Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нацистка пропаганда залива България

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16


    Журналиската написала статията преставлява много по-голяма опасност отколкото малката група идоти. В думите й ясно прозира желанието за цензура на книги и други источници на неудобна за управляващите информация както и неприкрито оплюване на национализма!
    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

    Comment


      #17
      Елемаг написа


      Журналиската написала статията преставлява много по-голяма опасност отколкото малката група идоти. В думите й ясно прозира желанието за цензура на книги и други источници на неудобна за управляващите информация както и неприкрито оплюване на национализма!
      "Моята борба" и "Световната конспирация" ли са източник на "неудобна за управляващите информация"
      Стига бе Елемаг - това е само журналистка в "Новинар" все пак
      We don't see things as they are, we see them as we are
      ---Anais Nin----

      Comment


        #18
        За съжаление Елемаг не прави разликата между информация и дезинформация. Изданията на ЖАР и тн сами знаете в коя сфера попадат.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

        Comment


          #19
          Мен лично не ме кефи тона на журналистката...А форумите им не знам как просто как може хора одавна минали тенейджърските години да се държат по този начин :stupid: Трудно ми е да предценя да се смея ли да се ядосвам ли :sm186: Но заради тях и заради B&H скиновете на националистите им излиза такава репутация че... :o
          Last edited by Araslan; 17-01-2005, 02:02.
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

          Comment


            #20
            Тази организация БНС има даже и банкова сметка.Демек търси спонсори и с тези парички закупува оръжие-нека да ми опровергаят думите. Това са професионални биячи. Вижте ги само как са се напомпали. Чисти нацисти са. Даже в техният си форум споменават, че са давали пари на адвокати, които да прекратяват делата вдигнати срещу скинарите.
            И тези хора наричат себе си националисти? Щом защитават престъпници, те са по-големи ПРЕДАТЕЛИ!
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

            Comment


              #21
              А най-тъпото което видях на сайта им, е инициативата "Моя хубава България", в която като коорганизатори участват детски хорове, фондации и културни домове, например дом "Средец"

              Comment


                #22
                Вижте, те се "прилепват" към различни други инициативи, а не са техни организатори. А не всеки може да прозре какво се крие под повърхността.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                Comment


                  #23
                  А свобода на словото и демокрация?

                  Кой казал,че демокрацията е нещо съвършено? Ако всякакви малцинства и групировки ще бъдат включени, равноправно да участват в обшеството, трябва да се толирират дори тези, които са неговите врагове.

                  Можем и да се запитаме, какво точно кара тия хора (често младежи) да се хвърлият към такива течения. Какви са условията в които в които те виреят и какви са причините? В Германия доколкото знам по-голямата част от тия са бедни източно-германци. те си изливат генва на чужденците. В Русия, скоро гледах документален филм, тези групировки са много силини, а полицията не си помръдва пръста.
                  Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

                  Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                  (собствен патент)

                  Comment


                    #24
                    аз съм съгласен,но...

                    Изцяло съм съгласен че тези9скинари-идиоти) са смешници и според мен е несериозно да им се дава общественост-която те между другото търсят. Но причината за наличието им е нещо много показателно и заплашиетлно- българите се страхуват! Обезверяването и нихилизма, отричането и забравянето на националната идея (единна и свободна България - Мизия, тракия, македония-цитирам по памет Апостола) водят до такива криворазбрани "националистични"(по същество дори анти национални ) прояви! Младите българи нямащи опора в реалния живот си търсят кумири в измислено минало и реалии (тези униформи както отбелязахте не са Български!!!!!поне Браннишки да бяха!) не знам къде истината мен също ме боли че държавата ми малко по-малко изчезва-и то не от чужд враг а защото ние се предадохме и отказахме-готови да дадем всичко в името на "новото светло бъдеще" този път в Европа. Блъскам си главата какъв е начина да се спре процеса - явно с раждане на деца скоро нема да стане- не остана кои да ражда! А и от личен опит на родител мога да кажа че държавата не иска да се раждат деца-18лв на месец детски!!!!!и други много злободневни примери....
                    Оф стига засега, не искам да звуча песимистично аз лично бих сторил всичко по силите ми за да спра това- жена ми ще ражда още, уча студентите си да обичат и уважават всичко БЪЛГАРСКО като им го показвам и доказвам защо е интересно, уникално и неповторимо!Ще пазя докато съм жив всички антики свързани с Славните дни на България, както и тези свързани с изпитанията и!!!
                    ТБТ

