Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинските Неща В Живота!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Истинските Неща В Живота!

Предполагам, че сте виждали това.
    А за тези, които не са - сега е момента ...
    Нека това ни помогне да разберем колко ценен е
    всеки миг от живота...

" Животът не се мери с броя вдишвания,
    а с моментите, които спират дъха ни! "

Истинските Неща в Живота
    Джордж Гарлин

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.
    Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко.

Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки.

Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни.

Време, в което има много на витрината, но малко в склада.
    Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до
    вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото е
    дин ден този човек няма да е до вас.
    Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
    "Нима, Създателю,
    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
    мигар аз самият съм те молил
    от мрака да ме извлечеш?"

Многократно под различна форма заглавие и автор

Comment

А? Нямам време да го чета...

albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ето виждате ли как младия човек пренебрегва истинските слова а!!! Тц тц! Възмутен съм и съм огорчен!

Comment

Ммм, много добро писание. Определено ми хареса
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Даа, текстът определено си струва

Comment

Napisal go e след като е починала жена му. Явно и той е съжалявал че не и е обръщал полагаемото внимание...

Comment

Stagon написа
                Napisal go e след като е починала жена му. Явно и той е съжалявал че не и е обръщал полагаемото внимание...
                Може би човек именно в такива екстремални мигове и когато съдбата го тресне здраво, спира за момент и се замисля. Този текст поне на мен много ми хареса и заради това. А ако всеки от нас се замисли малко върху него и реши да спазва дори само част от нещата, ще има полза за всички ни.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
                  Може би човек именно в такива екстремални мигове и когато съдбата го тресне здраво, спира за момент и се замисля. Този текст поне на мен много ми хареса и заради това. А ако всеки от нас се замисли малко върху него и реши да спазва дори само част от нещата, ще има полза за всички ни.
                  Da, moje bi e iskal da ni predpazi ot dopuskaneto na negowata greshka...

Comment

Не е нужно да прочетеш от някъде този текст за да разбереш, че тези неща са верни. Нужно е само да спрем за малко и да размислим за живота си - преди, сега и в бъдеще. И така всеки сам би достигнал до тези изводи ... надявам се ... поне повечето от нас.
                    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

ъъъ, този текст разваля дисциплината и пречи на настъпателния порив на новобранците, с подобни мисли в главата не се печелят решителни сражения! Остава и да почнем да си прощаваме!

Military Virtues
                      Frederick William was deeply disappointed by his son, the future Frederick the Great, who in his youth seemed more interested in French culture, music, and literature than in the military virtues. The father's disaffection turned to actual hatred, and his treatment became so harsh that the young prince decided to run away, with the aid of two accomplices, Lieutenants Katte and Keith. Their plan was discovered; Keith escaped, but the prince and Katte were captured and court-martialed. Katte was sentenced to life imprisonment, Frederick to solitary confinement. Frederick William, deciding that Katte's sentence was too lenient, had him beheaded in the presence of Prince Frederick. This drastic measure had the desired effect; Frederick asked the king's pardon and began to apply himself to acquiring the Prussian military philosophy
                      Last edited by von Danitz; 11-03-2005, 16:21.

Comment

:o

Да ти имам логиката........
                        "Нима, Създателю,
                        съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                        мигар аз самият съм те молил
                        от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Да ти имам логиката........
                          Нищо свято няма за нас, турбопанцеранихилеитарите от Последните дни

Comment

von Danitz е прав. Подобни разсъждения пречат на изпълнението на задачите! Трябва да се действа строго по устав.
                            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг написа

von Danitz е прав. Подобни разсъждения пречат на изпълнението на задачите! Трябва да се действа строго по устав.
                              :rock::rock::rock:
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                              X