Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ни даде Русия и какво ни взема

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Какво ни даде Русия и какво ни взема

Какво мислите за убийството на Аслан Масхадов?
    В България по медиите / с изключение на радио "Нова Европа"/. се лее анти-американска тотална пропаганда. Храни куче да те лае . N

Аз нямам отношение по въпроса, защото тук в САЩ нищо не се споменава по този въпрос-затъмнение медийно го наричам аз.
    Колкото до антиамериканската политика в България тя не ме засяга, защото виждам плодовете й всяка година хиляди студенти идват на работа в САЩ или Западна Европа
    но май се отклоних.
    Аз рядко ще посещавам тази тема затова моля всички ,участници да спазват добрият тон и никаква просъветска или проамериканска пропаганда не искам.
    нека да анализираме ситуацията като зрели хора да слагаме добри аргументи и да защитаваме логично тезата си
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Нахтигал, не ми е ясно какво общо има между Русия и нашите медии? А колкото до Масхадов - това си е за тема Русия-Чечения, която отсега знам, че ще бъде твърде конфликтна, та не знам дали има нужда да се караме около нея. Ако някой реши да я обсъжда тук, ще помоля да става без емоции. Още повече, че надали някой от нас има пълен поглед по въпроса, тъй като по нашите медии за Чечения се пише малко. А и най-вече, след Беслан ... като се говори за чеченските бунтовници, за мен понятието "терористи' някак много точно им идва.
      Сега, моето мнение за Русия/САЩ/конфликтите в Чечения и т.н. Струва ми се, че след посещението на американския президент в Европа, двете Империи се разбраха по ред въпроси и най-вероятно относно Чечения също. Като потвърждение на това може да служи поста на Парабелум. За какво и по какъв начин са се разбрали най-вероятно ще може да се съди след година-две, когато ще можем да погледнем назад и да оценим веригата на събитията.

Българските медии, понеже и това е засегнато тук, се контролират от политиците ни, като повечето медии следват някаква политика, която явно е продиктувана от нашето правителство. Като продължим по-нататък по веригата, най-вероятно тази политика е в тон (или поне в някаква степен е) с Вашингтон и Брюксел - в този ред. Предполагам, че след като влезем в ЕС само реда ще се промени. За независими медии - да, тук-там се опитват, но за това просто трябва традиция, опит и т.н. Тоест, това ще си дойде с времето. Жалко, но такова е положението. Най-вероятно с новите поколения журналисти ще дойде и промяната. Все пак не можем да очакваме, че мнозинството от тези, от преди 10.11.1989, които не бяха свикнали да изразяват лично мнение ще се променят току-така.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Честно казано и аз не виждам връзка между заглавието на темата и самата тема. Най-вече по какъв начин засяга убийството на Масхадов Българските интереси? Лично аз смятам, че ако имаше рална възможност да се залови жив, спец службите нямаше да я изпуснат. Най-вероятно са пипали хората на Кадиров, "грубо". Пък и информацията е доста противоречива, дали го е убила охраната му или нещо друго, не се знае, или поне не се коментира - ако втората версия е вярна, това само ще подтвърди че "бандитите" нямат вече голямо желание за съпротива, и са готови да прережат гърлото на собствените си хора само за да си спасят кожата. Хубаво е да се пипа със здрава ръка, макар че специално за Масхадов можеше да се направи компромис - най-вече заради това че бе уважаван от мирното население на Чечня с опитите си за мирно решение на конфликта, по този начин сега Русия си написа черна точка независимо в кой беше вината за развръзката със залавянето.
        "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Аз пък никаква връзка не правя между заглавието и тематаА отношението ми по темата е:и руснаците са си прави и чеченците.Методите са им руски и чеченски какво друго да се очаква
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Даа, наистина въпросът за Чечня няма съвсем нищо общо с темата за българо-руските (съветски) отношения (и бих добавил, "за радост няма нищо общо").

Comment

gollum написа
              Даа, наистина въпросът за Чечня няма съвсем нищо общо с темата за българо-руските (съветски) отношения (и бих добавил, "за радост няма нищо общо").
              Както я бяха подкарали, нищо чудно по наше време вече и да имаше нещо общо, добре че дойде "демокрацията"
              "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

В каква връзка се споменава САЩ покрай убииството на смелия и благороден борец за свобода? Че и против тях приказват, да не са били на страната на Масхадов . И кой кое куче храни, САЩ - българските медии ли?
                По моя преценка съм обективен.

Comment

Аслан Масхадов , и изобщо Чечня може да се разгледа в отделна тема. И то най-вече от историческа и военна гледна точка , без емоций и квалификация , като една от многото горещи точки на планетата. Действията на федералният център и на сепаратистите на Северен Кавказ. Стратегия и тактика на двете страни , военно-политически аспект на конфликта , Чечня (Ичкерия) между двете войни , операцийте на руските власти днес в съседните национални републики (Дагестан , Ингушетия , Северна Осетия - Алания , Кабардино-Балкария , Карачево-Черкесия).
                  Hannibal ante portas.

Comment

Е не знаете ли какво ни дава и какво ни взе Русия?Или екс СССР?Както и Америка и Русия си е империя и са свикнали да получават това което искат.Без оглед нас средствата и последствията.И ако завсиси от мен бих се обърнал към Европа.Да верно че са дебелогъзи и застреляни но са за предпочитане пред Дяда Ивана или Чича ви Сам
                    Състраданието е слабост...

Comment

Каквото Русия ни даде и ни взе беше просто много!
                      Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                      (собствен патент)

Comment

nachtigal написа
                        Какво мислите за убийството на Аслан Масхадов?
                        В България по медиите / с изключение на радио "Нова Европа"/. се лее анти-американска тотална пропаганда. Храни куче да те лае . N
                        Къде я виждаш тази антиамериканска пропаганда?Много искам да ми я пропагандират.Колкото до това радио,не знам дали знаеш,че то е бившето "Свободна Европа",което се спонсорираше от конгреса на СЪЩ. Е, да ни би да са обективни бившите,а може би и настоящи, служители на американското правителство?
                        А Масхадов беше враг на Русия.Какво трябва да го правят според теб руснаците?

Comment

Working...
                        X