Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Административни мерки - коментари

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Отново ще кажа това, което съм казвал и друг път: форумната управа е и ще бъде нетолерантна спрямо нетолерантните потребители. Потребителят Елемаг се показа многократно като човекомразец и твърде често пренебрегваше правилата на форума. Ние пък от своя страна позволихме това да се случва с надеждата, че той ще се усети, където и аз лично имам вина - трябваше вместо да му пускам лични съобщения и да се опитвам да го вразумявам с добро, да трия постовете, съдържащи омраза към групи хора и цели държави или нарушаващи правилата на форума по друг начин. То не бяха псувни към чехи, американци и куп други нации ...
    Същевременно, държа да подчертая, решението на Елемаг да напусне форума след едноседмичния бан си е лично негово. Но може би решението му е правилно, ако той чувства, че има твърде голямо противоречие между неговите лични убеждения и политиката на форума ни.
    Още две нещ, казвал съм ги поне няколко пъти в различни дискусии, нека хората, които спорят в тази тема ги прочетат внимателно:
    1. Преценките на модераторския екип са разбира се субективни, макар и базирани на правилата. Няма как да бъде иначе, тъй като всички сме хора. Но стиковаме позициите си.
    2. Това е особено важно - потребителите на форума не са равни помежду си (както впрочем и хората не са равни, най-малкото като възможности). Тези, които помагат за изгражднето на форума, хората, които със самите си изказвания помагат за повишаване на "интелектуалното" ниво на форума, са разбира се с по-големи права, а управата гледа по-толерантно на техните изказвания. И съответно, хората, които не допринасят за атмосферата на форума или са влезли тук единствено с идеята да рушат, са с по-малки права и на техните постове се гледа по-строго.
    Това струва ми се, че ще внесе повече яснота в дискусията.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

gollum написа
      Използвах понятието "привилегия", за да разгранича това, за което става въпрос, от нещото, за което често се използва понятието "парво". ..............................
      Или говорим на различни езици или има нещо нередно... Правото за мен е нещо което се дава , заслужава и съответно се отнема... привилегията е нещо което са имали навремето робовладелците, благородническата класа, после едрите капиталисти и накрая тъй наречените комунисти - по-точно членовете на ръководната върхушка на тая партия.... Същите привилегии дето сега сзлоупотребяват с тях и политиците в България. За мен потребителите във форума имат права и задължения, а форумната управа повече права и съответно повече задължения.... ако ти имаш точно това предвид всичко е ясно, ако не - жалко
      Воланд... мисля че проблема с Елемаг приключи и според мен на всички стана ясно защо той беше баннат, предлагам да не предъвкваме нещата отново.. аз също съм за стриктно спазване на правилата от всички
      may the Force be with you

Comment

Хан Соло, вярвам, че в обяснението си много ясно съм се изразил за това какъв точно смисъл влагам във всяко от двете понятия в този конкретен случай и защо предпочетох да употребя думата "привилегия", вместо "право". Това, че ти добавяш към нея други конотации е съвсем странично нещо, аз съм отбелязъл съвсем точно с какъв смисъл я употребявам тук.

Comment

gollum написа
          Хан Соло, вярвам, че в обяснението си много ясно съм се изразил за това какъв точно смисъл влагам във всяко от двете понятия в този конкретен случай и защо предпочетох да употребя думата "привилегия", вместо "право". Това, че ти добавяш към нея други конотации е съвсем странично нещо, аз съм отбелязъл съвсем точно с какъв смисъл я употребявам тук.
          Приятелю, виждам и разбирам , но не приемам словотворчеството ти с което ме объркваш, даже се хванах да проверя в тълковния речник. ,А там за привилегия в пише: Изключително право предоставяно на някого в отличие от останалите, облага за определен кръг, предимущество...
          Хайде кажи ми къде виждаш нещо от изброените горе отнасящо се за пишещите в този форум
          may the Force be with you

Comment

Дайте да спрем с тълкуванията, мисля пределно ясно беше обяснено какъв смисъл влага управата в понятията и протестите как било в тълковния речник са просто безперспективни.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Тази тема стана като 'дай си ми дрипите-на ти си парцалките'.

Моето мнение по въпроса, ако изобщо някой го интересува е, че създателят на този форум и упълномощените от него хора налагат наказания по свое усмотрение при нарушение наложените от тях правила за поведение. Все пак форумът е частен и писането в него не е право, а привилегия.

