Сто пъти сме я обсъждали темата. Все казваме, че може да го направим, искаме да го направим и т.н. ама още не е станало. Мисля, че имаме ресурс (вижте сайтовете на "Бойна слава", е "Вимпелът" е позанемарен, но сега съм се поразписал за там). Я който иска да пише за едно такова списание да си постне предложението тук с любима рубрика и т.н. Нещо от сорта на "Елитните доклади". И накрая Височайшата резолюция дали да има такова животно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумно списание
Collapse
X
-
Гост
-
Добра идея
Аз ти пратих идеята си за статия (абе май я е получил Воланд).Нещо като технически борд на Вимпел, където корабите да бъдат разглеждани като технически пстижения, реализация на конструкторските идеи. Да бъдат анализирани техните възможности и шансове, силни и слаби страни...в икономиката това се нарича SWOT анализ, чисти цифри без глупости от сорта " ама това може да стане", "око бъде оцелена тази плоча от 30 кв. м. на 5 200 кв. м. проекция", без човешки фактор.
Аз съм започнал да изчислявам зоните на свободно маневриране на линейните кораби един спрямо друг, и въз основа на техният резултат и скоростите им може да се направи (подкрепено с цифри) предположение за изхода на всеки един двубой. Също така подготвям един материал даващ оценка кой е "по по най" сред линкорите като там ще бъдат взети предвид абсолютно всички характеристики, в тази насока за момента съм направил частта за въоръжението и преобладаващата част от защитата....
нещо ме домързява да пиша повече сега....като ги довърша ще ги пратя....ако ли не ще си останат за лично ползуване.
Comment
-
Приказките предопределят нашите роли в живота и в любовта.
Да сложим раздели в списанието, наречени:
- "Избрано от форумите на Бойна слава"...
- "Избрано от форумите на ДаоБГ"...Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
Re: ---
Ами аз пък ще избера ролята на читателя, нали все някой трябва да прави оборота на списанието :lol: Абе всеки си избра с нещо да помага, а вършили се нещо изобщо. А идеята каква е точно да се издава такова списание на весникарския пазар или просто да има такова списание в самия форум, който да е за нас членовете и всичките посетители на форума?Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
I held the Iron Cross, first class with the swords
I marched with Hitler down the bloody road to war...
I was a Sturmbannfuhrer fighting in Berlin
I was a Russian Hero dying for Stalin
Sturmbannfuhrer беше равно на майор в SS но този Железен Кръст ме учудва доста.
Comment
-
Засега като че ли още е рано за списание или дори вестник. За това трябва по-сериозна организация. Освен това ще има нужда и от средства, а там проблемите ще станат още по-сериозни. Единственият начин да издаваме нещо на хартия би бил като преди това бъде събиран нещо като членски внос, а засега май сме далеч от подобно нещо.
Comment
-
Аз мога да се заема с нелеката задача на коректор на вестника или списанието - каквото и да се захванем да правим.
Вече натрупах опит, като коректор
на "Вестник за здравето и пътя към него".Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
Comment