If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Още една библиотека, но с общо-военна насоченост, за разлика от тази за Първата световна война. Днес ви предлагам труда на генерал Васил Бойдев, "Конница и авиация" от 1930 г.
Абе хора, малко критика от мен.
Хубаво книжки качвате и то невероятно ценни, обаче защо не ги архивирате със Зип или рар архив?
Дибо това и за теб се отнася братле.
Нека да бъдем професионалисти докрай.
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
и колко спестява в PDF формат зипчето? За какъв професионализъм говориш, PDF си е световен стандарт?? За стари книги пък си е екстра.
Става дума за това, че когато е зипнат даден файл по-лесно се тегли, а не че спестява нещо. Иначе всеки път за да запазя нещо трябва да натискам Save Target As
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Става дума за това, че когато е зипнат даден файл по-лесно се тегли, а не че спестява нещо. Иначе всеки път за да запазя нещо трябва да натискам Save Target As
Въпрос на навици и гледна точка. Няма проблем да ги архивирам, ама тогава пък ще има протести, че ще трябва да се разархивират. А повярвай ми - има сума хора, които още не могат да работят с архиватори
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Всичко зависи от това как е правен pdf-а. Но когато е правен както трябва (т.е. в почти всички случаи ), архивирането му не дава никаква компресия. А неархивиран позволявана хората, които не искат да го свалят, а директно да го четат, да сторят това. А че още има много хора, които не могат да работят с архивиращи програми (да не говорим, че много нямат и winrar) - така си е. Архивирането на pdf-ите си е загуба на време, тук съм напълно съгласен с Даниц (и Дибо).
Аз с удоволствие прочетох първата част - много е забавна и добре написана - браво . Тъкмо се чудех, кога ще излезе втората, сега ще я погледна и нея.
Прочетох и втората част - също е добра. Има един-два момента, които може би си заслужават коментар (около намесването на Клаузевиц), но пък,според мен, подобно задълбочаване в детайлите е ненужно, а лекото пресилване е съвсем нормално в такъв тип статия.
На нов континент сме, другият вариант беше обезсърчение, но стратегия на объзсърчаването не ми звучи . Изобщо, обедня българския последните двайсет години и старите думи почнаха да дразнят. Е, аз пък си ги харесвам.
Comment