Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Район на Двойни-враждуващи държави

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Район на Двойни-враждуващи държави

Това е крайният резултат от политиката на Великите сили в района - раздробяването и осакатяването на Югоизточна Европа. Всеки народ в района е разкъсан на по две държави - България и Македония, Румъния и Молдова, Сърбия и Босна, Албания и Косово, та дори и Гръцко-турски Кипър. И между всички тези държави има една неизличима първична омраза отново и отново разпалвана от Великите сили, мразят се дори и братя от един и същи народ, но живеещи в различни държави, най-ярък пример са промитите мозъци в Македония. Кога ли тези кълчища и възли ще се разплетат, особено с балканския манталитет на засегнатите? :sm202: :damnyou:
    (\_/)
    (°_°)
    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Хм, този абзац твои мисли ли са или си цитирал от някъде?
    Вкарани са в една група доста несъвместими примери, а част от балканския манталитет пък е именно търсенето на друг виновен, не че Великите сили не са се мешали, но малко крайно е да са ни само те виновни, не мислиш ли?
    knowledge is power

Comment

Не съм съгласен изобщо с това, че Албания и Косово са едно,Сърбия и Босна също.Босна никога не е била част от Сърбия-през Средновековието си е била отделна държава с официална религия Богомилството,след идването на турците те стават мюсюлмани.Същата работа е й с Косово
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Най-ярък пример си е България и Македония,и да не кажа голяма дума обаче беломорието си е наше!

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

BulSoldier написа
          Най-ярък пример си е България и Македония,и да не кажа голяма дума обаче беломорието си е наше!
          Македония отдавна сме я признали като отделна държава-нека си трошат главите с това макетата.
          Колкото до Беломорието, вече състава на населението там с гръцки произход е отишъл към 90-95%-така че няма смисъл да си разваляме достолука с гърчолята.
          Аз винаги съм казвал и пак ще кажа-Западните Покрайнини-това е наше в момента, за него можем да предявим претенции.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

.
            Last edited by ; 21-03-2006, 14:14.

Comment

Абе то хубаво, но я дайте статистиката за Северна Добруджа-колко процента от населението там е Българско?

Comment

.
                Last edited by ; 21-03-2006, 14:19.

Comment

Sherlock написа
                  Хм, този абзац твои мисли ли са или си цитирал от някъде?
                  Вкарани са в една група доста несъвместими примери, а част от балканския манталитет пък е именно търсенето на друг виновен, не че Великите сили не са се мешали, но малко крайно е да са ни само те виновни, не мислиш ли?
                  Естествено че и ние сме си виновни, но и те подклаждат нашата вражда. Не цитирам никой това са мои заключения. Общото между тези примери е че във всичките случаи има един народ живеещ в две отделни държави, които се мразят по между си и с околните, или в краен случай са с неутрално мнение. Албания и Косово не са едно но и двете са населени изцяло от албанци. В Босна етническият състав е разнороден, но в Република Сръбска живеят към 90 % сърби и това все пак е отделна държава от Сърбия и Черна гора.

Абсурдно е един народ да живее в две държави, които се мразят (фиксирам най-вече България и Македония). Аз съм твърд привърженик на държавата-нация. Политическата карта на Югоизточна Европа е изтъкана само от такива случаи. Това е един от главните фактори за изостаналостта на района.
                  Last edited by Warlord; 20-06-2005, 15:32. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                  (\_/)
                  (°_°)
                  (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Warlord написа
                    Абсурдно е един народ да живее в две държави, които се мразят (фиксирам най-вече България и Македония). Аз съм твърд привърженик на държавата-нация. Политическата карта на Югоизточна Европа е изтъкана само от такива случаи. Това е един от главните фактори за изостаналостта на района.
                    Пример - Двете Кореи. Изводи - вади си сам.

А цялата тема е глупава - вървим към ЕДИННА Европа, не към преразпределение на границите. Какво има да делим с румънците, освен помощи от ЕС?

