За какво съжалявате в историята?
Да кажем горчиво, но може и да се постват съжаления от по-мек характер...
Нека аз започна:
1. Че Калоян не е доживял едно 15/20 години още поне.
2. Че цар Михаил така безславно загива на бойното поле измамен от Сърбите.
3. Че така жалко падаме под турско робство, нещо от което и до ден днешен не можем се отърси
4. Че димпломацята ни след Освобождението ни така куца, че тя, не войните, не враговете ни, ни натиква в кучи задник. Говоря предино за двете Балкански войни и Първата Световна.
5. Че Комунизма или Марксизма ако предпочитате, в съответните му не-лененистки/сталинистки форми, не се налага в Испания, Франция, Италия и Латинска Америка като цяло.
6. Че Франция да кажем от Великите Сили, а не Англия се налага като световна сила.
7. Че тъпите немци веднъж не спечелиха война през последните две световни.
Язък толкоз дето ги подкрепяме за оня дет духа
8. Че Ханибал или Спартак не обръщат Рим в крайна сметка...
9. Че Кублаи Кан не слиза сериозно на сушата в Япония.
10. Че Монголците в зенита на могъществото си не навлизат в Западна Европа през Германия
11. Че Османлиите не превземат Виена
Ми тва е засега, малко ли ви се вижда?
Да кажем горчиво, но може и да се постват съжаления от по-мек характер...
Нека аз започна:
1. Че Калоян не е доживял едно 15/20 години още поне.
2. Че цар Михаил така безславно загива на бойното поле измамен от Сърбите.
3. Че така жалко падаме под турско робство, нещо от което и до ден днешен не можем се отърси
4. Че димпломацята ни след Освобождението ни така куца, че тя, не войните, не враговете ни, ни натиква в кучи задник. Говоря предино за двете Балкански войни и Първата Световна.
5. Че Комунизма или Марксизма ако предпочитате, в съответните му не-лененистки/сталинистки форми, не се налага в Испания, Франция, Италия и Латинска Америка като цяло.
6. Че Франция да кажем от Великите Сили, а не Англия се налага като световна сила.
7. Че тъпите немци веднъж не спечелиха война през последните две световни.
Язък толкоз дето ги подкрепяме за оня дет духа
8. Че Ханибал или Спартак не обръщат Рим в крайна сметка...
9. Че Кублаи Кан не слиза сериозно на сушата в Япония.
10. Че Монголците в зенита на могъществото си не навлизат в Западна Европа през Германия
11. Че Османлиите не превземат Виена
Ми тва е засега, малко ли ви се вижда?
Comment