Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумно списание

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз съм общо взето съгласен, само че искам да предложа да се съсредоточим върху теми, които досега не са били покрити добре в България. Например по-малко познати пълководци. Или пък статия за източните брони (японските вероятно някой ги е описал на български, макар и да е съмнително колко добре): китайски, арабски и прочее. Мисля че ще е добре да бъде включена и загадка, на първо време без награди.

Comment

Съгласен съм, но също така ще трябва да сложим и нещо до болка познато.
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Разбира се. На мен би ми се искало поне половината списание да е посветено на българската военна история и от такава гледна точка би могло да има статии за сравнително уж познати неща като Балканските Войни или кампаниите на Калоян, които обаче не знам защо никога не намират място по страниците на оръжейните списания в България.
        Между другото, имаше една поредица книжки замислена да излезе за униформите по време на войните за национално обединение. От нея излезе една приятна книжка за Сръбско-Българската Война, после излезе една осакатена за Балканските, и след това се приключи. Ако можем да продължим с нещо като материал за униформите на нашата армия през Световните Войни, мисля че много хора ще бъдат зарадвани. Капитанът вече е готов с каските, остава само някой да снима/опише/нарисува и униформите .

Comment

Съгласен съм с Теб, но ние си нямаме художник. Нека първо да започнем със статиите и да видим какво ще се получи. Аз също искам да наблегнем на нашата Военна История..Времето ще покаже
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Разговарях с човека, на когото дължа познанията си за компютрите и интернет.
            Сега, той се занимава с направата (част от предпечатната подготовка - освежаването на снимките и напасването на снимките с текстовете)
            на най-голямото списание за хокей в света - http://www.ihahockey.com/ ...
            Стоян няма нищо против да се позанимава и със списание, касаещо военната история.

В събота, 31.07.2004, в Пловдив има среща на феновете на японската анимация в България. Които от вас могат, нека дойдат там!
            Вижте специалната тема, касаеща този въпрос!
            Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

ако смятате да има нещо като рубрика "Current events" или "Преглед на печата", няма проблем, с удоволствие бих се включил
              Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
              каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
              каквито са мислите ти,такива са делата ти,
              каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Mahadeva написа
                ако смятате да има нещо като рубрика "Current events" или "Преглед на печата", няма проблем, с удоволствие бих се включил
                Че защо не! Тъкмо читателят ще си селектира материалите. Става!

Comment

Най-сериозно, предлагам някой от вас да намине в събота през Пловдив, за да придвижим нещата със списанието.

1. Уговарям Стоян за предпечатната подготовка да се намеси.
                  2. Уговарям и печатницата ("Макрос" - Жоро е създател на сайта за бойни изкуства DaoBG.)
                  3. Уговорил съм вече коректора - с него ми беше най-лесно, щото става дума за мен самия...

И да не кажете, после, че не правя нищо по темата!
                  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

машина за....

Ами тогава да почваме. Иначе и аз съм съгласен да има повече за българската история. И все пак къде ще се пишат статите към списанието - в самия форум или някъде другаде?
                    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

ISTORIK написа
                      Най-сериозно, предлагам някой от вас да намине в събота през Пловдив, за да придвижим нещата със списанието.

1. Уговарям Стоян за предпечатната подготовка да се намеси.
                      2. Уговарям и печатницата ("Макрос" - Жоро е създател на сайта за бойни изкуства DaoBG.)
                      3. Уговорил съм вече коректора - с него ми беше най-лесно, щото става дума за мен самия...

И да не кажете, после, че не правя нищо по темата!

Чакай, чакай ама ти за истинско списание ли имаш в предвид?От хартия? Не виртуално?
                      Събота ей сега идва, а ние сме още на никъде. Ако спешно ти трябват материали кажи.Веднага ти давам два мои стари материала и още един на едно мое приятелче

Comment

Абе чакайте, къде сте тръгнали. То да не става така. Каква печатница след като даже няма никакво конкретно оформление още :lol: Похвален е ентусиазма, обаче преди да излязат 2-3 броя онлайн и да се види как върви, въобще не може и да се мисли за печатница
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Трябва да има тръпка бре. Аз съм готов с моите статийки.

Comment

Вижте, импереца е прав. Един ден ще го направим и печатно, ама дайте преди това да пуснем поне един брой on-line. Ние още струва ми се не сме уточнили разделите и броя статии, а вие вече се готвите да печатате. Ентусиазмът е похвален и лично на мен ми харесва много, но ще е по-разумно първо да решим какво ше правим, да го пуснем по Internet, и ако всичко е ОК, после нищо не пречи съвсем същия брой и да го издадем печатно.

Comment

Ами хайде какво се мотаме тогава? Дайте да се вземем в ръце. Аз имам готови пет статии

Comment

Хубаво, аз също имам предвид някои неща, които могат да станат статии...

Ама, мисля, че трябва да ги прегледам, преди да ги постнете.
                                Пратете ми ги (по е-майл) и аз ще ви ги върна "пипнати" (коригирани и редактирани). Разбира се, ваше право е да видите моите корекции (ако има такива) и да прецените дали сте съгласни с тях (все пак - вие сте авторите, е - и аз също - на моите неща)...

И, когато текстовете са готови, някой да ги постави някъде - където ще се "помещава", как да го нарека...
                                "Форумното онлайн списание".

Comment

Working...
                                X