохолици?
          Една хубава, зелена планинска гора, росна още в слънчевото утро. И пътечка, която е малко гадна, щото е тясна и тревата отстрани ми мокри обувките и панталона. И мъх. Много обичам мъх. Даже направо съм фен на мъха, ако може така да се каже.

Е, ся с тоя ключ ме фърли веднага в спомените ми за книгите-игри, където ключовете се намираха ей така на земята, бяха големи и отключваха девствените пояси на...така де, туй последното не е много от книгите игри, ама човек като е на 13 и си мисли че е неизлечимо девствен има някои девиации в мисленето.
          Хубу де, намирам го, ама не го пипам, щото съгурно е студен, пък аз да има как да си завра ръцете в джобовете до лактите.

3. Планински поток.

Планински поток да бъде. По скоро маааалко поточе с камъни около него, целите в мъх. Зелен. Обичам мъх. Особено зелен. Приближавам внимателно да не се изкалям и се опитвам да разбера има ли някакви животинки да живеят в поточето. Няма.

Бе явно има - примерно някаква риба, щото по-надолу по течението една мечка упорито се опитва да улови нещо. Или си къпе червея, ако се позова на стария виц. Снимам я. За моя радост тя не ме подгонва, настига, разкъсва и изяжда. Може би обича риба. А може и просто да е мързелива.

Някаква ловна хижичка ли е тва? По скоро заслон. Дървен, личи, че е поддържан. И ако от него излезе метафора за потиснатото ми желание за домашен уют да знаеш, че хич не е потиснато. Какво правя? Ми ходя си, кво да правя, нали до морето трябва да стигна, а то не е много близо май...

6. Куче.
          Мразя кучета.

И коне мразя.
          Няма ли некое коте в тая гора, зайче нещо, сова или някое друго симпатично животно? Коне в гората...баси.

8. Стигате до морски бряг. (Явно пътеката е слязла надолу, без да усетите, умислени по пътя...)

Замислям се за евентуалните икономически ползи от създаването и разработването на туристическия маршрут, който очевидно току-що съм открил - от планината до морето. Упражнение единствено теоретично, щото не мисля да се занимавам с бизнес през която и да е част от живота си.
          Брегът е чист, пясъкът - сутрешно влажен. Не става за печене.

9. Морето.

Е спокойно, щото такава е и душата ми, ще каже набеденият психолог. На мен ми стига, че не ми плискат вълни по краката, докато се разхождам по пясъка, чудейки се как да се върна от Варна обратно на Витоша, където приятелите ми вероятно вече се чудят къде съм.

Comment

За да си "сверите часовника"...
            (Ако искате, можете да си го "сварите"... И усърдно да гледате яйцето...)

Comment

- Времето е топло и слънчево, но от короните на дърветата до тясната едва утъпкана пътечка достигат малко от неговата светлина и топлина. Спитам, ослушвам се, някъде в далечината пее чучулига. Усмихвам се. Тръгвам отново.

- Секретен ключ? Навярно още някои върви пред мен по пътеката. Сигурно той го е изгубил. Взимам го. Ако успея да настигна човека пред мен ще му го дам.

3. Планински поток.
              - Малко планинско поточе. Мога да го премина без да се намокря много. Тук гората е по-рядка и слънчеви отблясъци играят закачливо по повърхността на поточето. Поточето шуми приятно.

- Мечка. Чеше си гърба в едно голямо дърво. Ухилвам се и я заобикалям. Тя ме забелязва. Изсумтява. Скрива се навътре в гората. Пак се ухилвам. Продължавам напред.

- Стигам до поляна и виждам нещо което прилича на кошара. Приближавам се. Дано има някои за да го попитам не е ли минавал друг човек пред мен /онзи с ключа/. Няма никой. Е ако това наистина е кошара то вероятно собстеника е извел животните на паша. Какво ли ще пасат в гората? Вдигам рамене.

6. Куче.
              - От гората излиза куче. Рунтаво. Прилича на кавказка овчарка. Идва към кошарата. Спира на около три метра от мен и сяда. Приближавам го и казвам - Здрасти Шаро! Не ми обръща внимание. Почесвам го зад ушите. Леко размахва опашка. Тръгвам по пътечката.

- Виждам че зад кошарата е имало кон. Спирам. Нормално гомям кафяв кон който кротко си пасе трева. Как ли не съм го видял досега? Не е завързан нито спънат. Интересно, дали е на собственика на кучето? Всъщност не ме интересува особенно. Продължавам по пътечката.

