Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой ще бъде новият папа?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, най-лесно е да си приказвате глупости вместо ако имате да пишете нещо - да го направите. Уважаеми стегнете се. ОК, папата е бил член на Хитлерюгенд ама като 12ина годишно хлапе. Да кажем, че е било задължително или почти задължително - сега е новият папа и вие можете да направите прогнози едно-друго има какво да кажете - ако искате. Ако не искате - забравете че има такава тема, защото мнения от типа на това на Acunga отиват на боклука.

на своя отговорност изтривам няколко тотално безсмислени мнения.

Comment

Браво - да им е честит! Бил е в зенитната артилерия, като член на Хитлерюгенд, в края на войната е прехвърлев в редовната войска.
      На нож!

Comment

Очакван избор, макар и да дойде твърде скоро На тяхно място бих избрал малко по-млад, но кой знае - може пък Бенедикт XVI-ти също да стои дълго на Светия престол Но все пак при всичките приказки за това колко бил строг и консервативен, поне на външен вид ми изглежда като един смирен и спокоен човек

Comment

Е Манщайн, човече, какво ми беше безмислено на мнението, давам конструктивно предложение да основе организация "Папска младеж" , на немски Papen Jugend ,
          с цел морално и по християнски да възпитава невинните младенци в правата вяра
          knowledge is power

Comment

Така.Последният немец бил папа е живял преди 950 години.Това е първият немец от тогава до сега.
            Лично аз съм доволен то избора. Време е някой да ограничи исляма-то се видя, че САЩ не искат да се справят с исляма-поддържат си локални конфликти за новите си играчки.
            В Германия има много мюсюлмани, които живеят от социални помощи.Аз се надявам, че този папа ще обедини немците против тях.
            Време е за Контрареформация.Ако италианецът беше спечелил-определено щеше да бъде манипулиран от САЩ.
            Токущо гледах изявление на Америкнаският кардинал относно изборът-меко казано беше бесен.Опита се да кажа, че бенедикт 16-ти бил много мъдър човек, но лицето му говореше друго.
            Еврейската общност тук настръхна също-за което много се радвам.
            Но както й да е. Да им честит на католиците новият папа Бенедикт 16-ти.
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Erich Von Manstein написа
              Да, най-лесно е да си приказвате глупости вместо ако имате да пишете нещо - да го направите. Уважаеми стегнете се. ОК, папата е бил член на Хитлерюгенд ама като 12ина годишно хлапе. Да кажем, че е било задължително или почти задължително - сега е новият папа и вие можете да направите прогнози едно-друго има какво да кажете - ако искате. Ако не искате - забравете че има такава тема, защото мнения от типа на това на Acunga отиват на боклука.

27+12= 39. Да вземеш да си прегледаш учебника по математика. Това първо. Второ, няма никакво значение на колко години е бил. Никой не го обвинява в някакво престъпление. Ако се считаше за престъпление, половин Германия щеше в затворите. Било е задължително, за да влезе в Семинарията. Хубаво, ама не е било задължително да влиза в Семинарията. Бравос на таквизи люде! Незнам само дали не е бил в СС дивизията Хитлерюгенд, ама то и това е било задължително сигурно. Какво да ги правиш -деца. Като свършила войната и пораснали.
              Не става ясно какви прогнози следва да се правят в тази тема! Кеф ти било, изтрил си няколко теми. Едно време така ме работеше комсомолския секретар (дано да не си ти). Само да поясня, за някои преди да си затрил и това - казах честито на новия папа и пуснах една песен, която той задължително доста е пял. Карай, няма вече да се обаждам на католически теми. Не трябва да се знае какъв е бил папата, пък и на никого не му пука. По 'чин' така да се каже папата е равен на Негово Високопреосвещенство Максим. Що не пуснете тема кой ще бъде следващия Патриарх???
              Между другото, господин 'супермодератор', аз останах с убеждението, че главната подтема беше 'Интересно от медиите'. Аз пуснах нещо , което ми се струваше интересно и ти го изтри....
              Подзаглавието на темата: За всякакви публикации, които ви сте намерили интересни.... :sm113:

