Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Азис се готви за депутат с нов татус

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Imperial написа
    Нито ще е първи нито последен път когато "звезда" си пробива път в политиката на базата на известността си, а не на някакви способности.
    Tоя б....к няма да влиза в политиката, ами едни тарикати от една етническа партия (хайде да не казваме, че тука нали не се говори за политика) ми се струва, че ще търгуват с гласове с по-големите политически сили.
    Макар, че в БГ централният държавен орган не е имунизиран срещу поредната много ниска степен да дискредитация.
    Ще е интересно калко ли народ ще гласува за него...

Comment

Преди няколко дни даваха по немските новини за процента на "ромското" население в различни държави в Европа. Какво ми направи впечатление - България -> около 800 000 роми, Испания -> 600 000. Отворете един атлас, и сравнете територията на двете държави... Както и да е, та си мислех че ако някой "ром", подобно на Азис, се кандидатира за Парламента, от някой "по-катунски" окръг... свят ще ни се завие!
      "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Е, те гласуват доста динамично и в зависимост от много фактори. Той водачът на тази партия, дето няма да я споменавам едно от коректност към форума, че не е политически, друго от нелицеприятното й звучене, ако можеше да командва всички.. ехей. Обаче не може.

Comment

Никакво гласуване мен ако питате.На всичките им е прегнила работата.По времето на Костов ситуациятаа беше така че бизнесът вървеше перфектно но все пак са ми гнусни всичките.
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Нелепост.някакъв гнусен извратеняк ще участва в съдбините на България! :aaa: В България трябва спешно да се въведе изискване към всеки кандидат за депутат да има юридическо или икономическо образование,както е в някои страни с висок стандарт... :sm100:
            The genius knows the answer before the question/

Comment

Само аз ли се смях на тези 800 000 роми в България? По официални данни ромите са точно 4.7% от населението на България - според изчисленията към 2004 то е около 7 милиона и половина, и дори да приемем, че те са се увеличили ДОРИ до 5% (нещо крайно съмнително), това прави 375 000 роми, далеч по-малко отколкото беше споменато по-горе А и не виждам как можете да сравнявате ромите тук и в Испания - причините за броя им у нас и там са коренно различни...

Comment

skycycle написа
                Само аз ли се смях на тези 800 000 роми в България? По официални данни ромите са точно 4.7% от населението на България - според изчисленията към 2004 то е около 7 милиона и половина, и дори да приемем, че те са се увеличили ДОРИ до 5% (нещо крайно съмнително), това прави 375 000 роми, далеч по-малко отколкото беше споменато по-горе А и не виждам как можете да сравнявате ромите тук и в Испания - причините за броя им у нас и там са коренно различни...
                Така представят държавата ни в Европа, надали на някой му пука за това какви са причините за броя на ромите, важна е цифрата. Така че следващият път като погледнете в някоя енциклопедия и видите снимка на "ром" под графата "България", няма да се чудите. :shrug: А пък ми е много интересно да разбера кой изготвя статистиката в България? И кога за последно са преброявани ромите в БГ?
                "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Това случайно го намерих, датира от 2001, има някои интересни таблици.

Ако някой го е прочел, може ли да обясни какво по дяволите е станало между 1956 и 1965 година?

Comment

Какво е станало ли, ами каквото е станало по същото време в Унгария.Щом циганката отиде да ражда добрият доктор и вързва маточните тръби и циганката си остава с едно детенце, но това в Унгария продължава до 1990-та година.
                    Господа, аз съм казвал , но пак ще кажа-ние имаме сериозен проблем. Значи така:циганите не плащат ток, но крадат-на тях никой никой нищо не им казва, но ако българин не си плати тока и открадне -тогава Татковината му скъсва дупенцето от такси и глоби. Кой е виновен за този хал? НИЕ ГОСПОДА! НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА! Просто робският ни манталитет е такъв. Гледаме в паницата на съседа си и завистливо казваме на приятелят си по чашка" Скивай го бре, допреди две години тоа немаше три кинта да си обърше задника, а сега Баварка кара" Това ни е част от проблема- да завиждаме на комшията си и да се чудим как да му подлеем-вода.А циганчетата какво правят? Задружни са-винаги ходят на тумби и не можеш с пръст да ги пипнеш.Каквото кажат това става-сега партия направиха, дочувам големи цигански митинги имало в България.Браво Господа!
                    Ако един цял български град в който има цигнаска крадлива махала се вдигне и изгони циганите държавата нищо няма да му направи. Гарантирам ви затова. Спомнете си само за митингите на СДС-то в София-нали уж танковете щяха да дойдат а? Не дойдоха! Я да вземат да се съберат 5 000 души от София и да изгонят сите мангали от Факултето държавата танковете ли ще прати а?
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