                    Comment


                      #25
                      Проблема според мен е малко по-друг, а и между другото долавям такъв полъх и от страниците и на този форум - възхваляваме миналото ! Да търсим примери в него да, но ще е хубаво да се опитваме да ги достигнем и надминем, защото ако само си казваме "Ехх а колко големи патриоти са били Левски, Бенковски, и всички други преди и след тях" а не се опитваме да бъдем като тях и да се борим като тях , сме за никъде.... Типичен пример за подобно минало величие е Франция, където всеки казва : Аааа ние сме ви дали просвещението вижте Дидро, вижте Балзак, вижте Дюма... и същевременно 95% от французите без никакво покритие считат че са на същото ниво а от думите им струи невежество.... Да познаваме славното си минало , да но и да се опитваме да бъдем като тях и да действаме за да не оставяме на такива националисти /скинари/ да петнят идеята за патриотизма
                      may the Force be with you

                      Comment


                        #26
                        С това съм съвсем съгласен, хан Соло - миналото задължително трябва да се познава и е хубаво това познание да е съвсем трезво. Но делата си и живота си го живеем в настоящето и към него следва да насочим усилията си (е, на нас като маниаци на тема история ни е простено известно вглъбяване в миналото ). Та затова всякакви опити да се търси и по същество да се измисля някакъв минал "Златен век" едва ли са продуктивни спрямо настоящето ни. Та затова всеки, който се смята за националист следва първо да се запита какво може сега, в настоящето си, да направи за родината си.

                        Comment


                          #27
                          :mhehe: Парабелуме тия ако си напомпани професионални биячи аз значи съм световен по кръчмарски бой и съм заобиколен от свръх-бико-човеци :1087: :lol:
                          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

                          Comment


                            #28
                            Здравейте на всички във форумите на Бойна слава.
                            Регистрирах се преди известно време и досега не съм взимал мнение в поставените дискусии, което не значи че не ги чета с удоволствие
                            От тях самият аз научавам много интересни нови неща за Българската и световната история.

                            Тук обаче ще си позволя да се намеся, тъй като не съм съгласен с определени изводи, които правите.

                            Ще започна с нещо дребно
                            Мисля, че има имена както Ботев, така и Ботьов.

                            Само че Ботйов....
                            Тук няма смисъл да се спори - просто разгледайте подписа на самият Ботев, който съм прикачил най-отдолу.

                            Относно статията, мисля че журналистическата й стойност е някъде под кръглата нула. Имайки предвид името на авторката и безумните изводи, които прави, да се коментира подобна помия е под нивото на всеки, който може да се нарече патриот.

                            Учудвам се обаче от друго. От това, което досега видях и в сайтовете, които се хостват от Бойна слава, и от насочеността на темите във форумите, както и от самото име на портала разбира се, останах с впечатление, че поне болшинството от пишещите тук сте хора-патриоти, които милеят за България. Затова недоумявам от неприкритата злоба и неприязън у някои участници, както и (според мен)умишленото изкривяване на фактите и подхвърлянето на "партенки", когато става въпрос за БНС.

                            Няма да крия, че симпатизирам на идеите им, бил съм и винаги когато имам възможност присъствам на организирани от тях чествания и други мероприятия. Също така от време на време пиша и във форумите им. Приемете го като прелюдия, за да дам яснота по въпроса, че имам честта да познавам националистите от БНС лично.

                            Затова се чувствам задължен да ви поправя в някои твърдения:

                            Изцяло съм съгласен че тези9скинари-идиоти) са смешници
                            БНС НЕ СА скинари. При тях има бивши скинове, но БНС е националистическа, а не скинхед организация. Имат снимки на сайта си от всичките си прояви - и сами можете да се убедите в думите ми.

                            Дали са смешници можете и сами да видите пак на снимките им. А можете и да питате доносниците на Качо-куката - десетината пияници наричащи се Б&Х България.

