Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За пацифизма

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За пацифизма

К`во ще кажете ??

как света да стане по-миролюбив , дали трябва да се намалят медиите с подобна тематика ( филми , форуми и т.н.)

примерно тоя форум които сам по себеси се много добре подържан и има разообразни теми с ценни мнения , но има и теми в които се задълбавява за оръжия , начини за тяхното използване , стратегии и т.н. това не увеличавали агресията в хората била тя и не проявявана винаги ?!?

Света никога няма да стане по-миролюбив. Откакто свят-светува насилието си върви ръка за рък заедно с човека.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Хаха, струва ми се че не си имал много опит с форуми на военна/военноисторическа тематика. Посетителите им се делят на две групи - ентусиасти/интересуващи се и професионалисти. Професионалистите са малко (в един специален западен форум са всъщност основната част) и за тях насилието си е професия, върху която нито медии нито каквото и да било друго влияе. Ентусиастите/интересуващите се са или просто обикновени хора които понякога им е интересно да си общуват на такива теми, или сериозни ентусиасти и дори професионални историци, които четат доста и основното им занимание е да анализират литературата и да дискутират. По какъв начин който и да е форум допринася за "увеличаването на агресията" сериозно ми убягва.

Основният проблем в самото твърдение "увеличава агресията" е неразбирането на понятието "агресия", което се базира най-вече на генетика + социална среда. А под социална среда имам предвид най-вече начин и стандарт на живота както и възпитание.

Междудържавната агресия от друга страна се базира на съвсем различни неща и върху нея въобще нямат никакво влияние никакви медии.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

ЗДРАСТИ написа
        К`во ще кажете ??

как света да стане по-миролюбив , дали трябва да се намалят медиите с подобна тематика ( филми , форуми и т.н.)

примерно тоя форум които сам по себеси се много добре подържан и има разообразни теми с ценни мнения , но има и теми в които се задълбавява за оръжия , начини за тяхното използване , стратегии и т.н. това не увеличавали агресията в хората била тя и не проявявана винаги ?!?
        Ти ученичка ли си?
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

ЗДРАСТИ написа
          К`во ще кажете ??

Не я увеличава. Когато е нямало медии и техника, са се ползвали камъни.
          Целта си да правиш света по-миролюбив можеш да постигнеш като образоваш по-агресивните, може и без заплащане. Зер, оръжията сами нищо не правят, хората, хората......

Comment

тази тема намирисва на алкохол :
            като се понакваси човек започва да мисли глобално

Comment

... и хуманно..

Comment

Да, а името на темата просто трепе рибата....
                много обичам изрази като "К'во" или " 'Що" и т.н...
                "Нима, Създателю,
                съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                мигар аз самият съм те молил
                от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Аз не си падам хо този тип заглавия на теми щото нищо не казват ама по-нищо от нищо значи и все трябва да влизам за да чета неща, които най-вероятно не ме интересуват. Не може ли някак да се слагат по-указващи заглавия...

Comment

Смятам, че Империал е прав, още Цезар застъпва идеята, че от момента в който света се е разделил на силни и слаби, агресията и насилието са създали неправдите и че дори и промяната на олигархите няма да реши проблема, а просто ще смени силните на деня...

Comment

Като видя такова пацифистко изказване и се хващам за пистолета.

А сега сериозно - когато някой автор прекали с въклицателните знаци или с тях завършват повечето изречения от написаното от него, то мисля, че мнението му може спокойно да се пренебрегне.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Според мен оръжията донякъде запазват мира и не заради тях избухват воините.
                        Pro Deo fide et Paria

Comment

Kakwi wyzklicatelni znaci? Prosto citiram dumite na izwestna lichnost...

Comment

...а била тя и не проявявана винаги ?!?
                            Предполагам, че се имат предвид завършеци на изречения като това . Иначе ти, stagon, и потребителя "ЗДРАСТИ" сте едно и също лице, така ли?

Comment

Не, не сме. Разглеждам форума ви от около месец. Инетерсни са ми гледните точки на някои от редовните участници, особено относно ВСВ, но това не е в тази тема ЗДРАСТИ не го знам кой е, но и начина му на изразяване не ми допада

Comment

Working...
                              X