Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българска класация

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мда.. Трудно е да оцениш даден човек. Ако почнем да правим класации, навярно нашето мнение ще бъде повлияно от степента на популярност на дадената личност.
    Въпрос:
    Кое място заслужава 18-19 годишния младеж /по време на Балканската война/ който лежи на земята заедно със своите другари, чува призива на взводния - "На нож бойци!.. След мен!!" - скача, тръгва срещу неприятеля с едно "Ур-а-а-а.." или по-скоро "А-а-а-а.." и след няколко метра пада поразен...
    :nworthy: :nworthy: :nworthy:
    Знайни и незнайни, знайни и незнайни..
    .
    ..И кажи ми ти страннико,
    чувал ли си звук,
    по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

BAGA_TUR написа
      Въпрос:
      Кое място заслужава 18-19 годишния младеж /по време на Балканската война/ който лежи на земята заедно със своите другари, чува призива на взводния - "На нож бойци!.. След мен!!" - скача, тръгва срещу неприятеля с едно "Ур-а-а-а.." или по-скоро "А-а-а-а.." и след няколко метра пада поразен...
      .
      Според мен - първо.
      за разлика от онези, които са го изпратили.....
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Ами хайде да открием Сейф Май Соул (СМС) игра...
        "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
        нека четат пред вратите
        нашата памет остъклена
        с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Личности малеее не мога да предценя но все средновековни владетели,военначалници и възрожденци ми идват на акъла но не знам как да ги подредя.Спортисти...абе не знам за вас но не мога да сложа на равна нога Стоичков и хан Тервел примерно.А Стоичков е великолепен футболист и корав трениор ама културата...
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Ако приемем че търсим най-заслужилия българин едвали му знаем името .Тъй като не вярваме на оная "историческа истина" че България е била основана през 681 лето значи има българи на Балканския п-в преди това .Е там някъде се намира човека който ще е първия между първите .Този който е положил основите .
            Само дето не съм толкова вещ във историята и във военното дело както вас и не мога да зная как е било наистина .
            Човек се учи докато е жив.

Comment

Тъй като не вярваме на оная "историческа истина" че България е била основана през 681 лето значи има българи на Балканския п-в преди това .
              Е, хъм, далеч по-правилно би било да се изразиш с "тъй като не вярвам" или в противен случай следва, че не изразяваш своето лично мнение, а колективното мнение на някаква група от хора, които "не вярват" в този постулат на родната ни историческа наука. Когато човек се изказва като личност, то изказването винаги е в прво лице единствено число.

Comment

Прочети предното изречение .Случайно да е в единствено число ? А и изразявам собствено мнение когато разполагам със собствена информация .Така че много рядко ще чуеш въобще мнение от мене по някой въпрос . Ето защо форумите са ми интересни повече за четене.
                Човек се учи докато е жив.

Comment

cell написа
                  Прочети предното изречение .Случайно да е в единствено число ? А и изразявам собствено мнение когато разполагам със собствена информация .Така че много рядко ще чуеш въобще мнение от мене по някой въпрос . Ето защо форумите са ми интересни повече за четене.
                  Да, обаче си казал "Тъй като не вярваме на оная "историческа истина"", излиза, че повече хора "не вярваме". А това ... мисля, че трябва да е "не вярвам". Аз например не съм на твоето мнение, ще има друг който да е съгласен, а трети, чието мнение е различно и от тия две
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Cell, именно защото съм го прочел, ти правя забележка. Защото инак излиза, че някакво мнозинство от "нас" не вярваме, въ въпросният постулат на българската историография. Което обаче най-малкото се нуждае от обоснаване, защото не е явна позиция на мнозинството. Затова те коригирам да пишеш в "не вярвам", защото става въпрос за тове лично неверие, а не за някаква обща, колективна липса на вярва.

Comment

Най-великият българин според мен е Цар Симеон (Първи разбира се), довел територията ни до три морета. Поклон! :nworthy: :nworthy: :nworthy:

Comment

Ето ви класация без номера :p
                        Деветте ми любими български поета - не по някакъв ред или любимост.

Гео Милев
                        Никола Вапцаров
                        Константин Павлов
                        Любомир Левчев
                        Пеньо Пенев
                        Христо Ботев
                        Атанас Далчев
                        Христо Смирненски
                        Пейо Яворов

Comment

Бранник написа
                          Не искам да бъда груб, но ще кажа че е несериозно да се прави подобна класация.Незнам с каква мерна единица да измервам величието на Гюргевските дейци примерно или на всеки един редови войник, оставил костите си за България.Какво остава при това положение за лидерите като Левски, Каравелов и т.н ?Да не говорим и за знайните и незнайни герои на Българската нация през Първата и Втората Българска държава.

Опълченците на Шипка са били много повече от хиляда.
                          Бранникът е прав - няма мерни единици с които да се измерва, кой балгарски герой на кое място е в някаква си класация. Аз бих ги сложил всички на първо място, включително и незнайните.
                          (\_/)
                          (°_°)
                          (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Working...
                          X