Blagodaram mnogu!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Да взема да попълня колекцията Corpus fontium historiae Byzantinae
CFHB 2. Agathiae Myrinaei historiarum libri quinque, edidit R. KEYDELL. Berlin 1967
Това е от мен
А това от едно другарче от един руски форум :
CFHB 46. Theodori Scutariotae. Chronica. Berlin 2015
drive.google.com/open?id=0B8isD7ZwF1hoWFpVMDRJeGpyU3c
Comment
-
Генерал-майор Александър Кисьов. Генерал Колев и действията на 1. Конна дивизия в Добруджа през 1916. Година. София 1928.
http://www.mediafire.com/view/j769up...D1%8F_1928.pdf
Comment
-
Те бяха осигурени връзки към тези книги, но те спря да работи. Можете да актуализирате връзките? Благодаря.
Janko Lavrin - Bogomils and Bogomilism, 1929
Н. Стеллецкий - Болгарская ересь богомилов,1902
Еwa Weiling Feldthusen - The Bogomils and Zoroastrianism, 2006
Никола Йонков Владикин - История на древните траки, 2010 (2-ро издание)
Димитър Крънджалов - "Валовете в Добруджа и Бесарабия и прабългарската теория, 1943
Архивите говорят ¹12 - Създаване, устройство и дейност на Върховната сметна палата (1880-1948), 2000
Николай Генчев - Българско възраждане, 1988 (Трето допълнено и преработено издание)
Janet Hamilton and Bernard Hamilton - Christian Dualist Heresies in the Byzantine World 650-1450, 1998
Веселин Бешевлиев - Проучвания върху личните имена у траките, 1965
Деян Рабовянов - Извънстоличните каменни крепости от ПБЦ (IX-XI в.), 2011
Кирил Маринов - Преминаването на планинските проходи според византийските и някои антични трактати за военното изкуство, 2013
Васил Гюзелев - Столици, резиденции и дворцова култура в средновековна България, 1994
Иван Божилов - Седем етюда по Средновековна история, 1995
Comment
-
Тъй като с времето много от линковете са станали неактивни а нямам много време пускам линк към всички качени до сега от мен книги в медиафаир:
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Новите неща ще се качват в папка NOVUM. И като стана дума за нови неща:
1. Книга на епарха (изданието от Variorum reprint 1970 под редакцията на Иван Дуйчев)
2. Иван Тютюнджиев. Българската анонимна хроника от XV век. Велико Търново 1992.
http://www.mediafire.com/view/khejk8...0%B5%D0%BA.pdf
3. DUKAS. HISTORIA TURCOBYZANTINA. Ed. Vasile Grecu. Bukuresht 1958
Last edited by Aruta; 12-02-2016, 22:12.
Comment
-
Здравейте, някой би ли могъл да сканира следните книги и статии, които са ми необходими, ще съм много благодарен и признателен, благодаря Ви
Българска национална история. т. I, В. Търново, 2011 книга трета я намерих на този линк ---> http://www109.zippyshare.com/v/XyJFWxOE/file.html
Българска национална история. т. II, В. Търново, 2013
Българска национална история. т. ²²², В. Търново, 2015
Николай Поппетров - Образът на цар Борис III в дневния ред на българското общество 1918 - 1943 г. - сп. Исторически преглед, 2002 г., ¹ 1-2, стр. 44 - 74
Николай Генчев - Възвръщане на Южна Добруджа към България през 1940 г. - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 6, стр. 58 - 73
Василка Тошкова - Присъединяването на България към Тристранния пакт - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 4, стр. 56 - 72
Илчо Димитров - Смъртта на цар Борис III - сп. Исторически преглед, 1968 г., ¹ 2, стр. 40 - 59
Василка Тошкова - Външната политика на правителството на Добри Божилов (септември 1943 - май 1944 г.) - сп. Исторически преглед, 1974 г., ¹ 2, стр. 3 - 34
С. Пинтев - България на тристранните конференции в края на 1943 г. (Москва и Техеран) - сп. Исторически преглед, 1996 г., ¹ 2, стр. 57 - 69
Войн Божинов - Политиката на САЩ спрямо България през 1944 г. - сп. Исторически преглед, 1966 г., ¹ 6, стр. 67 - 82
Comment
-
Footballer написа Виж мнениеЗдравейте, някой би ли могъл да сканира следните книги и статии, които са ми необходими, ще съм много благодарен и признателен, благодаря Ви
Българска национална история. т. I, В. Търново, 2011 книга трета я намерих на този линк ---> http://www109.zippyshare.com/v/XyJFWxOE/file.html
Българска национална история. т. II, В. Търново, 2013
Българска национална история. т. ²²², В. Търново, 2015
Николай Поппетров - Образът на цар Борис III в дневния ред на българското общество 1918 - 1943 г. - сп. Исторически преглед, 2002 г., ¹ 1-2, стр. 44 - 74
Николай Генчев - Възвръщане на Южна Добруджа към България през 1940 г. - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 6, стр. 58 - 73
Василка Тошкова - Присъединяването на България към Тристранния пакт - сп. Исторически преглед, 1969 г., ¹ 4, стр. 56 - 72
Илчо Димитров - Смъртта на цар Борис III - сп. Исторически преглед, 1968 г., ¹ 2, стр. 40 - 59
Василка Тошкова - Външната политика на правителството на Добри Божилов (септември 1943 - май 1944 г.) - сп. Исторически преглед, 1974 г., ¹ 2, стр. 3 - 34
С. Пинтев - България на тристранните конференции в края на 1943 г. (Москва и Техеран) - сп. Исторически преглед, 1996 г., ¹ 2, стр. 57 - 69
Войн Божинов - Политиката на САЩ спрямо България през 1944 г. - сп. Исторически преглед, 1966 г., ¹ 6, стр. 67 - 82
Comment
-
Aruta написа Виж мнениеВсичките броеве на ИПр се намират съвсем лесно във всяка градска библиотека, същото важи и за националната история на Абагар
Comment
-
Footballer написа Виж мнениеНадявах се, че някой може да помогне с електронни варианти на тези книжки, ех, все пак благодаря за отговора
Виж само как започваш:
Здравейте, някой би ли могъл да сканира следните книги и статии, които са ми необходими, ще съм много благодарен и признателен, благодаря Ви.
Виж сега как семпло е попитал zarich:България и Византия VII-IX в. - Военна администрация???
Учете се един други не на учтивост, а на благоразумие. Сами виждате, че тук се набляга най-много на средните векове по българските земи. Ама защо тъй?!? Ами защото има много мечове, кръв, изкормени вътрешности, мулета, трици, изнасилени моми и гладуващи армии в дрипи. То ест, има много по-голям шанс да се открие нещо сканирано, което е в темата, а не по проблематиката на XX век.
Comment
Comment