                            Вижте, те се "прилепват" към различни други инициативи, а не са техни организатори. А не всеки може да прозре какво се крие под повърхността.
                            Това, както забелязах че е прието в другите секции на Форумите, се нуждае от доказателства - посочи за коя по-точно инициатива са се "прилепили" и бих могъл да ти отговоря.

                            А най-тъпото което видях на сайта им, е инициативата "Моя хубава България", в която като коорганизатори участват детски хорове, фондации и културни домове, например дом "Средец"
                            Конкурсът се нарича "МОЯТА КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" и е за детска рисунка, стих или разказ посветен на България.
                            Миналата година БНС го проведоха за втора поредна година и целта му е "Стимулиране на патриотичното начало у децата, осъзнаване от тяхна страна на красотите и богатствата на нашата Родина."(пише го на сайта)
                            Не виждам кое му е тъпото?!?

                            Тази организация БНС има даже и банкова сметка.Демек търси спонсори и с тези парички закупува оръжие-нека да ми опровергаят думите. Това са професионални биячи. Вижте ги само как са се напомпали. Чисти нацисти са. Даже в техният си форум споменават, че са давали пари на адвокати, които да прекратяват делата вдигнати срещу скинарите.
                            И тези хора наричат себе си националисти? Щом защитават престъпници, те са по-големи ПРЕДАТЕЛИ!
                            БНС се издържа от членски внос и дарения. За да получаваш дарения е нормално да имаш и банкова сметка.
                            В момента "НАБИРАМЕ СРЕДСТВА за паметна плоча на лобното му място пред дома му, която ще открием на 13 февруари след църковно възпоменание и факелно шествие." - пак го пише на първа страница в сайта им и се отнася за предстоящето възпоменание на ген. Хр. Луков.
                            За който не знае кой е ген. Христо Луков ще цитирам само една извадка от неговата биография:
                            Ще споменем и за великия подвиг, който извършва тогава. Годината е 1918-та. В последните дни от войната комунистическата пропаганда успява да подведе войниците, които напуснали фронта се насочват към главната квартира на армията ни в гр. Кюстендил, а други обявяват Радомирска република възглавявани от земеделеца Райко Даскалов. Възползвайки се от това критично за България положение, сръбска пехота настъпва към гр.Кюстендил по долината между Царев връх и Калин камък и със снаряди обсипва почти обезлюдените български позиции. Командирите не са в състояние да възпрат нашите отстъпващи войници. На позицията останал само майор Христо Луков с четири оръдия. В този критичен момент българските оръдия пад командата му загърмели и страхотен огън обсипал настъпващите сърби. Те били отблъснати. Примирието вече е било подписано. На другия ден подполковник Томич поискал да поздрави българските артилеристи спрели настъплението му. Войниците посочили Луков, който още бил с обгоряло от артилерийската стрелба дим лице. “А другите?“- попитал Томич. “Те бяха няколко овчари и козари, които подаваха снарядите на майор Луков при стрелбата”- бил отговорът. Сърбинът изревал от яд, но скоро се овладял и поздравил майор Луков за големия подвиг извършен от него. “В историята на Франция”, продължил подполковник Томич, има също един, който останал сам да брани Родината си - маршал Пей. Щастлива е България, че има такива защитници офицери.”

                            Ако не беше геройския подвиг на майор Луков, с необуздания си шовинизъм сърбите щяха да претендират по Ньойския диктат и гр. Кюстендил да бъде включен във "Велика Сърбия".
                            Това за оръжието е толкова нелепо, че даже няма смисъл от коментар. Що се отнася до адвокатите и "престъпниците" - явно се има впредвид Организацията за Национално Сътрудничество и Взаимопомощ (НСВ). Ако трябва да поясня - това е организация за защита правата на българските националисти. Не е нужно да коментирам заведените дела, можете и сами да ги видите на сайта на НСВ. Очевидно е, че поради способността им да наричат нещата с истинските им имена българските националисти са неудобни на властимащите и на подопечната им "свободна" преса (както показва и статията на Аврамова). И поради това е създадена и НСВ. Както пише на сайта на НСВ:
                            НСВ има за цел да се превърне в "синдикат на националистите", който ще защитава всички истински български патриоти, преследвани заради своите убеждения и действия.