Ето малко информация за една немска бойна част от ВСВ:

SS-Pz.Div. "Hitler Jugend"

SS-Pz.Gren.Rgt.25 und 26, SS-Pz.Aufkl.Abt.12, zeitw. SS-Kradschtz.Btl.22, SS-Pz.Art.Rgt.12, SS-Flak.Abt.12, SS-Werfer.Abt.12, SS-Pz.Jäg.Abt.12, SS-Pz.Pion.Btl.12, SS-Pz.Nachr.Abt.12

Div.Truppen: SS Nr. 12

Div.Kdr.: Fritz Witt, Kurt Meyer, Hubert Meyer, Fritz Kraemer, Hugo Kraas

Я да видим кой ще познае папата!?
              Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
              Паисий Хилендарски

Comment

Е де, е де.Без сръдни сега, това му е работата на модератора, да чисти, пък да ти кажа доста за чистене има, но когато напишеш нещо като това горе, никой няма да го изтрие, защото носи информация.Поне така треа да бъде, макар че, Манщайн, като си тръгнал да чистиш, отговори от рода "Чух че щял да бъде негър" са убягнали от модераторското ти внимание, да ме прощава автора на това изречение
                Иначе, ето го Ратцингер като млад ПВО помощник през '43та:
                Last edited by Sherlock; 20-04-2005, 07:02.
                knowledge is power

Comment

albireo написа
                  Имаше едно прорчество от Късното Средновековие - мисля, че Мелиса говори за него. Смятало се е, че е от много по-рано но се оказва фалшификат.
                  Не съм съвсем сигурен, но май някъде бях попадал на целия текст. Ще трябва да проверя...ама малко по-късно
                  Точно това е, наричат се пророчествата на свети Малахия и за Йоан Павел 2ри бе написано De labore Solis, а за следващия папа, който ще бъде и последен, е казано De Gloria Oliviae, или За славата на маслината.
                  Този папа е най-лошият избор, който можеше да се направи и единственото добро е, че скоро ще се пресели при височайшия си първи предшественик. Междувременно обаче ще има проблеми с другите християнски религии /заявил е многократно, че единствената истинска вяра е католическата и другите са еретици и сектанти/, с исляма /против влизането на Турция в Обединена Европа заради вярата й е/, с евреите. Проблеми със собствената си църква, която ще пожелае да затегне и ще доведе до още повече напрежение и открита враждебност на либерално настроените. Политиката му е тотално връщане в 19ти век. Изборът на този папа бе изборът на страха на кардиналите да се отворят към света и към промените, които са необходими. Толкова по зле за тях...
                  Last edited by mellisa; 21-04-2005, 13:01.
                  "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                  Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
                    заявил е многократно, че единствената истинска вяра е католическата и другите са еретици и секстанти
                    Това не е нещо ново. Българската Православна Църква твърди същото по отношение на католиците. Някога различията са били не особенно големи, но днес са принципни. Всъщност са точно 5 принципните различия. Папата трябва да се покае за да бъде приет(барабар с католиците) в християнската църква. :1087:
                    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                    Паисий Хилендарски

Comment

Да си призная, въпросът е със съвсем странична спрямо моите интереси посока. Но ми беше интересно да изчета някои от писнаите тук неща.
                      Мелиса, ако той е наистина такъв - то не значи ли това, че:
                      а. Щом предпочитанията му се знаят, то те не са от вчера,
                      б. а са го избрали хора, които евентуално го познават, значи - това е съзнателния избор за движение на католическата църква, изборът на нейната върхушка.
                      Явно предишния Папа е бил твърде голям либерал.

За новия Папа и миналото му - някои неща в миналото ни може да са продукт на заблудите на младостта, на незнание и импулсивност. Човек не бива да бъде съден твърде строго за това.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Erich Von Manstein написа

Лично аз не съм голям фен на триенето на мнения, стига, да не съдържат псувни и прочее. Мисля, че сме достатъчно интелигентни всичките, за да можем и сами да преценим кое мнение е безсмислено и кое не е. Но вие сте си модератори- това си е ваше право..
                        А за "хитлерюгендското" минало на папата- и аз съм бил пионерче на 14 години, но това не означава, че съм бил съзнателен комунист нито тогава, нито сега. Аз лично от вчерашните прояви на папа Бенедикт останах с по-скоро положително впечатление.
                        Малко излишно се палите - казвам го най-смирено....

