Съобщение

Collapse
No announcement yet.

25 май 2005 В Скопие: Мисията на Кирил и Методий е антибългарска

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

25 май 2005 В Скопие: Мисията на Кирил и Методий е антибългарска

В Скопие: Мисията на Кирил и Методий е антибългарска
    25 май 2005
    "Първанов побългари мощите на Св. Кирил" е голямото заглавие на първа страница на македонския в. "Време".
    Акцент върху темата поставят “Дневник” и “Утрински вестник”, съобщи БНР. "Време" дава думата на известния академик македонист Блаже Листевски, който казва: "Мисията на Кирил и Методий по същността си е била антибългарска. Светите братя били изпратени да дадат писменост на славянското население по искане на Византия, а трябва ли да подсещаме, че по това време Византия била във война с България". Директорът на местния исторически институт Чепреганов дори твърди, че България е извършила историческа неправда спрямо целия славянски свят. "Нашите двустранни отношения декларативно са добри, но всъщност по отношение на историческите посегателства нищо не е променено", казва той.

Материалът е от dir.bg
    Търпението е незабележима форма на гниенето!
    Радой Ралин

Във война, ама друг път. Много знае македонскио историчар кой с кого е във война, нали все е във война със себе си.

Луно, Луно, земьо македонска..... Го имат големиот недостаток македонските историчари. Не знаят кой е най-големия македонец преди Филип Втори. Требе да е Авраам.

Comment

Ех тез македонци,как да не ги обича човек
      Авраам? Не е ли Адам?

Comment

Една групация од македонски учени го бара проблемот кой македонец е бил преди Адам

Comment

:1087: По този повод ето един стар македонски виц:

:fire: Руснаците и американците кацат на Луната и се определят зони за пребиваване. Чул за това Митре и викнал - Леле Луно, Земльо македонска, Па ли, ке те делат?!?:1087: :1087: :1087:
          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Македонците са мега нагли типове,нищо неможе да ме учуди вече от тях.

Приятели са ми разказвали,че дори продавачките в магазините се правят,че неразбират български!?
            Иска им се да са отделна нация,но срещу историята не се върви.

Нямам думи просто.. :tdown
            Last edited by Animator; 06-06-2005, 14:07. Причина: Ами малко офтопик май..:/

Comment

Нека все пак не забравяме, че тва са само една част македонци. Лично също побеснявам по подобни въпроси, но македонистките еничари не представляват цяла Македония. Друг е въпроса кой държи медиите и правителството - мене ако питате, тва си е бившата сръбска или сърбизирана върхушка, дето знае, че само по този начин все още може да се задържи на власт. Много трудно е обаче днес, като няма цялостна цензура. Който иска да знае има откъде да намери алтернативни източници. Времето е в наша полза!
              Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
              (собствен патент)

Comment

Сещам се че един мой приятел, който не обича много македонците ми каза - "що е маке, то е лайно" :twisted:
                Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Rostislav написа
                  В Скопие: Мисията на Кирил и Методий е антибългарска
                  25 май 2005
                  "Първанов побългари мощите на Св. Кирил" е голямото заглавие на първа страница на македонския в. "Време".
                  Акцент върху темата поставят “Дневник” и “Утрински вестник”, съобщи БНР. "Време" дава думата на известния академик македонист Блаже Листевски, който казва: "Мисията на Кирил и Методий по същността си е била антибългарска. Светите братя били изпратени да дадат писменост на славянското население по искане на Византия, а трябва ли да подсещаме, че по това време Византия била във война с България". Директорът на местния исторически институт Чепреганов дори твърди, че България е извършила историческа неправда спрямо целия славянски свят. "Нашите двустранни отношения декларативно са добри, но всъщност по отношение на историческите посегателства нищо не е променено", казва той.

Материалът е от dir.bg
                  :nworthy: Направо съм без думи.Македонците обаче са всеизвестни с ината и проклетията си.Да се надяваме че като влезем в Евросъюза ще и дойде акъла и ще се съединят с нас.Не знам аккво ще ги правим тези колеги. :mike:
                  Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:

Comment

:stupid:
                    чудят се какво да измислят .....
                    "Нима, Създателю,
                    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                    мигар аз самият съм те молил
                    от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Бе какъв инат и каква проклетия - всичко се свежда до последни комунистически отблясъци и до лутането на една общност, станала жертва на коминтерна и тито и чудеща се сега какво да прави. Нации се създават, дума да няма, но все на някаква основа. А това да си измисляш и да крадеш история - това си е изначално обречена кауза.

Comment

Абе те макетата са си.....мамата.И техните историчари па ептен.Изобщо струва ли си да се коментира тази идиотщина?Щот на макетата азбуката са им я дали сърбите а не Кирил и Методии.
                        Състраданието е слабост...

Comment

Така е, тази им азбука са я дали сърбите.
                          За съжаление, това тамошното е горчивата история на това как политическите каузи, терорът и безпределната лъжа на служещите на поитиката теории могат да направят с част от един народ.
                          Разбира се, и драматичната липса на поне малко исторически късмет, както и факта, че елитите в най-широкия смисъл на думата периодично биват принудени да емигрират в свободната част от България или устата им била затапвана с балканско-комунистическа бруталност.

Comment

Бе хора! Защо им обръщате внимание? Те вече се пишат за Българи, защото искат да докопат нашето паспортче за да пътуват из Авропата! Тези --- са по-зле и от .......... и аз незнам от кого!
                            Така че не им обръщайте внимание!
                            Нали американците им направиха филмче за техниот цар Александър, който е гей. Нека да си се мешат в държавата с албанците и да не ни занимават со глупости!
                            Last edited by mellisa; 11-06-2005, 14:46.
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Верно, бе.

Comment

Working...
                              X