Съобщение

Collapse
No announcement yet.

становище на редколегията на ВИС

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    становище на редколегията на ВИС

    Въпросът за копирането на материали от страницата на „Военноисторически сборник” беше поставен пред редколегията. Потвърдено е първоначалното мнение: статиите са за четене и обсъждане, но изискванията на закона трябва да се изпълняват. Това ще рече – при използването на чужди текстове (вкл. и публикувани във „Военноисторически сборник”) задължително се посочва името на автора и източникът (заглавието, изданието, годината, брой и подобни). Поставянето на линк е по желание.
    Например: във форума на Бойна слава – Нова, в темата ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ 1903 Parabellum е посочил заглавието, но би трябвало да добави и текст от рода на: Статията на Светлозар Елдъров и Димитър Минчев е публикувана в сп. Военноисторически сборник. 2003, бр.1
    Така би трябвало да постъпи и Araslan в темата ГЕРОИЗЪМ, ИЗПИСАН СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ
    P.S. Адвокатите все пак съветват да не се копират пълните текстове. Тогава би могло да се говори за „използване на откъси от произведение”. Посочването на автора, заглавието и източника обаче си остава задължително, съгласно закона.

    #2
    Лично аз веднага ще променя и коригирам текста за Илинденското въстание още сега.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

    Comment


      #3
      Внесох необходимата поправка и още един път поднасям извиненията си.
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

      Comment


        #4
        Благодарим на всички, които проявяват разбиране и уважават труда и правата на авторите на списание Военноисторически сборник.
        На всички участници във форумите на Бойна слава - ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !

        Comment

        Working...
        X