Pax vobiscum, et urbi et orbi!
                        Domine, miserere!

Comment

mellisa написа
                          Междувременно обаче ще има проблеми с другите християнски религии /заявил е многократно, че единствената истинска вяра е католическата и другите са еретици и секстанти/, с исляма /против влизането на Турция в Обединена Европа заради вярата й е/, с евреите. Проблеми със собствената си църква, която ще пожелае да затегне и ще доведе до още повече напрежение и открита враждебност на либерално настроените. Политиката му е тотално връщане в 19ти век. Изборът на този папа бе изборът на страха на кардиналите да се отворят към света и към промените, които са необходими. Толкова по зле за тях...
                          точно това и аз имах предвид. В главите си, "принцовете на църквата" живеят в съвсем друго време.
                          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

messire Woland написа
                            Да си призная, въпросът е със съвсем странична спрямо моите интереси посока. Но ми беше интересно да изчета някои от писнаите тук неща.
                            Мелиса, ако той е наистина такъв - то не значи ли това, че:
                            а. Щом предпочитанията му се знаят, то те не са от вчера,
                            б. а са го избрали хора, които евентуално го познават, значи - това е съзнателния избор за движение на католическата църква, изборът на нейната върхушка.
                            Явно предишния Папа е бил твърде голям либерал.

За новия Папа и миналото му - някои неща в миналото ни може да са продукт на заблудите на младостта, на незнание и импулсивност. Човек не бива да бъде съден твърде строго за това.
                            Да, разбира се, предпочитанията му се знаят и не са от вчера. Ако трябва да сме точни, те са от май 68ма, когато кардинал Рацингер е бил свидетел на ставащото в Европа и от умерен либерал става краен консерватор. Интересна психологическа промяна следствие на външни фактори, показваща, че вълкът може да измени не само козината си, но и нрава си. Интересно ще ми е да видя дали новият папа ще е в състояние да докаже несъстоятелността на още една поговорка и да се научи, макар и старо куче, на нови номера. От това ще зависят много неща.
                            Изборът му е малко по-сложна тема. Както каза и вчера един френски кардинал, участвал в конклава, има кандидати, които подкрепяме и кандидати, за които гласуваме. Нормално е, когато знаете че онзи, който ви допада най-много няма да бъде избран или няма шансове, да гласувате за кандидат, който да е приемлив компромисен вариант. Така че от гласувалите за него, има такива, които са подали вот не толкова за кардинал Рацингер, а за един събирателен образ. Какви с били причините за избора му трябва да се търсят в страха, както вече казах на кардиналите от реформи сега, в този момент. Може би са предпочели да изчакат и да изберат кандидат, който да е на завидна възраст. кандидат, който е от същата духовна кръвна група като покойният папа и който е познато зло, ако ми позволите афоризма.
                            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Николай написа
                              Лично аз не съм голям фен на триенето на мнения, стига, да не съдържат псувни и прочее. Мисля, че сме достатъчно интелигентни всичките, за да можем и сами да преценим кое мнение е безсмислено и кое не е. Но вие сте си модератори- това си е ваше право..
                              А за "хитлерюгендското" минало на папата- и аз съм бил пионерче на 14 години, но това не означава, че съм бил съзнателен комунист нито тогава, нито сега. Аз лично от вчерашните прояви на папа Бенедикт останах с по-скоро положително впечатление.
                              Малко излишно се палите - казвам го най-смирено....

Pax vobiscum, et urbi et orbi!
                              Domine, miserere!
                              Николай, може би не си видял постингите - определено няма нужда от безмислици, а колкото до другия ти абзац, съгласен съм с теб. Даже в другата папска тема написах нещо подобно
                              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Малко е старичък човека... Но какво пък, симпатяга е. Дано го запомним с добро.

Comment

Working...
                                X