Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България не е Държавна сигурност

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    България не е Държавна сигурност

    БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДС ЗА ДА СЕ ОПРАВДАВА ЗА БЪЛТГАРСКАТА СЛЕДА
    Статията на Ина Стоянова в Mediapool е много точно заключение за “Българската следа”:
    “България и българският народ не са съпричастни към действията на шепа хора от бившата ДС и техните началници от съветската КГБ.
    Българският народ не е съпричастен нито към “Възродителния процес”, нито към убийството на писателя-десидент Георги Марков”.
    Шестнайсет години след падането на комунизма, един от най-уродливите му символи – Държавна сигурност продължава да бъде обвързвана сБългария и българския народ.
    Не е ясно по силата на каква логика един народ трябва да защитава честта и достойнството на шепа ченгета /а може би и престъпници/.
    Почти всички медии, включително и националните, Президента и Министър председателя с неверните си твърдения, че няма “Българска следа” отъждествяват България и ДС.
    Това потвърждава и изказването направено преди няколко месец от лидера на ДСБ - Иван Костов, че “Мафията се е сраснала с Правителството”.
    NACHTIGAL

    #2
    Сигурен ли си, че тази тема е за форума "Бойна Слава"? Така, както е формулирана?
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

    Comment


      #3
      Това е защото е преместена.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

      Comment


        #4
        Ууф

        Стига с тоя демон Държавна сигурност. :twisted:
        :aaa: Куцо ,кьораво и сакато, като мине някой месец и се хваща за тази тема. Изглежда в българина се е вкоренила демонологията и мечтата за робството. Дали ще е турско или фашистко или комунистическо. И най-паче ДС и ония от ШЕСТО. Ама какви са били, какво са правили никой не го интересува. Важното е да има плашило, което да обяснява всичко. И за папата и за Георги Марков, и за знайни и незнайни герои и персонажи от близо и далеч. И за немотията и за мизерията, и грабежа на богаташите. А истината, такава каквато е била - от нея никой не се интересува. На кой му пука. Били са гадове и това е. Иди доказвай, че нямаш сестра. Като всички казват, че е курва!!!
        :nworthy: Моята молба към всички приятели и съмишленици влизащи в тези страници е да поглеждаме на темата трезво и разсъдително, като оставим емоциите за политикани и други мераклии. А ние, както чоплим до най-малки подробности някой пищов или сабя, по същия начин да се отнасяме и към тази материя. Тогава можем да бъдем сигурни, че не ни се предлага евтина и популистка манджа, а сериозно историческо изследване. Или поне такова намерение :nworthy:
        От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

        Comment


          #5
          Добре казано, колега.

          Comment


            #6
            Sehr geherter von Manstein,
            Уважаеми г-н Тракторист от Харков,
            Моля за извинение ако съм Ви обезпокоил и съм Ви попречил да си човъркате някакво оръжие, но предполагам, че някои посетители на форума ”Бойна слава” – раздел “Общи приказки” се интересуват и от близкото минало на родината ни. Известно е, че който знае истината за миналото, той може правилно да се ориентира в настоящето и бъдещето.
            Има известен брой страници от близкото минало, които са заключени и много от тях са унищожени!
            Прави особено впечатление, че в България в последните 7-8 години се накупиха твърде много нови и скъпи леки коли, че в пострадалите от цунами в Индонезия имаше и българи посетители на скъпите курорти.
            Преди 1944 г. в България също имаше много богати българи, но всички ги познаваха. Това бяха собственици на фабрики , едри земевладелци, търговци, банкери. Някои от тях също живееха нашироко, според доходите си.
            В предаването “Бразди” българската телевизия показват едри земевладелци и арендатори, но те купуват или вземат на лизинг модерни комбайни и мощни трактори но не се возят на скъпи джипове и мерцедеси.
            Много мои познати се питат кои са тези със скъпите коли, които не зачитат пътните знаци, спират и паркират в забранени зони. Какъв е техният бизнес на фона на общата беднотия. От къде са техните пари?
            Един пример: много българи се интересуват защо се даде магистралата “Тракия” без конкурс на непозната португалска фирма, която сега наема без конкурс български фирми като подизпълнители. Не можеше ли един честно проведен търг да бъде проведен с тяхно участие и те да спечелят търга с ½ от сегашната цена?............................................. ..............................................
            И хиляди подобни каши, които може да забърка само бившата .......
            Nachtigal

            Comment


              #7
              Чувствам те близък - наричай ме Орех. По-близо е до същността ми. Както и да е.

