Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Археолози търсят тялото на Севт III

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Археолози търсят тялото на Севт III


    Археологът д-р Георги Китов ще организира нова експедиция, за да открие тялото на тракийския цар Севт III. Той ще търси помощ за начинанието си от Министерството на културата и туризма. В края на лятото ученият попадна на няколко уникални находки в местността Голямата косматка край град Шипка. Д-р Китов разкри, че след химическо почистване на античен шлем археолози открили по него надпис, който е на Севт III. Така се затвърждава тезата, че тракийският владетел е погребан в Голямата косматка. Около 200 000 лева ще са необходими на екипа на д-р Георги Китов, за да открие тялото на Севт III. Това разкри пред Дарик радио той. Ако парите бъдат намерени, експедицията ще продължи около 3 месеца. Находките от могилата Голямата косматка ще бъдат изложени през май в София.
    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

    #2
    Aми както му е тръгнало на Китов...да дава някой пари и да намира Севт
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

    Comment


      #3
      Дамо да го намерят! Обаче трудното почва после - от това трябва да се създаде цяла индустрия, и то с акъл. Ей, цялата уникална атмосфера на България седи и чака да я покажем и тогава ей ви националзъм, ей ви престиж на страната, ей ви пари, ей ви всичко. Ама ще ни стигне ли акъла............

      Comment


        #4
        Точно там ни е проблемът, а именно всичките сме много акълии и затова нищо не се получава. Всеки завижда на другият.Орел,рак и щука.
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

        Comment


          #5
          Не са само орелът, ракът и щуката, те се преодоляват. В самата култура липсва дълбоко разбиране на нещата. И образованиеto, и другата културна комуникация в България изобщо не се занимават с националния дух, със старите времена и с цялостната бъгарска атмосфера ли, и аз не знам как да го кажа.
          Като се замисли човек, то е много сериозна работа. Трябва от А и Б...... Сложна работа.

          Comment

          Working...
          X