В началото на хилядолетието (към 1000 година) е имало три държави - Византия (Източна римска империя), Франкска империя и България.
                    И сега упорито вървим към това.
                    http://www.bukvite.com

Comment

Ами, Warlord, замислил ли си се защо, когато всички знаем за вредната намеса на Великите, позволяваме това да се случи? И въобще, признака, по който си събрал тези държави както вече казахме, не е много удобен, защото подобни малцинства и анклави има из цяла Европа, не само на Балканите. Важно е да имаш предвид, че нациите възникват сравнително скоро като понятие, преди това държавите са били наднационални, обединени религиозно и икономически, не етнически. Пък и национализма през 20ти век не е нещото, за което да съжалявам, че отмира, ако ме разбираш.
                      knowledge is power

Comment

bukvite написа
                        Пример - Двете Кореи. Изводи - вади си сам.

А цялата тема е глупава - вървим към ЕДИННА Европа, не към преразпределение на границите. Какво има да делим с румънците, освен помощи от ЕС?

В началото на хилядолетието (към 1000 година) е имало три държави - Византия (Източна римска империя), Франкска империя и България.
                        И сега упорито вървим към това.
                        Темата може да е глупава, но е факт! Ще има ли единна Европа според теб при такова положение? И не се ли чувстваш като мизерен просяк, очаквайки подаяния от ЕС, които на всичко отгоре трябва да делиш с мамалигарите?
                        (\_/)
                        (°_°)

Comment

Sherlock написа
                          Ами, Warlord, замислил ли си се защо, когато всички знаем за вредната намеса на Великите, позволяваме това да се случи? И въобще, признака, по който си събрал тези държави както вече казахме, не е много удобен, защото подобни малцинства и анклави има из цяла Европа, не само на Балканите. Важно е да имаш предвид, че нациите възникват сравнително скоро като понятие, преди това държавите са били наднационални, обединени религиозно и икономически, не етнически. Пък и национализма през 20ти век не е нещото, за което да съжалявам, че отмира, ако ме разбираш.
                          Абсолютно съм съгласен с това мнение. Некоректно е да се обвиняват само и единствено Великите Сили, освен това голяма част от Европа е страдала от етническа разпокъсаност и национално противопоставяне, не сме само тук на Балканите. Но именно Европа ни показва как може и трябва, да се преодоляват тези проблеми (примерът със съгласуването на образа на "другия" в учебните програми на Франция и Германия ми се струва особено удачен) и не ме разбирайте погрешно - горд съм с проявленията на националния ни дух в историята ни (колкото и малко да са те), но предпочитам национализма да си остане там където му е мястото - в историята. И не говоря само за този от 20 век ами по принцип. Нацията наистина е "въобразена" общност и като такава отмирането на национализма като идеология е съвсем естествен процес.
                          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

albireo написа
                            Абсолютно съм съгласен с това мнение. Некоректно е да се обвиняват само и единствено Великите Сили, освен това голяма част от Европа е страдала от етническа разпокъсаност и национално противопоставяне, не сме само тук на Балканите. Но именно Европа ни показва как може и трябва, да се преодоляват тези проблеми (примерът със съгласуването на образа на "другия" в учебните програми на Франция и Германия ми се струва особено удачен) и не ме разбирайте погрешно - горд съм с проявленията на националния ни дух в историята ни (колкото и малко да са те), но предпочитам национализма да си остане там където му е мястото - в историята. И не говоря само за този от 20 век ами по принцип. Нацията наистина е "въобразена" общност и като такава отмирането на национализма като идеология е съвсем естествен процес.
                            Да бе, те великите сили винаги са ми изглеждали като котаракът от Шрек 2. Само не ми е ясно кое им е великото, освен великата им жажда за кръвта на по-слабите.
                            Това, че нацията е "въобразена общност" и че национализма трябва да остане в историята, не ми се ще да го коментирам, ше стане страшно!
                            (\_/)
                            (°_°)

Comment

Warlord написа
                              И не се ли чувстваш като мизерен просяк, очаквайки подаяния от ЕС, които на всичко отгоре трябва да делиш с мамалигарите?
                              Аз никак даже...стига да не разчитаме само на такъв тип финансова помощ, никак не се чувствам като такъв, защото това не са подаяния. И румънците не са мамалигари! Хубаво е да го разбереш това, както е хубаво и някои сред тях (румънците) да разберат, че ние не сме цигани. Колко пъти си се замислял, за това какъв е нашият образ в очите на съседите ни?
                              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Working...
                              X