Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NO COMMENT!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

В античните общества това си е било до голяма степен социална норма, каквото и да ми разправят сега тия от Джемини че е вродено.

Comment

Тази тема не ми се нрави много много, но ще се включа с: "Откъде идва терминът "платонична любов"? От Платон, в когото са били влюбени всички младежи...
      П.С. Истинското име на Платон е Аристокъл, а "платон" значи широк (някои си мислят за "широките" му разбирания...), защото е бил борец (нещо като съвременната фитнес мания)
      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
      нека четат пред вратите
      нашата памет остъклена
      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Туй за Платон е съвсем вярно - прякорът му в тогавашния контекст е значел 'Широкоплещестия" и ако намерите нещо платонично в това, Ина Григорова е обещала да задраска от черното си тефтерче всички спасители, заради които е плувала отвъд шамандурата при черно флагче.

Comment

Longanlon написа
          В античните общества това си е било до голяма степен социална норма, каквото и да ми разправят сега тия от Джемини че е вродено.
          Ами да имат си аргумент. Имат цял клон в науката "queer studies" като част от социологията и антропологията, както и своя принос. Ся можем и да поспорим какво е точно социална норма и какво е вродено, щото не знам да има някой да може да ми го докаже. Как може някой да ми обясни, че моногамия или хетеросексуално ориентиране не е социална норма???
          Работта е там,че когато започнат да се водят дискусии по въпроса се засягат теми, които поставят много мъже в рядко неудобна ситуация. Има психолози с много интересни теорийки по въпроса. Не ми се говори повече, да не говорим за факта, че на мен също много са ми неприятни някои "обратни елементи." Обаче, имам приятели и познати, които са или би-сексуални или обратни и са доста свестни. Не казвам, че умирам от кеф да съм в обратна компания, но поне, че ги разбирам. Малко повече толерантност на никого не би навредила. От ей такива приказки се стига до стереотипи, предубеждения и цялата тая глупост или "discourse" за Изтока, за жените, за черните, за мангалите, за примитивните хора, за само-заслужения социален дарвинизъм, и за всичките тия хора принадлежащи към категорията на слабия и потиснат, да не намесвам тая дето не дай си Боже да не пасват в някоя категория... От туй общо взето света хубаво не е видял.
          Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
          (собствен патент)

Comment

Съвсем съгласен съм с теб, Batko Charly. От подобни дискурси се раждат множество проблеми. А и несъмнено делът на социалните норми в тея въпроси е преобладаващ над този на "природата".

Comment

Това за специалния клон от науката го знаех, но ми е ясно, че подобни 'изследвания' са твърде пристрастни и обслужват изцяло определената идеология.

Колкото за моногамията и хетеросексуализма дали били природна или социална норма за това мисля няма никакъв спор - хетеросексуализмът си е необходим за размножаване на висшите организми, а моногамията...е, семейството е било измислено след преминаването от номадско към замеделско стопанство и нуждата от узаконяване наследствеността върху имотите.

Comment

Да не говорим, че много животински видове са моногамни и практически живеят в семейства, така че този "метод" датира от доста преди появата на човека като вид, тъй като вероятно "семейството" и " стадото, съставено от семейства" е най-подходящия начин за отглеждане на потомство, което е и главната цел на всички видове.
                "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Най-вероятно става въпрос за подходяща структурна форма, която естествено се използва в сходни ситуации .

Comment

мнението ми съвпада с на Голум

Comment

Erich Von Manstein написа
                      Преди да те тресна по главата ще ти кажа: "ООО ти се завърна!" :twak:
                      А да... еми то ваканцийки, работи, човек се загубва....
                      ама сега има едни изпитчета и пак никакво време не остава...а като си хвана една готинка темичка да си я чета и то ..... отиде времето за учене..
                      абе мазало....
                      "Нима, Създателю,
                      съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                      мигар аз самият съм те молил
                      от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Няммате си работа

Всъщност това са хора които просто правокират околните със методите си на лична изява ! Сопед някого ( тук не ми се споменават лица , защото ще се изнервя) това е върха на модата! нормалните хора имат нормален полов живот и хич нее възпитано да претендираш с това !
                        Абе много сте ми интересни !
                        Я си пуснете на МЕТАЛИКА : SO WHAT и си свирукайте!
                        За хората без познания на английски да си кажат ще пусна текста в превод !
                        Last edited by Imperial; 31-01-2005, 17:28.

Comment

Е ако разбрах какво искаш да кажеш то па на...
                          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Araslan написа
                            Е ако разбрах какво искаш да кажеш то па на...
                            Обяснявам с прости думи . Слушай внимателно няма да повтарям
                            Правокират с поведението си !
                            Когато не им отвръщаш ( с други думи не им обръщаш внимание) спират да те дразнят.
                            Нали така ?

Comment

Нищо такова няма.А в нета колко са се нароили...В чата постояно ми се включват с такива предложения че кога ли ще преборея мързела и ще ида да ги пипна за вратлетата...Напаст...
                              Last edited by Imperial; 31-01-2005, 20:02.
                              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Araslan написа
                                Нищо такова няма.А в нета колко са се нароили...В чата постояно ми се включват с такива предложения че кога ли ще преборея мързела и ще ида да ги пипна за вратлетата...Напаст...
                                Имаме един и същ проблем ! Сигурно за това и така отреагирам. :comp03:
                                Я кажи кой чат употребляваш , аз вися в мирката в механата !
                                А наздраве!

Comment

Working...
                                X