Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумно списание

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ISTORIK написа
    Аз мога да се заема с нелеката задача на коректор на вестника или списанието - каквото и да се захванем да правим.

Вече натрупах опит, като коректор
    на "Вестник за здравето и пътя към него".
    Това е чудесно Значи имаме в щаба опитен човек.

TVV написа
    Единственият начин да издаваме нещо на хартия би бил като преди това бъде събиран нещо като членски внос, а засега май сме далеч от подобно нещо.
    За съжаление все още не можем да си мечтаем за членски внос, пък и като опре работата до пари замирисва много на дебело. Започват едни спорове............. По-добре за сега без пари да си правим онлайн издания, ако пък дай Боже ни потръгне, аз мога да спонсорирам с малка сума, предполагам, че и Ти и Имепереца щще помогнете. А защо пък и тези които живеят извън БГ да не ни ударят едно рамо?
    Какво мислите по този въпрос?
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

ОК, аз засега не виждам с какво мога да помагам, освен с по някоя статия за хладни оръжия от време на време. Пък ако нещата потръгнат, да е живот и здраве ако имам възможност, ще помогна и с малка сума.

Comment

Не става въпрос за голяма сума. Аз си мисля, че ако тези които живеем в Чужбина се съберем и отделим по нещичко, поне за Година Две ще гарантираме излизането на списание или вестник. като се върна септември в България ще проверя как вървят цените за едно такова издание
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Хвърли наистина един поглед, въпреки че аз смятам, че е все още прекалено рано за едно такова начинание. Но пък иначе ще е хубаво да има нещо издадено, само заради идеята така да се каже
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Е, наистина е много рано за подобни обсъждания. Та ние още не сме успели да спретнем нито един, па макар и виртуален, брой на въпросното списание. А това означава, че си нямаме идея дали бихме могли да го списваме достатъчно редовно и сериозно, нито как ще изглежда на практика то. Мисля че ще е добре да направим електронна версия, да я поддържаме поне година редовно и чак тогава можем отново да обсъждаме струва ли си да се пренася на хартия или не (а инак и аз бих могъл да помагам с работа, защото както е тръгнало сега работя в сходна сфера, та като понатрупам достатъчно опит...). Но имайте предвид, че подобно нещо ще е доста скъпо в България, а и без реклама едва ли ще набере каквито и да е читатели.

Comment

Мисля че на нас целта ни не е да печелим пазарен дял и читатели. То всъщност едва ли са и чак толкова много хората, които биха се интересували от нещата, които ни вълнуват нас. По-скоро целта на едно форумно списание би била да се запази някъде огромното знание, което някои потребители на тези форуми имат. Ако от време на време пишат по някоя статия, това ще е значително по-лесно от написването и издаването на цяла книга. Поне аз така мисля.
              Издаването на списание, виртуално или книжно, трябва да има някаква цел и да запълва някаква празнота в родния печат (а такива има много) и не мисля че тази цел би могла да бъде комерсиална.

Comment

Да, съгласен съм с това, но същевременно този довод не отменя изробеното от мен - необходимо е да се започне и да се види накъде ще се развият нещата, преди да се правят каквито и да е подобни планове.

Comment

О да, определено е така. Мисля, че общо взето всички сме съгласни, че ще е по-добре да се започне с виртуално издание първо (което също няма да е лесно) по много причини. За това не споря, само изразих мнение, че зад списанието е необходимо да има и някаква цел, а не просто да си играем на издатели.

Comment

Да прави сте всички дотук.Дайте наистина да се стегнем и да направим един брой. Да видим какво ще стане

Comment

Правни консултации

Ми в Информационните доклади матереал за 2 списания, само трябва да се отредактират.
                      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

Да се съберем и да поработим, тогава!
                        Аз съм в отпуск от 02.08 до 30.08.2004...
                        Е, имам изпити по история и по психология, пиша си и дипломната работа за магистратурата по история, и трябва да си търся пак ново училище, щото ми изтича договора и пада мястото (според новите нормативни изисквания на МОН)...

Но колкото до едно (засега) пробно списание, защо да не помогна...
                        Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Ами и аз предлагам първо да направим електронно издание и да видим какво ще стане и чак тогава да гледаме към весникарските пазари. Аз отново мисля да го играя читател, щото е най-мързеливо но също така бих го играл и като помощник на този, който се занимава с отдел "Разузнаване през ВСВ" е също така предлагам освен всеки да пише по своята си специалност може и да помага и за останалите раздели в списанието. Пък и е добре да има нещо като специална страница за читателите, които не са от форума (за да видим колко са заинтерисувани останалите хора от това списание, защото е ясно че ние от форума ще си го обичаме каквото и да става ) и да могат там да си дават мнението, въпросите които ги интерисува и също така да пишат някои интересни неща които ние не знаем или сме пропуснали.

Тъй като сега е лято и повечето сме в отпуск или ваканция предлагам започването за направата на електронно издание да започне към началото на октомври, пък и така повечкото от нас ще са направили по-нещо и също така ще има повече време да обсъдим детайлите около списанието.
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Октомври е много късно. Нека да се съберем тези, които си киснем тук цяло лято и да направим нещо-опитно, пробно.Имайте в предвид, че ако се забавим до октомври нищо няма да се получи, защото правим и Енциклопедия.
                            Хайде бре, стига сте спали. Хващайте се за работа.

Comment

Би било добре да почнем със списък на нещата, които трябва да се направят. Ако някой има идея какво е необходимо за да започнем въобще, нека сподели.

Comment

Дизайнер-Наш Имперец.Той прави целият ни дизаин. Значи на корицата можем да сложим нещо, например колаж от няколко снимки, които да се вързват със съдържанието на броя.
                                Самото съдържание може да копира-като за начало- форумът ни. Българска История, Обща История.В тези два раздела като подраздели можем да сложим подфорумите ни.
                                Всички ние имаме богат снимков материал, така че няма списанието ни да страда от липсата на такъв.
                                Накрая можем да сложим раздел "Бележити личности", а също така и "Документи"
                                Е други мнения по този въпрос?

Comment

Working...
                                X