- Ъф! Не за тук бях тръгнал. Е, здраве да е. Тъй и тъй съм тук защо пък да не се поплацикам в морето. Тръгвам към пясъчната ивица. Вървя по ситния златист пясък. Мразя да ходя по пясък.

9. Морето.
              - Ах, морето! Хвърлям раницата и дрехите на пясъка. Слънцето блести по водата. Малки вълнички се гонят закачливо. Лека полека влизам в водата. Приятно е. Ще поплувам малко а после ще тръгвам. А може би не?
              Винаги постъпвай правилно. Неколцина ще останат доволни, а останалите ще се изумят.
              Марк Твен

Comment

Абе Историк, анимето нещо не се отваря.

Comment

Forum -
                  Chat

Comment

ами..историк кво ще ме изкараш сега?!

Я дървета големи високи взимам една чекиика и си изчъръквам името за спомен на едно от тях,дишам чистия въздух и релаксирам.
                    Я някои гринго си е загубил ключа маината му подритвам си го и понякое време го губя.
                    3. Планински поток.
                    Тихо ромолене на студената и вкусна планинска вода,хладина кеф братче тупвам си дебелия задник и релаксирам под някоя сянка до потока.

Я мечище иска ми потока и манджата,пък и ква готина кожа си има искам и я и ловния трофеи ще е добър

Оглеждам я обикалям подвиквам наоколо и влизам ако мога малко чаиче манджа кеф на душата и лаф може да стане ако има някои в нея.
                    6. Куче.
                    Да не хапеш,еи пес я вземи тоя камък в мутрата и далече
                    оо откога не съм яздил...дий конъо дии.
                    красота шляпам си във водата хвърлям се и плувам с дрехите кеф.
                    9. Морето.
                    Ех спомени спомени красота вечност тишина и идилия..
                    bulgaria on three seas

Comment

Aliendreamer, човече, ти ме разби ... :sm113:
                      "Нима, Създателю,
                      съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                      мигар аз самият съм те молил
                      от мрака да ме извлечеш?"

Comment

1. Горска пътека. Вие се движите по нея.
                        Ами ходя си каво да правя..а ами и си търся я някоя буболечка да смачкам, я някое насекомо..Върховно удоволствие ще изпитам ако смачкам попово прасе..Абе въобще зависи от ситуацията и целта на пътуването ми по тази пътека, обаче ако е на разходка или просто така да мачкам буболечки ми е любимото занимание.

2.Намирате ключ, лежащ на пътя.
                        Ами ако съм го видял случайно си го взимам, късметче ми е, анли съм зает да мачкам буболечки!Пък и да го разгледам, да се опитам да позная от кола ли е, от апартамент ли, да пофантазирам кой ли го е изпуснал...ей такива работи.А ако съм го забелязал отдалече може би също ще го подритвам известно време.

3.Планински поток.
                        Ами не обичам да си фантазирам, за това зависи какъв ще е!Интересното е в това да проверя прохладен ли е, чист ли е, слънчево ли е около него, и ако всичко е да, ще си легна, ще си топна краката и ще посмачкам малко щурци, ще ги послушам, ще си подремна..
                        Яяя, никога не съм виждал мечка, икам да я видя по-отблизо, възможно най-отблизо, да видя тя какво прави, аз нямам идея..и после..хехе, мечките ядат ли хора, не може ли да станем приятели..Майтап, ако ме подгони ще бягам къде ще ходя..:wall:

Постройката бих държал да е дървена за да е в хармония с природата... и да е клозет!:noway: Невмирисан!Екологичен един вид.Ами така де то в тая София да ти писне от вмирисани обществени клозети а ако майката природа не ни даде еин чиск клозет, то кой?
                        6. Куче.
                        Ама каква порода:А)дръглив мелез-бой
                        б)мелез с пригладен косъм - ей да не си се загубило кученце-е
                        в)Булдог - ейй, тъкмо ти ми трябвааш, ето ти пържола, айде да те водя в къщи!
                        г)Немска овчарка - Добро кученце, добро(офейквам)
                        д)доберман - подминавам го(ако ме пусне)
                        е)Пудел- бой
                        ж)онези маките с вчесана козина, дето все печелят награди за красота-Вземам го, ще се опитам да го продам
                        з)онези малките голите - бой.
                        и т.н
                        Хм, а дали ще ми позволи да го яхна..
                        Ей забравих ли си пак камерата, тц тц.А не може и да не съм.Я да се попека малко, аз всъщност не съм ли знаел, че отивам до плажа, глей къв съм шматак!:mhehe:
                        9. Морето.
                        Оф не мога да плувам но от опит глава не боли.А дали не може да си хвана някоя чайка за закуска, че сериозно огладнях:mhehe: :1087:
                        :rock:
                        Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:

Comment

1. Горска пътека. Вие се движите по нея.
                          Ми движа си се, ако си нося музичка си я слушкам иначе се радвам на тихото. И на слънчицето което грее през дървенцата.
                          2.Намирате ключ, лежащ на пътя.
                          Ми прибирам си го, то из мойте джобове секви боклуци, още един няма да натежи, а и си имам цяла връзка с намерени ключове вкъщи
                          3.Планински поток.
                          Ооо поточе, обичам поточета, радвам си се на водичката, ако е топло може и да се понамокря малко, пък ако си нося и биричка си я оставям да се поизстуди че лятно време много бързо се стопля
                          Мечка: Очуден поглед
                          Аз: Още по-очуден поглед
                          Мечка: "Ааррр"
                          Аз: Фиииууууу
                          5. Постройка. Каква? Какво правите?
                          Хижичка. Влизам вътре да си купя биричка, че от толкова катерене се ожаднява, после си я пийвам с кеф припичайки се на слънчице на пейките отпред.
                          6. Куче.
                          Куче: "Бау?"
                          Аз: "Марш"
                          Куче "Бау-бау"
                          Аз: Шут
                          Аз: "Здрасти кон."
                          Кон: ...
                          Аз: ...
                          Ехааа, моренце, плажче, лек ветрец... сядам си на пясъка и започвам да се наслаждавам на временцето, докато си пийвам каквото съм си донесъл(как какво - "Загорка" )
                          9. Морето.
                          Ми морето си е много хубаво нещо, може и да се цопна за малко вътре ако съм в настроение, въпреки че не понасям солената вода ако няма душчета наблизо. Така че най-вероятно ще си продължа с мързелуването на брега. Абе общо взето се предполага че съм сам иначе могат и по-забавни неща да се измислят на едно плажче...
                          <<..........>>

Comment

1.Времето е топло .. около 24/25 градуса.. все пак планина е.. слънчевите лъчи проникват през короните на дърветата..
                            типичен мирис на гора.. чист въздух ..
                            2.Ръждясъл ключ .. от евтините брави.. пише МЕТАЛ на него.. че кой ги ползва още хех..
                            3.Чист поток.. по дъното камъни а по тях от онези водорасли .. като зелена коса които са .. играят бутани дърпани от водата.
                            4.Няма мечки .. привидяло ми се е.
                            5.Стига бе.. каква ти постройка в тая гъста гора няма място за външен кенеф
                            6.Ахаам.. моето.. но не го взех с мен.
                            7.Нека бъдем последователни.. все пак съм в планината.. какво море..
                            8.Е няма го де .. аз съм в Банско ..

Comment

Вървя бос по пътека, покрита с борови иглички, а последните слънчеви лъчи се провират между клоните на дърветата. Намирам стар позеленял ключ на канап. Навярно някой го е загубил. Слагам го на врата си и продължавам напред. Пред мен бълбука жизнерадостно планинско поточе и подскача от камъче на камъче. Навеждам се да пия водица и го прескачам го с лекота, но се заковавам на място. Пред мен е застанала една мечка, която определено не е в добро настроение. Не мога да преценя дали е стръвница, защото в същия момент се правя на умрял. Добре, че падам по корем и китарата на гърби ми не се счупи. Мечката даже не ме подушва, минава покрай мен и продължава нагоре по пътеката. След малко и аз се изправям и продължавам своя път. Пътеката ме извежда на полянка, а там е построена една кирпичена барачка. Опитвам вратата, но тя е заключена. Ключът, който намерих на пътечката не става. Сядам на тревата да си почина малко и вадя сандвич от джоба да хапна. В този момент иззад къщичката изскача куче. Подхвърлям му половин сандвич (предвидливо изяждам сиренцето преди това)и го потупвам приятелски по главата. Животинчето маха доволно опашка. Отивам да видя откъде е дошло кучето и излизам на една по-голяма полянка, а там пасе коноп черен кон с бяло петно на челото. Той обръща умната си глава към мен, след това се връща към предищното си занимание. Бъркам в джоба си и вадя пакетче лукчета и му давам едно обелено бонбонче, но конят не ми обръща внимание, а само изпръхтява пренебрежително. Връщам се на пътеката и след два завоя боровите иглички се сменят с жълт пясък, а пред мен изплува морето. На плажа виждам огън, който праща пламенни поздрави на небето и тръгвам натам. Стигам до пийналата компания, свалям китарата от гърба и посрещаме лятото с "July Morning".
                              PEACE & LOVE

Comment

Working...