а ти ще помогнеш ли за организацията? или има "обективни причини"
                      По моя преценка съм обективен.

Comment

Нищо чудно циганите вече да са 800 000, а имайте предвид, че ще се увеличават още. Причината е проста и можете да я видите в годишните статистически справочници (или около себе си, ако се огледате) - ражадемостта и ниска спрямо смъртонстта (някъде към два пъти по-малка). И основният дял от тази раждаемост е за сметка на циганите. Т.е., българите все още са мнозинство, но намаляват (от естествена смъртност, от емиграция) и почти не се възпоризвеждат. За сметка на тях циганите са малцинство, но се възпроизвеждат с бурни темпове. Това означава, че в перспектива циганите ще стават все повече, а българите все по-малко. Което пък означава, че единственото възможно решение на проблема с циганите е тяхната асимилация - културна и социална.

Comment

Gollum, за асимилацията си прав, но си мисля че ние българите сме народ, който никога не е подтискал друг етнос на било расова или там каквато и да е основа. На циганите, както и на останалите малцинства непрекъснато им се дава шанс за абсолютна и безусловна интеграция в нашето общество. Квартал "Факултетът" в София представлява една малка част от циганското малцинство в столицата, което иначе живее съвсем нормално и необезпокоявано навсякъде в страната.

От друга страна си мисля, че и българите започват да раждат все повече и повече, което е нормално предвид привидно стабилизиралата се икономика на държавата. Няма да се учудя, ако и нашият брой започне да се увеличава скоро. Също така, много от циганското малцинство емигрира в други страни все по- усилено и няма да е невероятно ако тяхната бройка започне да намалява след абсолютното отваряне на границите при присъединяването ни към ЕС.

Също така, абсолютно съм съгласен с идеята, че не трябва да има разлика в държавната политика към българи и към цигани. Като не плащат тока, и за едните и за другите трябва да има еднакви санкции. Не може обаче те да си мислят, че държавата им е длъжна по рожденно право и че нямат никаква отговорност към нея. Някои дори и не се чувстват българи, а искат да се ползват с всичките привилегии на това национално определение.

Просто според мен държавата я е страх, че може да бъде обвинена в нарушаване на човешките права от Запада, ако започне да прилага по-твърда политика към малцинствата, а не към мнозинството от българи.

Comment

Уви, за сега не съм срещал никакви данни за увеличаване на раждаемостта сред българите, мисля че процесът все още се задълбочава. Впрочем, за да се говори за "увеличаване на българите" ще е нужно раждаемостта да се удвои, ако не е повече. Нещо, което в текущата ситуация ми се вижда много малко вероятно.

За другото - може би не трябваше да използвам понятието "асимилация", то е подвеждащо Става въпрос за това, че са необходими конкретни мерки, внимателно обмислени и последователно прилагани, чиято цел ще е да доведе до отпадане на социалното разделение цигани/българи. Т.е., те да станат част от държавата и да се чувстват като всички останали. Това не става нито с отнемане на права, нито с даване на привилегии (тази тенденция, която е преобладавща на държавно ниво в момента води до обратния ефект, според мен).

Comment

Да, ако говориш в смисъл че когато законът не се прилага то тогава не можем да говорим и за упражняване на граждански права

Comment

Нали думата беше за онзи мутант Азис, къде го отплеснахте до танковете! Ясно е, че няма да дойдат. Те не дойдоха, когато трябваше, та сега ли?!?
                                От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Working...
                                X