Лзл, ще се поясня по първите две изречения - ти отпарвяш въпроса "с какво помагате на България?" (като контекстът ти е, поне както аз го разбирам, "иначе откъде-накъде се зовете българи") към емигрантите, като същевременно перди това сам дефинираш, че може да се помага само ако се остане в България. В първите две изречения от предния ми пост единстевно отбелязвах нагледно логическата грешка в твоята постановка.
Като оставим това съм общо взето съгласен с теб, но тъй като влагам определен смисъл в понятието българин не смятам, че то не може да се прилага към българските емигранти. Отделен въпрос е, че много от българите "тук" и "там" не са кой знае колко загрижени за България. Важното е, че позицията им не се определя според това дали са "тук" или "там", а според това как чувстват/виждат/изказват нещата.
Като оставим това съм общо взето съгласен с теб, но тъй като влагам определен смисъл в понятието българин не смятам, че то не може да се прилага към българските емигранти. Отделен въпрос е, че много от българите "тук" и "там" не са кой знае колко загрижени за България. Важното е, че позицията им не се определя според това дали са "тук" или "там", а според това как чувстват/виждат/изказват нещата.
Comment