Тъй като участвам и в няколко други форума (напоследък-по рядко, поради служебна ангажираност), никога не е преставала да ме учудва упоритостта на някои хора да изразяват собственото си мнение пред други, които очевидно не искат да имат нищо общо с него, вкл. и да го четат. Такова поведение ми прилича не толкова на покачване на бъчва насред парка в съзвучие с дългогодишната в някои държави традиция, а по-скоро на мятане на увити в тухли позиви в прозорците на хората. И се учудват защо са наказани. Господи...

ПП - говоря по принцип, тъй като когато пиша това все още само планирам да прочета как точно Елемаг е нарушил форумните правила.

Edit: е, сега видях, че темата имала и втора страница и някои от коментарите ми се дублират с направени вече, за което всъщност не съжалявам.

Comment

Ако аз дойда у вас и започна да разсъждавам как бих преподредил цялата ви къща както на мен ми харесва, как би реагирал?

Отиваш в дискотека, не ти хареса, какво правиш, отиваш при управителя и започваш да разсъждаваш какво трябва да се промени за да ти хареса, или просто си тръгваш?
                - с първото се занимават дизайнерите, даже и пари взимат. А ако в дискотеката са сложили "Книга за похвали и оплаквания" е нормално в нея да се пишат препоръки.
                В случая е обособено място, на което да се обсъжда форума. Ако администрацията не иска дискусия за това какъв да е форума, просто трябва да махне това място (в другите два случая да не вика дизайнер и да не се слага "Книга за похвали и оплаквания).

най-важното от тях е забраната за изповядването и пропагандата на всякакви човеконенавистни идеологии на пространството на форума.
                - по принцип тази забрана не е само в правилника, а и в другите закони, за които по-горе ставаше дума. Но някои събития от най-най-новата история показаха, че опазването на човешките права може да се върши доста странно - имам предвид събитията в бивша Югославия и Ирак. Не мисля, че избиването на жени и деца е борба за човешки права.
                Не съм чел какво толкова е съгрешил този Елемаг, но се надявам опазването от човеконенавистта да не се превърне в лов на вещици.
                Неотдавна гледах филм за "военопрестъпниците". В търсенето на Менгеле стигнаха до там, че изровиха скелет от гроба за да се установяло дали е въпросния доктор. А дори и Менгеле е оставял мъртвите евреи намира.
                Или както се казва - пътя към ада бил осеян с добри намарения :twisted: :evil:

Comment

Приятелю, виждам и разбирам , но не приемам словотворчеството ти с което ме объркваш, даже се хванах да проверя в тълковния речник.
                  Е, хъм, думите могат да приемат различни значения, особено в специфични ситуации и контекст. Стига това значение да е ясно дефинирано не виждам някакъв проблем, нито пък объркване - даже напротив, целта ми бе да разсея едно възникнало объркване.
                  Изключително право предоставяно на някого в отличие от останалите, облага за определен кръг, предимущество
                  Ако искаш си го разтълкувай така: регистрираните във форум БС потребители имат привилегията да участват в него и да пишат, за разлика от нерегистрираните потребители, които очевидно нямат тази привилегия. Това е облага за кръга от регистрирани потребители на БС.

В случая е обособено място, на което да се обсъжда форума.
                  (http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=6915) за обсъждане на правилника. Странно, но досега не видях там нищо, което дори отдалеч да напомня критика.

но се надявам опазването от човеконенавистта да не се превърне в лов на вещици.
                  Е, хъм, "ловът на вещици" предполага внимателно вглеждане във всеки потребител и мненията му и търсене на несъществуващи прегрешения, въобще, нарочване на невинни хора. Не съм забелязал подобно нещо досега в действията на управата. Разбира се, може да съм пропуснал нещо... Да не говорим, че досега във всеки случай, когато се е стигало до санкции те са били предшествани от всякакъв род предупреждения.

Comment

gollum написа
                    Да не говорим, че досега във всеки случай, когато се е стигало до санкции те са били предшествани от всякакъв род предупреждения.
                    Не твърдя че не съм си заслужил бан-а, но НИКЪДЕ не бях предупреден за това си наказание (преди да ми бъде наложено) нито пък за колко време и т.н. Разбира се няма да ровя повече, тук съм заради втората световна, но все пак...
                    А за правилата на форума и административните мерки искам само да кажа че ако подходим практически, все пак този форум си е на Империал и щем или не, трябва да се съобразяваме с правилата с него, да не говорим че макар и да не одобрявам някои неща в него, ми е направил впечатление на ерудиран човек и мнението му обикновено (в тази тема и прочие) си има тежест... Да не говорим че не го видях да плюе Елемаг в тази тема, докъдето изпаднаха някои други...

