За да е по-лесно на интересуващите се, ето линк в mediafire.com за по-важните книги на Дейвид Гланц:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Май тука е мястото да питам,
Някой да си е купувал наскоро морски книги онлайн? Интересува ме http://www.amazon.com/U-S-Cruisers-I...3465686&sr=1-1
и така и не мога да го открия на нормална цена(70-80 долара примерно), та всякаква подсказка за онлайн магазин за книги втора ръка ще е добре дошлаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Е да, всъщност аз ги донесох на Воланд преди няколко години. Ти не ги ли чете?
Comment
-
Аз имам тези:
Stumbling Colossus: The Red Army on the Eve of World War
When Titans Clashed: How the Red Army Stopped Hitler
и струва ми се и тази:
Colossus Reborn: The Red Army at War 1941-1943
Данните, които привежда Гланц в тях, що се отнася до загубите, са по Кривошеев (общо взето). Всичко останало е значително по-подробно от нещата на Кривошеев. Първата я купих от Империал, когато той беше тук някъде в началото на 2004та. Другите две пак от него, но някъде в началото на 2005та.
И трите са интересни, но аз съм гледал повече за началния период на войнатаМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
По този въпрос преди известно време си взех тази - http://www.amazon.com/What-Stalin-Kn...3470519&sr=8-1
но така и не ми остана време да я подхвана.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Ако ти остане време, ще е интересно да се прочете за какво става въпрос. Това е въпрос, по който автоматично се приема от повечето хора, "че Сталин всичко е знаел". Обаче... не съм убеден, че е точно така. Постфактум всичко изглежда много по-ясно. Обаче с това май съвсем излизаме от темата за обсъждане на това кой какво чете или е чел.
Comment
-
Това някой отбеляза ли го? Целият томец. Четете си на воля за плъховете на пустинята, битката при Кан, ужасиите при Дюнкерк, трагедията при Сингапур и другите по-малко любопитни и значителни случки от Втората световна война като например войната с Полша или битката при Курск, но само в контекста на английската стратегия зачекнати.
Comment
Comment