От мен философ не става. Само на маса мога да философствам общи темички
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нов форумен раздел? а медали?
Collapse
X
-
Идва мястото да се похваля: "Ако във Форумът на "Бойнаслава" има философи нека, те, да посрещнат новия си колега, а именно- Аз (и разбира се моето Алтер Его)."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
Re: .
Голъме, ти си човекът, на когото го дължа. Искам да кажа, че ти ме накара да го обмисля още веднъж. Казах си: "Философията е полезна във всички сфери на живота, нищо че след това доста трудно ще си намеря работа, а и е по-добре от девет месеца в казармата...""Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
Comment
-
Айде бе, къде ми е философският форум? Аз примерно имам много голям запас от философски теми за дискутиране с които обикновено останалите имат известни проблеми (като например: абе вие виждали ли сте малък гълъб? щото те всички гълъби се със стандартен размер пък оня ден ми дойде наум идеята че те можеби не се излюпват такива щото тогава просто няма как от стандартния гълъб да излезе яйце което да съдържа друг стандартен гълъб, така че къде са малките гълъби и има ли такова нещо изобщо?) и които ми се ще да споделя с вас<<..........>>
Comment
-
Тук трябва да се обърнем към школата на рационалистите Е, не си виждал "малък" гълъб, щото малките нелетят, а когато станат на два-три месеца вече могат да летят и не са малки"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
Comment
-
Да, няма да е зле да се появи и този раздел най-сетне. А за гълъбите - възможно е и друго обяснение (аз да си призная така и не съм виждал гълъбово яйце) - просто яйцата им са с особена конструкция, която позволява по-голям вътрешен обем, отколкото подсказват външните размери. Та те си ги снасят именно такива - големи.
Comment
-
"...сънувах, че съм гълъб. Сънят беше прекрасен, но когато се събудих се запитах: "Сънувах, че съм гълъб или сега санувам, че съм човек?!" Това е неуспешно перафразиране на китайски филисоф."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
Comment
-
Май не Ви допадат размишления "а ла" Джордж Бъркли. Не, наистина мислили сте си, че светът, в който живеем съществува в божието съзнание (или нещо подобно)? А, иначе за подобен Форум се сетих за следното разделение: "Физика, Етика, Логика"- или иначе казано: науката за Природата, науката за Свободата, Доброто... и науката даваща аргументи и за двете."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
Comment
Comment