Comment

Galahad написа
                      - с първото се занимават дизайнерите, даже и пари взимат. А ако в дискотеката са сложили "Книга за похвали и оплаквания" е нормално в нея да се пишат препоръки.
                      В случая е обособено място, на което да се обсъжда форума. Ако администрацията не иска дискусия за това какъв да е форума, просто трябва да махне това място (в другите два случая да не вика дизайнер и да не се слага "Книга за похвали и оплаквания).
                      напълно си прав и аз мисля като теб
                      и смятам че е необходимо разбиране от страна на оправата на
                      форума
                      нека не мислят че имаме някакви лоши планове за форума
                      а просто искаме да подобрим форума
                      а и все пак империал искам да знам какво означава според теб думата
                      визия понеже тя има доста значения

Comment

Galahad написа
                        Не мисля че тук се опитваме да се допитаме до потребителите в качеството им на специалисти, въпреки че някои очевидно се имат за такива. Т.е., това за дизайнерите не е особено добър аргумент. Както беше отбелязано, има тема за форумния правилник и досега той не е срещал някакви сериозни възражения.
                        Този раздел не е място за оплаквания и похвали, а място за въпроси, на които ние да се опитаме да отговорим, ако някой има такива. Ако в случая въпросът е дали потребителите трябва да имат решаваща дума за това кой да получава права за ползването на тези форуми и кой не, мисля че отговор вече беше даден: не, потребителите не са тези, които да взимат такива решения, това решение е право единствено на създателя на портала и на другия администратор, който му помага в момента.
                        В такъв смисъл демокрацията не е пълна, което е съвсем нормално, тъй като не всички са участвали в създаването и поддържането на портала, за да претендират да имат право на глас при решенията му. Привилегиите тук се раздават въз основа на приноса. Форумната управа се старае да поддържа баланс във форума и атмосфера на взаимна търпимост. От време на време се случва на някого това да не му допада и този човек започва да нарушава правилника, да проповядва с фанатизъм човеконенавистни идеи и да провокира други потребители целенасочено: просто има хора, които изпозлват интернет пространството за да търсят конфликт поради анонимността, която то позволява и за да изсипват върху останалите собствените си негативни чувства. Почти всички от тях отдавна нямат достъп до тези форуми и за съжаление изглежда е неизбежно да ги последват и други хора, проявяващи същите белези. Колкото и да ни се иска да не се налага да предприемаме каквито и да е административни мерки, последните са необходими в името на идеята, залегнала в този портал, като сме наясно, че винаги ще има недоволни и протестиращи. На последните просто препоръчвам да прочетат правилника много внимателно няколко пъти и ако имат противоречия с него, да ги изразят в съответната тема.
                        Last edited by Imperial; 16-05-2005, 08:58. Причина: терминология

Comment

piko1 написа
                          нека не мислят че имаме някакви лоши планове за форума
                          а просто искаме да подобрим форума
                          Какво значи подобрите?
                          Подобрявам също е любопитна дума. Както на вас ви харесва? Може би ще има повече теми как американците трябва да умрат със страшна сила или потребителите да пишат като Пико1 който айде да не слагам пак ония постове срещу Бойна Слава как били тълпа тъпаци и т.н. Струва ми се, че някои хора трябва да замълчат по въпроса за подобряването на форума. Лошото е, че не се усещат.

Comment

Да напомня за последен път - ако някои има каквато и да е критика спрямо управата то има тема и не е тази, където следва да я изрази. В тази тема се обсъжда конкретно администартивно наказание - това срещу Елемаг и поради неговият пост, решението му да напусне форума (което не е административно наказание, а негово решение).
                            Както правилно посочиха Манщайн и TVV - опитваме се да подканим потребителите към даване на обратна информация за да разберем какво мислят за правилника и решенията на управата (за това си има нарочна тема и само там се обсъждат тези въпроси), а не за да ги подканяме да променят форума или пък портала.
                            Управата очаква критиката ви спрямо форума, правилника и управата единствено в съответната тема:

Никой не е задължен да посещава форума и на когото дотолкова не му харесва реда и управата не виждам защо въобще влиза тук. Що се отнася до хората, които съзнателно се стремят да провокират потребителите или управата, или пък открито нарушават правилника, управата ще прилага спрямо тях администартивни мерки по своя преценка. Напомням на всички, че управата не е задължена да предупреждава (въпреки че винаги досега го е правела - друг е въпросът, когато някои потребители не схващат смисъла на тези предупреждения), когато налага наказания, нито пък потребителите имат правото да възразяват или разпитват за наложените им наказания другояче освен чрез ЛС. Управата не се чувства задължена да отговаря на подобни съобщения, нито да мотивира взетите мерки - ако го прави, то е по собствена воля. Създаването на теми с тази цел не се толерира и те ще бъдат изтривани без предупреждение.

Comment

Working...
                            X