Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9 май и Никола Филчев - главния прокурор

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

9 май и Никола Филчев - главния прокурор

Вчера в предаването "Всяка неделя" (едно от най-гледаните !) на Националната телевизия имаше интервю с Главния прокурор на Република България - Никола Филчев. Слушах с половин ухо самодоволното му мрънкане, но финалът ме накара да се вслушам. Главният прокурор поздрави българския народ с 9 май - "денят на победата над хитлеро-фашизма" и заяви (цитирам по памет) - "днешна обединена Европа е плод на тази победа" (!!!)
    Трябва да си очевидно велик диалектик (марксист-ленинец), за да достигнеш до подобно величаво съждение! За мен (като по-прост) просто няма по-ярък символ на разединението на Европа от 9 май.
    9 май узакони т.нар. "народни демокрации" (България, Румъния, Чехословакия, Полша, Унгария, донякъде Югославия) и предопредели спускането на "Желязната завеса" (У.Чърчил, Фултън) между тях и Европа!
    9 май превърна Съветската окупационна зона в социаликстическа държава (DDR)!
    9 май материализира символа на резединена Европа - берлинската стена!
    Пропускам "незначителния" исторически факт, че капитулацията на Германия (призната и от СССР) е подписана на 8 май, а 9 май е обявен с Указ на Сталин за Ден на Победата и празник на Съветския съюз.
    Изобщо не ми пука, че някои все още изпълняват указите на Йосиф Висарионович, но напоследък все по-често чувам твърдението, че - видите ли - 9 май е ден на Европа, защото бил ден на Победата... А всеки знае (освен тези, които не искат да знаят), че 9 май е Ден на Европа, защото на този ден през 1950 г. в Париж е прогласена декларацията на Шуман за френско-германското споразумение за въгледобив и стоманопроизводство... първата стъпка към обединяването на следвоенна Европа по несъветски образец!
    Да, ама не! И в хора на великите диалектици се включи Главния прокурор на Републиката... По-добре да бяха изкопали мощите на Вишински и да ги бяха поставили за шеф на Прокуратурата - с бат' Бойко щяха да намерят общ език...
    Да му е.. м.....а!
    (Извинявам се, ама автоцензората ми изключва при такава флагрантна манипулация...)
    "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
    Предизборна програма

Филчев е абсолютна п....!

/извинявам се на модовете за работата, която им отварям, но това отдавна го мисля и непрестанно се появяват нови потвърждения и.... просто използвам повода, просто трябваше да го кажа! :evil: :evil: /

Dibo: Съгласен с изразеното мнение, но без псувни моля!
    Last edited by dibo; 25-04-2005, 10:30.
    На нож!

Comment

Интересно наистина колко ли време ще трябва да мине, за да се разкарат идеологическите наслоявания. Сигурно няма да го доживеем тоя ден.
      А Н.Филчев - какво може да искаме от него, нали е ясно къде и какво може да е учил, в какви условия най-вероятно се е сформирал като личност и въобще ...
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

М`да, напълно съм съгласен с изразените мнения (е, на мен по необходимост автоцензурата ми работи добре, та няма да бъда толкоз... емоционален).

Comment

Това е като да кажеш на някой шампион от Пара-Олимпиадата "Благодарение на това, че влака ти отряза краката преди 15 години, днес си такъв победител" , да ме прощават за цинизма всички хора в подобно положение...
          Но наистина, не можем да очакваме много от "духовни" инвалиди като въпросният господин
          knowledge is power

Comment

Защо сте се зехванали с Филчев, знаете че той е болен човек (бокса не е от най здравословните спортове), откъдето лесен за притискане (заболяването му позволява предсрочно да му свърши мандата ако не слушка). Татарчев много тормозеше родните политици, не можаха да се накрадат на воля по негово време. Сега е друго - яхтички, хотелчета, апартаментчета, рушветчета...колкото им душа иска (а тя иска много).

Comment

Galahad написа
              , не можаха да се накрадат на воля по негово време.
              Абе, ти в кой свят живееш?
              По моя преценка съм обективен.

Comment

lzl написа
                Абе, ти в кой свят живееш?
                Ами в този, създаден от страните, победили на 9 май и от страните сключили на този ден договор за създаване на европийска общност.

а победителите никой не ги съди. А ти в кой свят живееш?

Comment

Working...
                X