              Ами да. Нормално е много хора да се интересуват от близкото ни минали а още повече от близкото ни бъдеще. Обаче информацияат - поднесена в такъв вид явно не им допада. Или пък съм с грешно впечатление??? :nod:

              Comment


                #8
                България разбира се не е само ДС, но пък и ДС е част от миналото на страната ни. А конкретно по повода - нито тогава, нито като гледам за какво става въпрос, сега, българските разузнавателни служби са били свързани/вани сериозно с покушението над живота на папата. Така че "българската следа" си е една измишльотина и едва ли си заслужава да се обсъжда сериозно. Единстевно се изненадах донякъде от това, че нашите власти не реагираха веднага с протести срещу този нов опит да се очерни България (дори някои политици от чисто партийни пристрастия май се опитаха да използват това обстоятелство по недостоен начин).
                Nachtigal, очевидно начинът ти на изразяване не допада на много хора, в което няма нищо учудващо.

                Comment


                  #9
                  Г-н Нахтигал, според мен сте сбъркал форума. Този тип теми, изказвания и стил ще са много по-подходящи за жълтите вестници. Или се съобразявайте с това или - има и други форуми.
                  Също така - очаквам да се извините на нашия потребител, когото сте нарекли така. За разлика от вас, той е уважаван участник в този форум.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                  Comment


                    #10
                    nachtigal написа
                    ...предполагам, че някои посетители на форума ”Бойна слава” – раздел “Общи приказки” се интересуват и от близкото минало на родината ни.
                    А пък аз предполагам, че на този форум няма никой, който да не се интересува.
                    Защото досега не съм попадал на мнение, в което да се изразява непукизъм относно каквото и да било свързано с България.

                    Comment


                      #11
                      Месьо Воланд, благдаря за реакцията. Струва ми се, че рицарите като Вас са на свършване в тая държава. Ще се потвърди афоризма, който се среща често из медиите - Обичам Родината си - Мразя държавата си. И като изхождаме от тази констатация, сме готови да съборим всичко направено до сега, за да докажем нашата си правота. Лошото на ДС е, че се явява в случая Българска ДС. Ако беше някоя друга, щяхме да я хвалим и превъзнасяме. И да я изучаваме задълбочено и всеотдайно. Тази склонност, да хулим всичко наше и да величаем чуждото, го е забелязал още Отец Паисий. А както знаем, той не е бил от ДС и от Шесто. Или техен агент. Опитите в последните дни отново да се очерни страната ни с пробитата карта за атентата срещу папата, за последен път доказва, че за да докажем правотата и вижданията си сме готови да обърнем каруцата на държавата и да изгорим юргана. Обаче бълхата е вътре в нас, а не в юргана! А загубите за държавата ни и за народа ни от този случай са само около 20 МИЛИАРДА ДОЛАРА :wall:
                      :fire: А иначе и аз се ядосвам, че ме задминават дебеловрати копелета, с коли струващи цялото село на бащите им. И аз се дразня от съсипването на населението с такива косвени вземания, като таксата която ще трябва да плащаме, за да стигнем до Пловдив. И още кой знае колко такива, за които ние с Вас си нямаме представа. Но дълбоко греши уважавания Нахтигал, като мисли, че онези от ДС не са имали подобни чувства и не са били истински защитници на държавата и народа си. Повечето от тях. И веднага се вадят лагерите, терора, убийствата и преследванията на инакомислещите. Ще Ви посоча един пример свързан с един доста трагичен за нашата история период. Дано бъда правилно разбран. Става дума за т.нар. Бандитско движение, през периода 1951-58 г. Вероятно сте чували за съществуването на Сливенската банда през 1951-52 г. Най-общо става дума за опит за създаване на въоръжено съпротивително движение, в района на Сливен и околностите, срещу комунистическата власт, през тези години. За унищожаването на групата са привлечени Вътрешни войски. Провежда се голяма операция, съчетана с най-разнообразни мероприятия. И оперативни и чисто военни. Имах възможноста да разговарям с живи участници в събитието. Наред с другата фактология, чух и един много интересен спомен от редови участник във Вътрешни войски. Бащата на мой познат е служил в тези войски, в минометен разчет. При провеждане на операцията, естествено минометите са зад бойния ред и по телефона получават целите, по които да водят стрелба. В един момент, когато веригата на войниците се отдалечава много, разчета получава заповед да се придвижи напред с около 2 км. В това време, от Балкана се спуска много гъста мъгла и не се вижда на няколко метра. При придвижването си напред разчета чува някакъв шум, който ги обърква и ги кара да подготвят оръжието си. В момента, когато са щели да открият стрелба, чуват някакви песни, викове и стрелба. Когато приближават, какво да видят. Един от горяните е бил убит при престрелката. Вместо да правят оглед на убития, каквато е процедурата при такива случаи, няколко наши войници, пеят песни и играят хоро около тялото на убития. ПОЗНАТО НАЛИ!!! От преди няколко години. Около десетина. Дали е комунист или фашист, все тая. Стига да е нашенец. Стига да сме му извадили душицата. Неговата мама!!! Иихуу!!!:fire: .... И пр... :sm186:
                      :shrug: Позволих си да бъда толкова обстоятелствен, за да дам простичкия пример, че нашенецът понякога мрази всичко и всеки, че и себе си, а най-много съплеменника си. И като пещерен човек е готов да изиграе танца на победата, над главата на собствения си брат. Или с нея- на кол! Не знам от къде ние българите имаме такива качества. Понякога се питам, изобщо защо ни е създала природата и защо при опитите си да ни унищожи, все нещо я е спирало да го направи докрай :1087:


