Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правния Факултет и Юридическа Дискусия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Правния Факултет и Юридическа Дискусия

Още веднъж сърдечно благодаря на топлия прием ! Доколкото разбрах, във форума учатват и други колеги - бъдещи и настоящи юристи. Специално за тях ще кажа, че в правото воят "специалитет" е менителничното право :sm100: - имам една дузина публикации по темата в "Търговско право". Ако имате проблемите в тази област - изцяло на Ваше разположение съм .
    Last edited by TVV; 14-01-2005, 01:01.

А да ни направиш справка Саддам военнопленник ли е или престъпник можеш ли?

Comment

Олелееее менителници олелеее търговско право :aaa: :aaa:
      На нож!

Comment

Въпросът за статуса на Саддам го изпращам по компетентност на Главния прокурор

Comment

Я Кога се регистрирах във Форума, кога станах ефрейтор ? :1087:

Comment

Ето ги и останалите ми 3 татусчета:Герба е на дясното рамо,Бран на лявото а тази стара левскарска татуировка ми е на прасеца.Като ходя в Пловдив след седмица да си взимам сабята може и да си шарна още нещо
            Attached Files
            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

von Danitz написа
              А да ни направиш справка Саддам военнопленник ли е или престъпник можеш ли?
              Едното не изключва другото
              Саддам е със статут на военнопленник. Доколкото ми е известно, организирания от иракските власти процес е в задънена улица :o
              Съществуват няколко варианта за съдебно преследване на военните престъпления и престъпленията срещу човечеството,извършени от режима на Саддам:
              1. военно-полеви съд на съюзническата коалиция / Съгл. чл. 84 от Женевската конвенция от 1949г. военнопленник подлежи на съдебен процес само пред военен съд. Военни съдилища са разглеждали делата срещу нацистките престъпници след войната. /;
              2. национален / иракски / съд;
              3. специализиран международен наказателен съд, аналогичен на международния наказателен трибунал за Югославия и на Руанда.
              4. Международният наказатален съд на ООН.

Comment

Glenn Miller написа
                Още веднъж сърдечно благодаря на топлия прием ! Доколкото разбрах, във форума учатват и други колеги - бъдещи и настоящи юристи. Специално за тях ще кажа, че в правото воят "специалитет" е менителничното право :sm100: - имам една дузина публикации по темата в "Търговско право". Ако имате проблемите в тази област - изцяло на Ваше разположение съм .
                По търговско право имах три двойки докато накрая на четвъртия път си взех изпита с 3 минус и просто много го мразя, но с това нищо лично просто казвам.

Араслан честито за татуировките най ми хареса герба за левскарската предполагам знаеш мнението ми
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Shelenberg написа
                  По търговско право имах три двойки докато накрая на четвъртия път си взех изпита с 3 минус и просто много го мразя, но с това нищо лично просто казвам.

Араслан честито за татуировките най ми хареса герба за левскарската предполагам знаеш мнението ми
                  Къде си следвал и кой ти е преподавал търговско право ?

Comment

Добре дошъл колега Глен Милър Аз съм завършил СУ "Св. Климент Охридски" през 1999г., 2000 си взех теоретико практичния изпит.През 2005г. ще навърша 31г.Любовта ми са: корабите и всичко що плава - линкори, крайцери, броненосци, ветроходи, самолетоносачи, есминци, жените и данъчното право
                    П.В.

Comment

Plamen написа
                      Добре дошъл колега Глен Милър Аз съм завършил СУ "Св. Климент Охридски" през 1999г., 2000 си взех теоретико практичния изпит.През 2005г. ще навърша 31г.Любовта ми са: корабите и всичко що плава - линкори, крайцери, броненосци, ветроходи, самолетоносачи, есминци, жените и данъчното право
                      Благодаря Добре нашли Завършил съм през 1993г.
                      Данъчното право е доста интересна област :sm100: Даже смея да кажа че беше първата ми любов ( в правото де ). Можеш ли да дадеш отговор на следния въпрос: Каква е разликата между заобикаляне на данъчния закон и укриване на данъци ?

Comment

Заобикаляне на данъчния закон е чрез правомерин способи т. нар. "законови вратички", легални данъчни хигрости, да се плащат по-малко данъци.Укриване на данъци е престъпление по разпоредбите на НК - неплащане на изискуемия данък, а ако е в по-малък размер е административно нарушение и се минава по реда на ДПК
                        П.В.

Comment

Пламене, с тебе трябва да сме били в един курс. Аз влязох 1994 и се дипломирах 1999 (добре, че се разминах със Секирата на държавния иначе щях да видя аз едно дипломиране...). Аз бях в 13-та група - независимо от числото бяхме най-големите късметлии по изпитите.
                          Глен, ако не е тайна, в София ли си съдия?

Поздрави
                          Николай

P.S Между другото, сигурно знаете, че професор Ст.Стойчев е починал преди няколко дена. Видях некролога му в "Труд" и ми стана много неприятно. Независимо, че не харесвах политическите му убеждения и учебника му, все си мисля, че беше добър юрист и добър човек. Мир на праха му...

Comment

Не са съжаление В Добрич :wall: Е, не е чак толкова зле :vsad:

Много съжалявам за проф. Стефанов, беше много добър човек и професионалист ! Лека му пръст !

По мое време имаше две секири - Голямата и Малката - Голямата - проф. Михайлов, а малката - доц. А. Стойнов /може и професор да е станал /. Михайлов беше известен при нас като Митьо Шестицата - нямаше и помен от оная легендарна Голяма секира, с която ни плашеха още от първи курс. Апропо, учил съм в Алма Матер от 1989 до 1993г. По мое време стажът беше 6 месеца, следваше теоретико-практически изпит и ....в канала :o
                            Ех, студенските години са най-хубавите в живота. Жалко, че тази мъдрост я осъзнаваш, когато е вече късно :cry: Какво не бих дал да се върнат тези години

Comment

Ама това е темата "Кой кой е?" а не "Кой още е жив?" Идеята ми е, че темата има друго предназначение.

Comment

Working...
                              X