Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Променя ли се към по-добро Българската армия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Shelenberg написа
    Аз се включва малко късно ама ще си кажа моето мнение. Значи и аз мисля като Араслан че армията ни трябва да е 50 000 дори може и 60 000 да я направят. Иначе от военни знам че влизането ни в НАТО е хем добре, хем не. Добре е защото вдигат заплатите и ще подменят старото с ново въоръжение. Лошото е че вече на работа няма толкова да бездействат (не че пак няма да го правят ама няма да бъде чак толкова много) просто защото вече ще ги пращат на обучение за 1-2 седмици абе ще ги държат малко по изкъсо, ще се ходи на мисии не по тяхно желание, а ако решат да те пращат примерно в Ирак отиваш няма тън-пън. А иначе моето мнение е че в момента нашата армия е пълна с алкохолици (то не че и аз не пия много ) и безделници главно това го казвам защото те са станали кадрови защото не са могли да си намерят по-добра работа и знаят че като станат военни ще взимат що годе добри заплати за България и нищо няма да правят на работното си място и ще ползват още някои други привилегии като военни. А искам да кажа че когато някои става военен е добре да го прави защото му е по сърце да бъде такъв, иска да бъде такъв и наистина да е готов за жертви (каквито и да са те) пред родината.

С други думи, в НАТО от всяка гледна точка е по-добре. На кой му трябва пиеща и бездействаща армия?

Comment

Форумът не е политически но това което се случи днес ме кара да попитам khanbulgarski: 5 партии от опозицията се обединиха с идеята да свалят председателя на НС и го направиха. Възможно е да падне правителството. Пет месеца преди изборите. И това ако не е политическа - правителствена криза здраве му кажи. Защото аз бях на 11 години през 1997 обаче много добре си спомням какво се случи.

Ако ръководството на сайта смята, че това мнение е твърде политическо нека бъде изтрито.

Comment

Присъединявам се към мнението на KG125. А професионалната армия лично за мен значи, че военните може би ще погледнат на службата си като на работа, като по този начин най-вероятно армията ни ще стане по-ефективна. Дори и после отново да се върнем към наборна армия, професионалната е просто необходимост в момента.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
          Присъединявам се към мнението на KG125. А професионалната армия лично за мен значи, че военните може би ще погледнат на службата си като на работа, като по този начин най-вероятно армията ни ще стане по-ефективна. Дори и после отново да се върнем към наборна армия, професионалната е просто необходимост в момента.
          Taka e, за да се приведе в адекватно на модерните технологии състояние. Пък и, като намалее, трябва да й се повиши качеството. Но ми се сътрува, че трябва да има някакъв наборен елемент, приемлив, разбира се, за да не се откъсва младежта съвсем от идеята за армията.
          Интересно - две от най ефективните армии в света са с различна организация - американската е професионална, израелската - свъхнаборна. Значи работата не е само в принципа.
          Професионалната армия обаче, ако се ръководи ориенталски и през пръсти може да бъде изначално ликвидирана - заради "рамбовщината'....

Comment

Erich Von Manstein написа
            Форумът не е политически но това което се случи днес ме кара да попитам khanbulgarski: 5 партии от опозицията се обединиха с идеята да свалят председателя на НС и го направиха. Възможно е да падне правителството. Пет месеца преди изборите. И това ако не е политическа - правителствена криза здраве му кажи. Защото аз бях на 11 години през 1997 обаче много добре си спомням какво се случи.

Ако ръководството на сайта смята, че това мнение е твърде политическо нека бъде изтрито.

Към Manstein

Днес свалянето на Герджиков беше първата директна атака, която може да доведе до предсрочни избори. Не съм сигурен, че те разбирам напълно, но не мисля че това може да доведе до същите събития като през 97-ма. Политически скандали стават по цял свят ежедневно. Ще ме прощаваш, че пак ще дам премер с Англия, но тук наскоро уволниха безпрецедентно министъра на вътрешните работи, който между другото беше един от най-силните подръжници на Блеър, само заради това, че беше ускорил визата на полската си любовница.

Съмнявам се, че правителството ще падне другата седмица. Просто не се връзва. Това според мен ще бъде поредната сензация, която ще утихне. Но дори да падне, ще се създаде кабинет от специалисти, и за да намалим възможността от нови скандали ще трябва си изберем правителство без мнозинство в парламента.

И успех на първите ти избори. Ако ще гласуваш разбира се

Comment

Е, сега. Герджиков загуби поста си по други причини, а не толкова заради личните му действия. Той един вид "плати" за поведението на НДСВ в Парламента. Както се казва - нищо лично, те даже всички народни представители станаха на крака, като го изпращаха.
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да Воланд е прав Герджиков определено беше изкупителна жертва. Аз не съм навътре в политиката което е нормално за възрастта ми, но видях лицата в парламента и това ми беше достатъчно за да премине кофти деня ми. Видях лицето на Герджиков на Асен Агов на президента и на депутатите и определено не се развеселих.

*

И едва ли ще гласувам.
                Last edited by Док Холидей; 05-02-2005, 11:57.

Comment

khanbulgarski написа
                  Проблема ви е че не вярвате. Живеете в свят в който България е малка и жалка. Тя е такава, но само заради хора които мислят по този начин.
                  Или обратното - хората мислят по този начин, защото реалността е такава. Не бих използвал думата "жалка", по скоро - "с ограничени перспективи за развитие".
                  "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Erich Von Manstein написа
                    И едва ли ще гласувам.
                    Виж това е крайно неправилно. Ако се отказваш доброволно от правата си, значи не ги цениш.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Преди бях решил твърдо никога да не сгласувам в БГ защото си мислех, че няма по-малко или по-голямо зло а всичко е равно, но сега ми се струва, че има добър вариант и по-голямо зло и ще се гласува. А и се надявам да има онлайн гласуване, защото съм станал голям мизантроп и не мога да търпя повече от 5 човека около мен. Освен ако не е събиране на Бойна Слава.

Comment

Не бива човек да се отказва от това си право - толкова рядко го питат наистина какво мисли по въпроса кой ще командва държавата, т.е. и самият гласуващ.

Основната грешка, която се прави, е, че хората търсят да видят идеален, чист като сълза, силен като титан и умен като професор кандидат. Няма такива, хеле па сега у нас, избира се по-малкото зло от гледна точка на преценката за това кое е важно за държавата.

Comment

Imperial написа
                          Виж това е крайно неправилно. Ако се отказваш доброволно от правата си, значи не ги цениш.
                          Абсолютно съгласен съм с Империъл.Какво може да се постигне ако се откажеш да се бориш за права си - ще станеш жертва!
                          Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:

Comment

Ще се радвам ако правителсвото падне. То се състои от корумпирани продажници. С удоволствие наблюдавах уплашените им физиономии. Не можеха да повярват. Дано следващото правителство да е пробългарско и ерата на атлантическите изменици да привърши. :fire: :fire: :fire:
                            По основната тема няма да взема отношение тъй като мнението си вече съм го изяснил в темата "Съвременна война".
                            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

"Атлантически изменници" на кое?

Comment

Imperial написа

бе мани ги тез философии, трябва да се гласува, че иначе БСП.....
                                По моя преценка съм обективен.

Comment

Working...
                                X