Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският език във форума.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #76
    Много добре се справям с руския,а също така и 90% от българите.Виж с останалите езици,ако не си бил в езикова гимназия(а 95% от българите не са били) е много трудно.Според мен трябва да има резюме след всеки пост на чужд език

    Comment


      #77
      Иначе от руските сайтове най-лесно се взимат готови цитати. Там въпросът с авторските права е малко либерален и качват на поразия. Някои неща като ще са на български, може и направо да се препишат, вместо да се превеждат. У нас просто ги няма в електронен вид. Ако някой си има нещо на домашния компютър, там си е.

      Comment


        #78
        Хана написа
        Предлагам следното:
        тъй като според мен е очевидно, че около 99% от потребителите в Бойна Слава владеят английски език, да се приеме, че материалите на английски не трябва да се снабдяват с резюме.
        Странна работа, английският дето няма нищо общо с български щели да го раберат 99% а руският дето е далеч по-понятен от някой диалекти примерно трябвало да бъде придружен с резюме, после днякой теми били специализиране пък други не били.......

        Comment


          #79
          Gaden Gogi написа
          Странна работа, английският дето няма нищо общо с български щели да го раберат 99% а руският дето е далеч по-понятен от някой диалекти примерно трябвало да бъде придружен с резюме, после днякой теми били специализиране пък други не били.......
          Не виждам нито една добра причина, материалите на руски и на английски да не бъдат придружавани с резюме. Този форум е за българи и дори и ако 1% не разбират даден материал заради езика, на който е написан, това е недопустимо. Единственото изключение са чужденците (за които впрочем има специален форум) и темата за майтапи.

          Comment


            #80
            Естественно че няма да видиш, особенно ако си от хората които настояват ДРУГ да пише това резюме.

            Comment


              #81
              Aбе не знам какво гоните с това изискване за резюме(всъщност досещам се но няма да кажа), но знам че всякаква техническа информация ще "избяга" надалеч от този форум. Както вече казах ако искам да напиша нещо за един танк със сигурност няма да седна да ви резюмирам съответната книжка на Бронеколекцията просто защото тя е на руски а някои потребители са сметнали че този език явно не си струва да се учи. Е дълбоко са сбъркали и превръщат собственото си незнание в чужд проблем вместо кротко да седнат да учат чужди езици дето ще им трябват и извън форумите. И по тоя случай просто ще се бъркате за да си купувате съответните книжки по книжарниците(изненада, там пак са на руски:twisted: ) или да си ги тегли от нета(аз лично линкове не смятам да споделям във форума, ако някой сподели нещо с мене би могъл да получи нещо в замяна - а вярвайте ми имам какво да предложа, за момента са около 2GB книжки и списания но растат ежедневно). Прочее и в нета Бронеколекцията примерно е на руски.

              А Парабелум не знам какво "кльопат" старите и младите, ама някои от нас "кльопат" и руски, и английски, че и малко испански .


              А откровенната глупост текстовете на английски да не изискват резюме пък текстовете на руски да го изискват си заслужава солидна доза ругатни и попържни обаче ще я отмина без да и въздам заслуженото.

              Приятна разходка из нета и по книжарниците.
              Can't talk! Got to Shoot!

              Comment


                #82
                Добрия тон преполага да не ти коментирам изявлението Майнщайн(сори ако не е тая транскрипцията, но виж с немския съм зле). Но все пак ще кажа няколко думи. Знаенето на руски явно се оказва нещо рядко съдейки от темата и гневните ти изблици не на място. Не ми беше хрумвало че трябва да се гордея с такова нещо. Мерси че ми отвори очите. А по повод стила - твоя не пада по-долу и ако те дразни че някой показва колко знае - покажи му и ти. Резюме не ти се полага щото не си ми симпатичен:twisted:
                Can't talk! Got to Shoot!

                Comment


                  #83
                  Erich Von Manstein написа
                  Прав си, колега. Не е Майнщайн. Нито е Дайнщайн, защото нито е мой, нито твой камък. Продължавай в същия дух Ако хората, които предоставят информацията, която ползваш, бяха егоисти най-тежко закоравели какъвто си самият ти - съмнявам се, че щеше да научиш нещо. Така и така не възнамерявам да навлизам в дълбоките води на твоите занимания - току виж съм се натъкнал на самият теб.

                  Ако си спомняш темата за Хитлер във форума на "Криле" там един твой русофилски приятел беше пуснал нещо любопитно. Той също беше нещо като теб. Както обясних по-горе - закоравяло егоистче.

                  Ето какво са направили 3 души. Аз на това не му казвам егоизъм.
                  Информацията която ползвам или е придобивана по метода "ти на мене, аз на тебе" или е теглена от руски форуми, а там примерно когато някой драсне нещо на английски или на полски вместо поток от помия получава отговор(книжка, статия, списание, указание как да си помогне сам....), съответно на английски или руски(не съм забелязал поляк да рита щото му отговарят на руски). И когато някой се погрижи да постне нещо там получава благодарност, а не като тука дето човек си позволи да пусне статия за едно оръдие го принудиха да си я изтрие щото е на руски. Е те за това иде реч щото явно не си разбрал.
                  Това какво са направили тримата души грам не ме интересува щото не знам стана ли ясно но аз лично се интересувам от техническа информация, не от биографии на всеизвестни "мили" хорица(а що изпуснахте руските сатрапи?) и техните подчинени. За всеки влак си имат пътници дет се вика.
                  Can't talk! Got to Shoot!

                  Comment


                    #84
                    Thunderchief написа
                    тука дето човек си позволи да пусне статия за едно оръдие го принудиха да си я изтрие щото е на руски.
                    Това твърдение е съвършенно невярно. Изборът да изтрие темата, вместо да даде резюме си бе единствено и само на автора на постинга.

