Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то крайно дясна партия и има ли тя почва у нас?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Даамс, според мен няма почва за такава партия, като основната причина ми се струва не е друга, а изчерпаната към момента национална енергия на България, все пак такъв вид партия предполага канализиране на вече съществуващата енергия /Друг е въпроса, че в балканските варианти на национализма, тази енергия винаги се насочва към разрушаващи, а не градивни, цели/.Пък и българина като настройка и възприемане на света, въпреки всичките си кусури има и тази положителна черта, да е доста неподатлив на индоктриниране до степента, необходима за да се задейства процеса на лумпенизиране на масите.Винаги съществуват и крещящи изключения де
    knowledge is power

Comment

Хана написа
      Защо обаче такава партия няма (не броя малобройните и еднодневни формирования без обществена значимост)?
      Има определени проблеми в идеологическата платформа на едно такова формирование. Западните националисти са анти-мюсюлмански настроени най-вече заради имигрантите и гастарбайтерите. От там и неприемането на терористи, Садам, Осама и т.н. В България дяснорадикалните възгледи обаче определено са антиамерикански и особено против войната в Ирак. Крайно десните би трябвало да са и крайно антиевропеисти, а такива крайни настрония в България няма.
      Има и определени проблеми с партийното строителство на такава партия, хората с подобни възгледи са разпръснати в целия политически спектър и трудно ще се обединят на друга основа: сред тях има много комунисти, а крайнодясното по идея е антикомунистическо. Няма и умна и харизматична личност, която да обедини след себе си единомишлениците.

Все пак според мен такава партия ще възникне в близко бъдеще.
      Тук дефинираш точно това, което пречи...

Крайнодесните в България трябва да са по дърание като крайно-леви, а лявото - с всичките му вариации - се счита за запазена марка на една партия...

Comment

То според мен в България дясно и ляво са две атегории равностойни на отбор "Ягодка" и отбор "Черешка" - не че са отбори съставени от съответните плодове, ами просто за да се различават един от друг. Със същата логика можеша да са Горни и долни, ако това не пораждаше конфликт кой ще е отгоре
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
        きさまはしんでくださいませんか
        [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Мярнах някакви плакати, на които една ръка, на която е изписано "БСП", "СДС", "НДСВ" и т.н., хванала в окови сиви човечета. И текст има, прилича на брътвежите на Б. Национален Съюз, но не разбрах кой и какво точно иска да каже. Някой виждал ли ги е?
          По моя преценка съм обективен.

Comment

lzl написа
            Мярнах някакви плакати, на които една ръка, на която е изписано "БСП", "СДС", "НДСВ" и т.н., хванала в окови сиви човечета. И текст има, прилича на брътвежите на Б. Национален Съюз, но не разбрах кой и какво точно иска да каже. Някой виждал ли ги е?
            Не е БНС този път. Ето това е:
            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг написа
              Не е БНС този път. Ето това е:
              http://www.novasila-bg.com/
              Хайде още едни олигофрени.....
              "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

[QUOTE=Хана]Според мен – има.
                QUOTE]

Има, има!
                Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                (собствен патент)

Comment

Това ли е пример за дясна партия?
                  Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                  Паисий Хилендарски

Comment

Дясна партия?

Под дясна партия какво имате пред вид - сериозно като масовост движение, имащо амбиции за някакво участие в политическия живот, а защо не и влизане в парламента? Или разни от типа на тази, чийто линк е даден тук или на онези, чийто лидер си заслужи клоунската титла преди време?

Ясно е, че необразовани, безработни и гневни на света млади хора с проблемен сексувален живот в България ще има винаги, както ги има навсякъде. За това 'граждански съюзи' като Атака ще продължат да се създават. За тях е нужна именно такава членска маса, за каквато вече се говори тук - хора, които смятат, че гърците са 'лукави', румънците - 'страхливи', сърбите - незнам какви и с всички тях имаме да водим войни. Такива хора аз лично не приемам сериозно - тях самото общество и начинът на живот 'коригират' и куклусклановският им ентусиазъм бързо се изпарява, след намиране на що-годе добра работа и осъзнаването, че е по-добре да имаш DVD, отколкото тауировка IYI.

Колкото до наистина влиятелна политическа организация, аз, подобно на Sherlok, смятам че на сегашното ниво на политическата действителност в страната просто няма достатъчно енергия за това - опитът на Костов да се заиграва с темата не знам до къде ще доведе, но подозирам, че даже да го доведе до голямата сграда с надпис "Съединението прави силата" то няма да е точно заради този аспект в програмата му. Искам да кажа, че даже да се появи някой наистина харизматичен лидер на подобно движение, който да се ползва с голямо обществено доверие, то това доверие няма да е заради крайнодесните му убеждения, а по-скоро въпреки тях.

Всичко това относно националистическото в програмата на крайнодясното движение, разбира се. Ако приемем дясното за противопоставяне на лявото в икономически и законов аспект, според мен е очевадно, не само поради европейските тенденции, но главно заради миналото и икономическите и държавни традиции на България, че нито една партия без солидна социално ориентирана програма няма и да помирише парламента в близко бъдеще (именно поради това се съгласявам с мнението на Крилов). Ниски данъци, подкрепа на бизнеса и свободната инициатива - как пък не - увеличаване на пенсиите с 2% е ключът за палатката с цитирания по-горе надпис.

Comment

Вече има националистическа партия или крайно дясна,както се изразяват тъпунгерите по медиите:

Comment

Хъм, това не е партия.

Comment

Прав си, Голъм. А и Волен е един : "атака", Вагнерова музика... Много филми е гледало това момче.

Comment

gollum написа
                            Хъм, това не е партия.
                            Е,кое е партия според теб, тогава?

А точно тази вагнерова овертюра е използвана за военните кинопрегледи в България преди 1944г. Гледали ли сте ги тези филмчета,уважаеми?

Comment

Тит написа

А точно тази вагнерова овертюра е използвана за военните кинопрегледи в България преди 1944г. Гледали ли сте ги тези филмчета,уважаеми?
                              Ами аз точно това и написах, уважаеми- че Волен много филмчета гледа...

Comment

Може и аз нещо да съм пропуснал, но става въпрос за един демагог, който води предаване и пописва популярни пропагандни книжлета, а не за партия - т.е., политическа организация с някакво влияние и възможности. А що се отнася до начинът, по който определят възгледите му, то той е много точен - крайно десни с елементи на крайното ляво. "Националист" тук е твърде пресилено спярмо тази личност - освен ако не говорим за някакви лични си негови визии за някаква негова България, която обаче определено не бихприел за своя.

Comment

Working...
                                X