В античните общества това си е било до голяма степен социална норма, каквото и да ми разправят сега тия от Джемини че е вродено.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NO COMMENT!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Тази тема не ми се нрави много много, но ще се включа с: "Откъде идва терминът "платонична любов"? От Платон, в когото са били влюбени всички младежи...
П.С. Истинското име на Платон е Аристокъл, а "платон" значи широк (някои си мислят за "широките" му разбирания...), защото е бил борец (нещо като съвременната фитнес мания)"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Longanlon написаВ античните общества това си е било до голяма степен социална норма, каквото и да ми разправят сега тия от Джемини че е вродено.
Работта е там,че когато започнат да се водят дискусии по въпроса се засягат теми, които поставят много мъже в рядко неудобна ситуация. Има психолози с много интересни теорийки по въпроса. Не ми се говори повече, да не говорим за факта, че на мен също много са ми неприятни някои "обратни елементи." Обаче, имам приятели и познати, които са или би-сексуални или обратни и са доста свестни. Не казвам, че умирам от кеф да съм в обратна компания, но поне, че ги разбирам. Малко повече толерантност на никого не би навредила. От ей такива приказки се стига до стереотипи, предубеждения и цялата тая глупост или "discourse" за Изтока, за жените, за черните, за мангалите, за примитивните хора, за само-заслужения социален дарвинизъм, и за всичките тия хора принадлежащи към категорията на слабия и потиснат, да не намесвам тая дето не дай си Боже да не пасват в някоя категория... От туй общо взето света хубаво не е видял.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Това за специалния клон от науката го знаех, но ми е ясно, че подобни 'изследвания' са твърде пристрастни и обслужват изцяло определената идеология.
Колкото за моногамията и хетеросексуализма дали били природна или социална норма за това мисля няма никакъв спор - хетеросексуализмът си е необходим за размножаване на висшите организми, а моногамията...е, семейството е било измислено след преминаването от номадско към замеделско стопанство и нуждата от узаконяване наследствеността върху имотите.
Comment
-
Да не говорим, че много животински видове са моногамни и практически живеят в семейства, така че този "метод" датира от доста преди появата на човека като вид, тъй като вероятно "семейството" и " стадото, съставено от семейства" е най-подходящия начин за отглеждане на потомство, което е и главната цел на всички видове."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Erich Von Manstein написаПреди да те тресна по главата ще ти кажа: "ООО ти се завърна!" :twak:
ама сега има едни изпитчета и пак никакво време не остава...а като си хвана една готинка темичка да си я чета и то ..... отиде времето за учене..
абе мазало...."Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
Няммате си работа
Всъщност това са хора които просто правокират околните със методите си на лична изява ! Сопед някого ( тук не ми се споменават лица , защото ще се изнервя) това е върха на модата! нормалните хора имат нормален полов живот и хич нее възпитано да претендираш с това !
Абе много сте ми интересни !
Я си пуснете на МЕТАЛИКА : SO WHAT и си свирукайте!
За хората без познания на английски да си кажат ще пусна текста в превод !Last edited by Imperial; 31-01-2005, 17:28.
Comment
-
Е ако разбрах какво искаш да кажеш то па на......Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Нищо такова няма.А в нета колко са се нароили...В чата постояно ми се включват с такива предложения че кога ли ще преборея мързела и ще ида да ги пипна за вратлетата...Напаст...Last edited by Imperial; 31-01-2005, 20:02....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Araslan написаНищо такова няма.А в нета колко са се нароили...В чата постояно ми се включват с такива предложения че кога ли ще преборея мързела и ще ида да ги пипна за вратлетата...Напаст...
Я кажи кой чат употребляваш , аз вися в мирката в механата !
А наздраве!
Comment
Comment