Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нов форумен раздел? а медали?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Heinz W. Guderian написа
    Не, наистина мислили сте си, че светът, в който живеем съществува в божието съзнание (или нещо подобно)?
    Ще ти отговоря, но първо ми дефинирай понятието божие съзнание
    PEACE & LOVE

Comment

Хм. Ами според Джордж Бъркли, ние, хората съществуваме не в... реален свят, а в "творящото съзнание на Бога". Да, ти, отговоря какво е Бог е по-трудно, за всеки е различно.

Може и да не съм разбрал какво ме питаш, а може да не съм разбрал и Бъркли...
      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
      нека четат пред вратите
      нашата памет остъклена
      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Хммм не знам дали това е само според Бъркли. Индийската гледна точка е, че всичко е една илюзия. Ако приемем това за вярно, то всеки, който е осъзнал илюзията може да я променя. Конкретен пример - Иисус е можел да ходи по вода, защото е разбрал, че "вода"-та може да бъде твърда Мисля, че Бъркли е имал това предвид. Т.е. че нещата са толкова реални, колкото ние решим, че са. Проблемът е, че много трудно се излиза от илюзията
        Не знам дали успях да изкажа това, което имам предвид...
        PEACE & LOVE

Comment

Олеле олеле олеле...
          Иде ред не тежкия материалист който ще прави хуммм хомммм предложение:

Значи тъй като не следя темата със форумното списание и не знам как ще го разпространявате имам предложение да направите отделен форумен раздел най-долу при Приемна и Форумната енциклопедия който да представлява нещо като архив и в който да фигурират всички стари броеве.

Това е.

Може и да е предложено вече може и да е даже отхвърлено обаче аз трябваше да се изкажа.
          Хуммм хоммм....
          И се изказах.

Comment

Working...
          X