Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продаваме съкровищата си в чужбина срещу жълти стотинки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Продаваме съкровищата си в чужбина срещу жълти стотинки

Един донякъде оптимистичен поглед върху бъдещето на музеите в България...

Новини и анализи на актуални политически, икономически, културни и спортни проблеми.

Ами сегашния ни вожд даде личен пример. Изтъргува ордените на дядо си.....

Comment

Интересно интервю. Ако наистина се забрани търговията с движими културни паметници, ние колекционерите (аз поне не съм нумизмат) общо взето ще трябва да преминем в нелегалност, защото сегашната дефиниция за културен паметник може да включва какво ли не, включително някой ръждясал щик за Манлихер. Някак си не върви този професор да затвори всички антикварни магазини и очевидно не в това се крие решението.
      Иманярството е друг проблем, който и преди сме дискутирали и все стигаме до едни и същи изводи: ниското средно заплащане е в основата, органите които трябва да се борят с иманярите често самите участват в нелегалните разкопки и износа, държавата няма пари за да изкупува находките както е на запад и т.н.т. Междувременно по еВау търговията с антични предмети си върви, кои истински, кои ментета и като гледам, скоро няма да бъде прекратена.

Comment

Аз вече се чудя дали да не хващам балкана....
        Всеки колекционер вече е длъжен да си регестрира колекцията.
        Разходите са за негова сметка. Ако някой се сети да тръгне сега да ни глобява - не ми се мисли....

Comment

Спорет мен държавата трябва да въведе гратисен перйот прес които да бъдат легалиезирани всички оръжеини колекции и не само оръжеините . Защото на този етап дори и да притежаваш пушката на дядоси донесена като трофеи от някоя от воините за национално обединение ти неможеш дая притежаваш по легален начин . За неиното озъконяване ти трябва фактура която на практика никой не притежава . Единствения варянт да притежаваш историческо оръжие с дукомент е даго зокупиш от складовете на МО .и МВР. А там разнообразието нее кои знае колко голямо а оделен е въпроса че трябва да имаш връски като корабни въжета зада влезеш там . А и защо държавата не плаща на колекционерите за това че издирват и съхраняват родовата ни памет а трябва даим съдира кожата с всевъзможни такси глоби и други спънки .

Comment

Нека да дойдат да ми регистрират колекцията ми която е в САЩ-педерасиииииииииииииии.България е тръгнала на майната си.
            Най-много да регистрирам в БГ това че притежавам ядрено оръжие.
            гадове.
            Исакт за наша сметка да си направят колекциите-тази няма да стане.
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Абе според дефиницията движимите ултурни паметници трябва да имат "обществено значение" и като че ли там е вратичката...
              Но че са педерасти, спор няма и че законът е идиотски. Нещо чух, че щяло да има амнистия скоро и това ще е, после ще станем като Западна Европа, където оръжейните колекции са почти забранени, вкл. и хладните оръжия.

Comment

TVV написа
                Нещо чух, че щяло да има амнистия скоро и това ще е, после ще станем като Западна Европа, където оръжейните колекции са почти забранени, вкл. и хладните оръжия.
                Не ми се мисли за това правителство, което ще наложи тази забрана. Че сме овце - овце сме, но вече не-чак толкова. Много неслучайни хора са вкарали огромни суми в оръжейния бизнес и няма да се оставят да им изгорят паричките.

Comment

Working...
                X