Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво се случи с моряците от "Хера"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Какво се случи с моряците от "Хера"

Значи историята доколкото аз я знам: Преди около година в Босфора при неизяснени обстоятелства потъва българският търговски кораб "Хера". Не знам как е протекло разследването, но се появиха слухове първо за подводни военни учения в района с турски и руски подводници, а после и за реални бойни действия???? В резултат са намерени само три тела на наши моряци, а около 13-14 човека изчезват безследно.

Последните разследвания показват, че при потъването на кораба българите го напускат организирано и намират убежище на близкият бряг, на когото са намерени бутилки с вода и радио от "Хера".

Турското правителство твърди, че всички моряци загиват злополучно при потъването на кораба, но на последвалите аутопсии не присъства български представител. Близките на тези хора все още не вярват че те са загинали, повече от година не знаят за съдбата им тъй като нито телата на моряците, нито пък техни лични вещи са върнати в България. Наскоро при направени подводни снимки се вижда, че корабът е бил здраво ударен, но не се съобщават подробности.

Аз нищо незнам по този въпрос-само че корабът е потънал и толкова.После четох разни статии и мнения по този въпрос и колкото парадоксално да звучи всички твърдят че нашите моряци са живи и здрави, но къде са те?
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Да, спекулации има всякакви. Обаче това за реални бойни действия е най-малкото несериозно. А иначе, май всеки се чувства задължен по тоя случай да използва фантазията си и да измисли възможно най-фантастичното обяснение, което му дойде наум. Смехории всякакви съм чувал, чиито автори явно нямат грам уважение към паметта на загиналите.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Здравейте от Бургас, случайно съм тук и случайно вчера разговарях с мой роднина, моряк, по същата тема. Ми, коментара му беше следния: Нали знаеш на колко години ни е автопарка, корабите ни са на по 30-40 години, как няма да стават такива работи

Comment

Аз наистина подочух че български лекари не са допуснати до аутопсията.А телата наистина странно изчезват като се има в предвид че тогава не е имало някакви силни течения които да ги пръснат в открито море.
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Вижте какъв сайт за потъването на "Хера" има:

http://hera.fateback.com/
            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Не е имало силни течения? Мисля, че основната спомената причина, за потъването на кораба беше буря, придружена от силни подводни течения?

Comment

Абе на мен ми смърди пак на конспирация кой каквото ще да казва.Абе при нас българите постояно стават се някакви такива "случайности".
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Най-накрая някой го каза.

Comment

Не станаха ли малко множко конспирациите
                    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Случая, този, който обсъждаме тук, може да е всякакъв, но наистина българина е станал нещо много подозрителен напоследък. Не е възможно зад всичко да седят конспирации и пъклени планове.
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Е, винаги е прекрасно извинение за всичко това че целия свят е срещу тебе и непрекъснато ти крои мръсни планове.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Всъщност, това са неизживяните (все още, уви) пропагандни клишета от сталиново време, които някакси просъществуваха почти до наши дни. Затова, например, че видите ли Запада постоянно ни гледа в чинийката, че постоянно ни дебне и ни завижда за благосъстоянието. Което, както сега виждат тези от нас, които желаят да го видят, че си е било един празен пропаганден балон.
                          Разбира се, случаи всякакви, както казах и по-горе. Този конкретно може да е всякакъв, просто нямам данни, от които да съдя, освен разнообразни, но несигурни източници. И няколко реакции, като тези на лидерите в ЕС, които са показателни за това, че случая, макар и трагичен, не е някаква особена мистерия, а е най-вероятно това, което писа по-нагоре фон Даниц.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

и аз мисля че за конспирация е смешно да се говори,
                            но странното в случая е защо роднините разгласиха
                            толкова тази версия при все че е толкова невероятна.

Comment

Дотук постингите са само пропагнада. Нищо конкретно по тезата на роднините и нещата изложени на сайта.
                              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Working...
                              X