Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От 2005та - фонетичната клавиатура става стандарт

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Възможно е, но все пак е по-веротно да си си качвал flextype и от негода ти е останала фонетичната. Защото подобен вариант си е съвсем възможен .

Comment

А защо въобще използвате Флекстайп - той си е голяма недомислица... по нета се мотаят поне 3-4 програмки а и само .kbd файлове, но програмките улесняват редактирането на подредбата и нищо не бърникат по регистрите, просто добавят файла с фонетичната и човек си го пуска през контрол панела / клавиатура... много си е удобно... аз лично използвах тази:
      may the Force be with you

Comment

Е, аз въобще не си играя, защото ми е по-удобно с БДС (просто когато се учех да пиша имаше преди всичко пишещи машини, а те са по БДС). Но съм съгласен, че този вариант е по-удобен - когато ми се е налагало да слагам някъде фонетична гледам да е по този начин - само с .kbd файла. Наистина ми се е случавло да има проблеми с windows, когато се ползва flextype.

Comment

gollum написа
          Е, аз въобще не си играя, защото ми е по-удобно с БДС ...........
          По едно странно стечение на обстоятелствата - бил съм радиотелеграфист в казармата можех да пиша много бързо на руска клавиатура /телеграфите имаха някаква такава/ а фонетичната считам за удобство - не се мъча да помня две калвиатурни подредби а само буквите дето ги няма в латиницата - признавам мързеливичк съм си а за Флекстайп-а, Кирила и всякави други полунедомислени програмки ги считам за архаизъм от времето когато въобще нямаше такива екстри като кирилица - говоря за win 3.11 например, след това само пречат , защото програмистите които правят win съвместимите програми едва ли подозират че някой ще разбъзика по такъв некоректен начин операционната система и като резултат се получава , в доста случаи, голямо осиране

Comment

Сайта за кирилизация и фонетични клавиатури е този:
            free.hit.bg/injinera
            knowledge is power

Comment

Ти виждаш ли го?...

аа, сега видях че има mirror за извънтеняци
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
                Ти виждаш ли го?...

аа, сега видях че има mirror за извънтеняци
                поне кажи че е за extraterestrial - E.T. :sm113:

Comment

Dosega ne vidiah da se obsujdat problemis phoneti4nata Atanasov,taka 4e iavno az 6e sum purvia.Da mi e 4estito.
                  Ot 2 sedmici sum s BulgarianPhonetic XP by Atanasov,svalena ot Hit bg.Predi tova biah s Flex-a,ama tova 4u 4e bilo po-hubavo.Eto i vie tuka ste pisali:
                  Han Solo"А защо въобще използвате Флекстайп - той си е голяма недомислица...".
                  Ta zna4i instalitah si q Atanasov,tq mi rabote6e bezotkazno,dokato w edin prekrasen den(v4era),ne zapo4na da pravi magarii.Izvednuj re6i,4e da se pi6e na foneti4na s bulg. bukvi vuv po6tata ili wuw toia forum,vuob6te vuv internet e neuda4no i po4na da mi pokazva slednia analog na dumata AZ:07??!! .Oba4e v Notepad moga da si pi[a na 4ist bulgarski,kakto i gore v prozoretza za adresi na Eksplorera.Opitah s Opera ama pak su6ata prostotia.Niakoi postove si gi napisah v Notepada i copy-paste,ama vze da mi pisva!Ot kakvoi move puk da e tova 4udo nevijdano.
                  Za vseki slu4ai uninstall-install ne opravi ne6tata
                  Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:

Comment

Във форума има вградена кирилица. В стандартен и базов режим на редактора на постовете, има в горната част един надпис КРЕДОР където можеш да сменяш латиница/фонетична/БДС.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Iska6 da kaje6,4e nevolno sum go natisnal.Dobre,towa moje da e vinovno i 4e ne moga da pi6a v po6tata.Oba4e ia pak obiasni kude sa tia rejimi i toia kredor,molia.

Comment

Виж прикачената картинка
                        Attached Files
                        albireo написа

Comment

Ама защо не казваш?

Ама защо не казваш?Колко хора занимах.Както и да е нали се оправи.Само ми кажи,защо си я направил вградената клвиатура -за тези дето си нямат на компютъра ли?
                          Ама чакай малко сега пък английската клавиатура не работи.Какъв му е проблема на форума бе-като сменя на фонетика пиша само на фонетична,като сменя на Основна клавиатура-само на английски..И това ми се отрази и на пощата и на всякъде.Вземи оправи нещата,явно е от тоя форум,че всичко ми се обърка.
                          Last edited by Acunga; 26-01-2005, 01:20.

Comment

По-спокойно, единствен ти се оплакваш и форума ти бил виновен. То така най-лесно.
                            albireo написа

Comment

важно!

Да, с КРЕДОРА има подобен проблем, просто трябва да го имате предвид - ако индикатора на кредора е на положение "фонетична" или "БДС" кирилица (червено "BP" или оранжево "BG") не можете да пишете на латиница, независимо как сте настроили индикатора на windows. Преди да можете да пишете на латиница задължително трябва да върнете индикатора на КРЕДОР в положение "латиница" (синьо "EN").
                              Ако помните това правило няма да имате проблем с писането на латиница.
                              Трябав да имате предвид, че от време на време (но не постоянно) индикаторът на КРЕДОР реагира на клавишната комбинация за смяна на клавиатурата на самия windows - т.е., сменя се сам когато минавате между кирилица и латиница. Т.е., ако ползвате КРЕДОР ползвайте само него (а не вградената windows-ка система) - това само за форума. Ако не - съобразявайте се с горното правило (аз да речем не го ползвам).

Comment

KREDOR е за хората, които нямат достъп до друг вид кирилица и съответно не виждам къде е проблема. Ако имате своя кирилица, си ползвате нея, ако не - KREDOR.
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X