Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сите татаре наедно!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Сите татаре наедно!

    Братя татаре, скивайте, какво е вакло ягне дошло ву вучия ни стан, сега постои и леля Доста да са прошета овде! :rock:
    Лидерът на ВМРО - Народна партия и бивш премиер на Македония Любчо Георгиевски (министър-председател в периода 1998 - 2002 г.) е получил българско гражданство потвърдиха българските институции.
    Георгиевски има българско гражданство от близо месец преди парламентарните избори в Македония, които се проведоха на 5 юли, т.г., показа справка на Агенция “Фокус”. Новата му адресна регистрация в Благоевград е била оформена миналата седмица, което даде повод по медиите да тръгне информацията за новата национална принадлежност на лидера на ВМРО - Народна партия.
    Документът за гражданство с подписа на вицепрезидента Ангел Марин е бил издаден в края на май, потвърдиха пред “Фокус” от прессекретариата на държавния глава.
    За получаването на новите документи Георгиевски е спазил всички процедури.
    Любчо Георгиевски не е единственият лидер на политическа партия, който е получавал българско гражданство.
    Епизодично и други лидери на политически партии, заместник-председатели, министри, както и шефове на полицейски служби са получавали български паспорт, съобщиха за Агенция “Фокус” от Скопие. Не винаги обаче българската държава е давала българско гражданство на всички, които са го поискали.
    Требе на царевнината по една книжица со Вазов и "Па ща си ти? " да им подариме

    #2
    Абееееее...............айде да спестя целия си коментар, че ще го изтрие хидрата, заради псувни......не че съм върл националист и които ме познават от форума могат да го кажат, но "македонската нация" ме дразни като цяло.

    THE LABARUM


    sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
    ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
    ,sevogorob eht erew ysmim llA
    .ebargtuo shtar emom eht dnA

    Бе сгладне и честлинните комбурси
    тарляха се и сврецваха във плите;
    съвсем окласни бяха тук щурпите
    и отма равапсатваха прасурси.

    Comment


      #3
      именнннно, да се знае как стоят нещата

      Comment


        #4
        Получаването на българско гражданство от граждани на Р Македония е една отдавнашна тенденция. Едни го взимат по убеждение, други -по практически причини. Чудя се какъв процент от населението на тази държава е вече с български паспорти? И как ще бъде след 10 години например?
        Иначе, какво да кажа: Добре дошъл Люпчо (Любчо?)
        http://mamkamu.blog.bg/
        http://gledam.blogspot.bg/

        Comment


          #5
          Така и не разбрах цялата идея на това "двойно гражданство", как може едновременно да се водиш за гражданин на две държави... или си Българин или не си.

          Comment


            #6
            Това с двйното гражданство е изцяло въпрос на политика на дадена държава. Има държави, които разрешават да имаш тяхно гражданство и заедно с това, да имаш и друго гражданство. Има и такива, които не разрешават подобно нещо. Така или иначе, гражданството е юридически и в този смисъл, формален белег за принадлежност към населението на дадена държава и означава придобиване на определени права в нея (които вървят с гражданството). Формално това би могло да се тълкува и като принадлежност към нацията на тази държава (ако тя е национална), на практика обаче няма много общо с това как съответният човек се идентифицира национално. Гражданството почти винаги се придобива в търсене на някаква изгода от съответните права, а не от идейни съображения. Най-простият пример може да е човек, който живее в две държави - част от времето в едната, част от времето - в другата. И иска да има съответните права когато живее и в едната, и в другата.
            Ако погледнем гражданите на България, ще забележим, че човек може да е етнически руснак, китаец, сириец, либиец, нигериец, турчин или друг и въпреки това да е български гражданин. Двете не влизат в противоречие автоматично.

            Comment


              #7
              Наистина етническата принадлежност и гражданството не се изключват в заимно. Но споредмен въпросът е в получените права от двете страни и това, че той ползва благата на едната, плаща повечето данъци в другата и в един момен се получава, че не той храни държавата, а държавата храни него. Просто ми изглежда грешно. Ако иска Българско гражданство, да се отказва от правата в другата държава да си внася данъците и готово.

              Comment


                #8
                Kalimas написа
                че той ползва благата на едната, плаща повечето данъци в другата и в един момен се получава, че не той храни държавата, а държавата храни него. Просто ми изглежда грешно. Ако иска Българско гражданство, да се отказва от правата в другата държава да си внася данъците и готово.
                Щото нашите държавни служители не са такива, нали
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                Comment


                  #9
                  Без да претендирам, че разбирам от тези неща, но ми се струва, че малко неправилно поставяш нещата, Kalimas. Вината не е у човека (ако въобще има тук "вина"), а в конкретната административна система. Работа на държавната администрация (а и на "държавата" като субект) е да реши към какво се стреми и кое за нея е приоритетно. Съобразно тази преценка се изработват и правилата за гражданство. В конкретният случай поради някаква причина България е преценила, че няма нищо против двойното гражданство в този му вид. Ако някой може да бъде обвиняван, то това е българската държава, а не конкретен човек, който използва създадената от нея система.
                  То въобще въпросът с "храненето" и "държавата" според мен е значително по-сложен (дано не ме обвинят заради това изречение ).

                  Comment


                    #10
                    @Камерер на държавните служители май им се плащаше, за да работят :sm186:
                    @gollum благодари че ми изясни въпроса , общо взето всичко опира до законите на държавата.

                    Comment


                      #11
                      Kalimas написа
                      @Камерер на държавните служители май им се плащаше, за да работят :sm186:
                      И аз така съм чувал, тук-там даже и съм виждал потвърждение на това. Не често, но има
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                      Comment


                        #12
                        Забравяте че с гражданството идват и задълженията, не само правата. И те често са повече (задълженията). Аз например имам двойно гражданство. Естествено, не плащам данъци в България, защото не работя там. Също така и не ползвам никакви "ресурси" от държавата България, че да може да се претендира че България "ме изхранва"
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

                        (Richard III - William Shakespeare)

                        Comment


                          #13
                          Добре, а хора с двойно гражданство имат ли право да гласуват? И също така абсолютно всички ли граждани с двойно гражданство не плащат данъци или зависи от ситуацията?

                          Иначе рано или късно почти всички така наречени македонци ще имат българско гражданство заради това че скоро може би до 1-2 г. България ще влезе в ЕС. И колкото и да не им се иска на македонците (е не на всички) да си признаят че са българи те пак ще дойдат при нас. Одят не одят пак при нас ще дойдат.
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

                          Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

                          Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

                          Comment


                            #14
                            е те си вземат гражданство за да могат да ходят по-лесно по европата. нали и Западните Покрайнини са така, дори тези, които не се броят за българи. преди време имаше репортаж на Канала за тази част на Сърбия (и Черна гора, тогава): плащаха в левове и в левове им връщаха ресто а автомобилите дори си бяха с кюстендилски номера в масов порядък. хората разказваха, че само излизат с югославските (да ги нарека условно само) паспорти, после минават на българските. интересно - не е излязъл български гражданин примерно от Сърбия, а в Унгария влиза такъв. колко ли смешно им е било на граничарите

                            ай честит да ни е. тази година семейство Георгиевски, догодина цяла БЮР Македония само после как трябва да се казва новата държава трябва да помислим. какво ще кажете за нова тема ?

                            Comment


                              #15
                              снимката на личната карта очевидно е монтирана

                              Comment

                              Working...
                              X