                      А нахтигал, като че ли беше името на един от наказателните отряди на СС, прочули се с най големи геройства и бабаитлъци, срещу мирното население в Белорусия и Украйна. За разлика от тракториста от Харков, който се е биел срещу редовни части и е бил юнак. Поне за разбиранията на германците от това време.
                      Last edited by танкиста от Харков; 05-04-2005, 15:52.
                      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

                      Comment


                        #12
                        Към танкиста:

                        :tup: Не искам да те обиждам ни-най малко

                        Замислял ли си се че можеш да се възползваш от начина, по който те нарече нахтигал?
                        Помисли: тракториста от Харков, който след началото на войната става танкист
                        И така трактористът наистина се бие като юнак
                        Имало ги е много такива

                        Comment


                          #13
                          танкиста от Харков написа
                          .....
                          Лошото на ДС е, че се явява в случая Българска ДС. Ако беше някоя друга, щяхме да я хвалим и превъзнасяме.
                          .....
                          Лошото на ДС, както и на КГБ, Щази, че и на ЦРУ дори, е, че са работили срещу собствения си народ. Да не говорим, че в нашите държави това е била основна дейност - дори и да не е била основната. Поради това полезните работи, които са свършили като разузнаване и контраразузнаване, се губят. Честно казано, предпочитам ДС да се запомни като противонародна и потисническа организация, отколкото като героична и защитаваща родината. Дори и това да не е вярно. Надявам се, че подобен, донякъде изкривен, възглед би попречил някога в бъдещето да се появи една нова ДС, действаща срещу българите.

                          Comment


                            #14
                            да се появи една нова ДС, действаща срещу българите.
                            че тя се тук и понастоящем; "под вънкашност чужда и под име ново" - определя злощастната съдба на българската държава и печалното битие на народонаселението....
                            Si vis pacem - para bellum!

                            Comment


                              #15
                              За лошото и лошавините

                              :sm186: Уважаеми колеги :nworthy:

                              Моля във темата да се изказват хора, които имат някаква представа за службите които критикуват, проклинат или направо заклеймяват. Не оспорвам правото на другите да демонстрират мнение, но липсата на реална представа от тематиката ги кара да преповтарят изтъркани и вредни за страната и народа ни твърдения. Така те неволно стават разпространители на тези и теории, които са измислени някъде другаде и обслужват други, а не наши интереси :wall: :rock:

                              Колко то Вас могат да познават например, разпадането на ядрата на елементите и какво остава от тях след това. Един-двама. Не повече. Останалите ще преповтарят знайни и незнайни източници, без да могат да са сигурни в достоверноста на изложеното. И волно или неволно ще ни внушават неща, които друг им е предложил. А защо и колко коректно го е направил, никой не знае. Така се получава и с темата ДС. Хора които не познават изобщо системата, се ангажират с оценки и твърдения, които в очите на запознатите изглеждат смешни. Дори елементарната логика ще допусне, че и в най-лошото нещо, има мъничко хубаво. Истината винаги е около средата на правия крив ход на махалото. Но хората и при разпъването на Христос са били такива. Едната събота са го славили с "Осанна" и са размахвали палмови клончета, на другата са викали "Разпни го" и са го замеряли с гнилоч. За да могат после да го величаят и да му се молят, в следващите две хиляди години.
                              :nworthy: Уважаеми колеги :nworthy:
                              Моля не ме карайте да мисля за някой от Вас, че са невежи. И ако простотията може да се разбере и прости, то на невежеството не трябва да се прощава никога!!!
                              Last edited by танкиста от Харков; 07-04-2005, 13:24.
                              От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

                              Comment

                              Working...
                              X