Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Японският език

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Японският език

Япония има население от повече от 120 милиона и езиково е почти хомогенна нация с повече от 99% говорещи японски. Това означава че японският е шести по броя на говорещите го. Но също така почти не се говори извън Япония.

Има много теории за произхода на Японският език. Много учени смятат че той е сроден с алтайските езици каквито са турски или монголски. Несъмнена е близоста му с корейски. Също така има доказателства че е бил повлиян от малайско-полинезийските езици.

Японската писменост идва от Китай въпреки че японският и китайският са изключително различни. След приемането на китайската писменост около пети век тя е била допълнена от две фонетични системи, хирагана и катакана.

Японският има голям брой местни диалекти. Въпреки че диалектът на Токио е разпространен из цялата страна чрез радио, телевизия и филми, диалектите на Киото и Осака не са загубили своето значение и продължават да са в употреба.

Връзки:

Learn Japanese with free online Japanese lessons on Japanese grammar, Japanese verb conjugation, and Japanese sentence structure.

Освен "хай" и "Шинкансен"нищо не знам, обаче красива работа е японския. Звучи много добре.

Comment

Винаги съм имала мерак да изучавам японски. Може би най-вече защото ми се струва неизпълнимо... Първия линк да не би да води към японски самоучител?
      Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

В раздел: Култура

Във форума за: Япония
        Раздел:Език

ТЕМАТА се казва:

Японският език - Nihongo

Автор: ISTORIK
        Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Мен ми наподобява лаенето на немскияиначе всичко японско ми е слабост уакаримаска?
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Для KG125,
            ну думичку "Банзай" все знают
            А вообще, Азиатские языки на мой взгляд настолько трудны, что без явной нужды их даже пытаться изучать не стоит. В Европейских языках
            хоть по интонации можно догадаться о ч¸м идет речь. А у Азиатов как
            в филме "Кавказская пленница" - Барбаргия киргуду - Что он сказал?- Тебя зарежут
            "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Learn Japanese with free online Japanese lessons on Japanese grammar, Japanese verb conjugation, and Japanese sentence structure.

Е най-хубав от посочените.
              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

За да почувствате поезията на японския език прочетете това хайку:

"Асагири уа ни юме но нитодоори".

" Утринна мъгла рисува мечти на минувачите"
                SEMPER AGRESSUS

Comment

Working...
                X