                            Но заради тях и заради B&H скиновете на националистите им излиза такава репутация че...
                            Тук съм съгласен в частта с Б&Х. Но за другото е добре да даваш примери - като например кое в действията на БНС накърнява репутацията на националистите? Бъди конкретен.


                            На мен ми мязат на побългарени униформи на SA - което значи само едно - Ужас!
                            ...
                            А униформите са точно кафявите ризи на СА абе като цяло точно на нацисти си мязат колкото и да се опитват да се разграничат.
                            Относно ризите в униформите на СО(Спортната организация) - това са парадните ризи на Българската армия - има ги във всеки военен магазин и струват 12лв. Сега да не кажете че и българските военни са нацисти?!?
                            Между другото са бежави, а не кафяви. А цялата униформа - ризите с черните панталони в комбинация се използва и от Военна полиция - и те ли са нацисти?

                            Почвам да си мисля, че съвсем не са рядкост организации с хубави, идеалистични цели отвън, които обаче в своята сърцевина да имат съвсем други намерения...
                            Тук отново трябват аргументи. И всъщност в България друга организация като БНС няма.

                            Дам като погледнеш сайта на БНС прави впечатление красотите които са писали на като се загледаш малко...
                            ... и все едно и също виждаш - достойни българи, които не се отказват, разчитат единствено на себе си, жертват всичко от себе си за България и затова стават все повече и все по-силни.
                            Поправи ме ако греша

                            И за да завърша - понеже всеки трети говори какво пишело във форумите им - във форумите на БНС всеки може да пише каквото си пожелае(стига то да отговаря на елементарни правила) и да изразява свободно своето мнение независимо от това дали е в разрез с идеите на организацията. Членовете на БНС, които пишат там се броят на пръсти и не се крият. Аз лично не виждам нищо ненормално всеки, независимо от убежденията си да изкаже своята позиция - нещо което наблюдавам и във форумите на Бойна слава.
                            Не разбирам обаче защо свързвате всичко написано там от всякакви типове с БНС? БНС си имат сайт и там каквото пише - това е меродавно. Между другото самите те са го казвали неведнъж - има едни глобални съобщения за целта.

                            А твърдението на Араслан, че бил баннат без причина :weird: Лично проверих и така като гледам има само един Араслан Багатур и като гледам бан няма?! Така като гледам Араслане имаш жълт картон - мога да питам администратора им за какво е, макар че би трябвало да ти е написал ЛС, както ми е писал и на мен, когато ме е декорирал заслужено. Жълтият картон обаче не означава бан, а предупреждение - за бан ти трябват четири такива.

                            И понеже в статията горе има линк само към сайта на хуморите, за да не стане объркване, сайта на БНС е:
                            www.bgns.net


                            П.П. Предизвикано от статията в "Новинар" беше и съботното разширено предаване на В. Сидеров "Атака". Темата на изданието беше "Антибългарската отрова" и гости в студиото бяха Боян Расате - лидер на БНС и Иван Атанасов от Клуб "Димитър Списаревски" - последният жив летец от изтребителното ято на Списаревски. Така да се каже - да чуем и другата страна:

                            ПОТОЧНО АУДИО - АУДИО - ВИДЕО
                            Attached Files
                            Last edited by Spisarevski; 17-01-2005, 18:26.
                            "Ще мра...
                            Не ще ме никой знай.
                            Не ще кандило грей
                            Над костите ми в "оня" рай.
                            Край мене глъб ще зей!"

                            Димитър Списаревски

                            Comment


                              #29
                              Много си писал, браво, аз нямам толкова търпение да цъкам по клавиатурата, затова само една бележка ще направя. Имал съм честта да се запозная с Иван Атанасов. За жив - жив е. Ама нито е последният, нито е летец, нито е от ятото на Списаревски. Той е подофицер, авиотехник - много, много далеч от пилот.
                              На нож!

                              Comment


                                #30
                                Imperial Friedrich написа
                                За съжаление Елемаг не прави разликата между информация и дезинформация. Изданията на ЖАР и тн сами знаете в коя сфера попадат.

                                Там е работата че всеки трябва да има право сам да прецени какво са тези издания! А не някакви "защитници на демокрацията" и други подобен род идиоти да му налагат собствените си преценки.
                                НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

                                Comment

                                Working...
                                X