                    Ако не смекчите тона на дискусията и не приключите със заяжданията на дребно, ще заключа темата.
                    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

                    Comment


                      #85
                      Мнението ти бе изтрито от мен, както и едно на твоя опонент в дрязгата, пардон, спора, който водите.
                      Темата ще остане отворена, но всяко друго неносещо информация писание ще бъде изтрито.

                      m.
                      Can't talk! Got to Shoot!

                      Comment


                        #86
                        Главната темата от форума е българската история и официален език е български. Темата се должна быть на този език каков разбирам на всички потребители от форум. След того има ...

                        1 Голям текст на руският език - сигурно се треба да резюме ибо доста сложно читать текст кога много мыслишь на отдельното слово и се губи от обща мисль на текст.

                        2 Малък текст на руският език - като думаешь що он разбирам на български доста леко не е смысл переводить него, но ако той има само 1-2 изречение то този е въпрос на уважение от други потребители от форума.

                        3 За линкове - кога отговаривашь на темата и имашь интересен текст на чужестранен език, то нужно извлекать най важни цитати от този текст и постовай в форум. Ако цитати е голями глед. точка 1, ако малък - глед. точка 2.

                        Сигурно руснаци се мога пиша по български но то е много смешон и глупав текст. Този резюме може быть по-сложно на понимание освен оригинален текст.
                        Извенявам за грешки кога пишу на български. Български не е роден език.

                        Comment


                          #87
                          Тази дискусия, ако все още се води такава, отминава всякакви граници лека-полека.
                          Значи първо следното - аз, като член на управата, слагам целия си авторитет, ако въобще имам такъв, зад следното уверение: Никой език не се третира различно, нито пък въобще съществуват някакви скрити цели и замисли или пък преференции, както не знам защо е решил Тъндъра.
                          Съответно от тук натам приемам, че всички говорим за всички чужди езици, не за тоя или оня специален случай.
                          Та относно текстовете на какъвто и да е чужд език - тук съм напълно съгласен с Dinbryan, даже трябва да му благодаря, че така ясно формулира и моите мисли (и дотам стигнахте - да трябва чужденец да ви казва да си тачите езика ).
                          Освен това искам да добавя, че ЧАК толкова строго поне аз не следя, не е като да казахме и да отрязахме, някой ако толкова много му бърка в работата да резюмира айде нека пуска тук там и на чужд език. Но просто е въпрос на уважение, мама му стара. А и освен това къде бяхте като се гласува това, да бяхте се изказали тогава - в крайна сметка решението го взе мнозинството, така че ако имате възражения пращайте ги моля по посока на демокрацията като принцип
                          И съответно още веднъж да повторя - чужденците във форума са напълно изключени от тези правила (или айде от мен да мине - насоки).
                          Съответно целия тоя пост не е "цветен", защото не исках да го казвам обвързващо като модератор, ами искам да се възприеме по-скоро като лично мнение и предмет на по-нататъшна дискусия.
                          Last edited by Sir Gray; 06-06-2005, 12:53. Причина: добавка
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

                          Comment


                            #88
                            Dinbryan написа
                            Главната темата от форума е българската история и официален език е български. Темата се должна быть на този език каков разбирам на всички потребители от форум. След того има ...

                            1 Голям текст на руският език - сигурно се треба да резюме ибо доста сложно читать текст кога много мыслишь на отдельното слово и се губи от обща мисль на текст.

                            2 Малък текст на руският език - като думаешь що он разбирам на български доста леко не е смысл переводить него, но ако той има само 1-2 изречение то този е въпрос на уважение от други потребители от форума.

                            3 За линкове - кога отговаривашь на темата и имашь интересен текст на чужестранен език, то нужно извлекать най важни цитати от този текст и постовай в форум. Ако цитати е голями глед. точка 1, ако малък - глед. точка 2.

                            Сигурно руснаци се мога пиша по български но то е много смешон и глупав текст. Този резюме може быть по-сложно на понимание освен оригинален текст.
                            Лучше пиши по руский. Когда написано на болгаро-русском не совсем понятно.

                            Грей не съм решавал че някой език е толериран, просто коментирах предложение от потребител дадено по-горе. Може би просто не съм бил достатъчно ясен.
                            Can't talk! Got to Shoot!

                            Comment


                              #89
                              Dinbryan написа
                              ................
                              Сигурно руснаци се мога пиша по български но то е много смешон и глупав текст. Този резюме може быть по-сложно на понимание освен оригинален текст.
                              Пиши си мненията на руски, предполагам че ще се разбира от повечето хора , колкото и да твърдят че не разбират а ти очевидно разбираш български но ако имаш проблеми, обаждай се - тук все пак има достатъчно хора които ще ти помогнат - аз примерно като човек поживял в Москва известно време
                              may the Force be with you

                              Comment


                                #90
                                Леле, аз какво го мислих, а то какво стана...
                                Има ли някакъв таен наркотик в онлайн дърленето, който аз не усещам?

                                Предположих само, че ако една тема се чете от около 30 души и от тях 2-ма не разбират вметнатия текст на английски език, а още N на брой, но също достатъчно малко, не разбират текст на руски, то бройката им е достатъчно пренебрежима, за да изисква усилия от страна на потребителите да пишат резюме. Това би намалило както усилията на потребителите, така и на управата. Но веднага си оттеглям предложението, след като то даже бе изтълкувано от някого по-горе като русофобско, точно пък за мен

                                Тук просто се сблъскват две концепции за онлайн-дискусии във форума, наречен Бойна Слава: дали общуваме повече за удоволствие, без да се натоварваме или сериозно, със съответните отговорности.

                                Comment

                                Working...
                                X