Къде го линка?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Значи, цял празник е, когато Aruta качи туйцък-онуйцък! Много плячка, много нещо... Брава, карибски пирати - вамооооос! Чувствам се като умаййадски наместник, на когото току-що са сервирали джизията и хараджа - направо се къпя в тези книжни съкровища Поне за момент лакомията ми беше... задоволена
Comment
-
Catherine Asdracha, La région des Rhodopes aux XIIIe et XIVe siècles : étude de géographie historique, Texte und Forschungen zur byzantinisch-neugriechischen Philologie; Nr. 49, Athens : Verlag der byzantinisch-neugriechischen Jahrbücher, 1976
lii, 294 p.
(недостатъци: скана е правен от керокопие и в него няма картите на военните походи през Родопите; 20 и 21 стр. са снимани една върху друга, но се четат; 127 стр. я няма. Като цяло обаче за нещо дето не го намирам у нас си е чудесно !)
Comment
-
Aruta, от тази забележителна поредица Чужди пътеписи за Балканите, само Том 4. (съставен от Б. Цветкова) ли го имате сканиран? Гледам, има го и в промакедонията. Копвам тук нещица от нета и ви давам (донякога) тема за размисъл
Мария Тодорова (увод, съставителство и коментар), Английски пътеписи за Балканите, края на 16 век - 30 те години на 19 век / том 7, 1987
Михаил Йонов (увод подбор и коментар), Немски и австрийски пътеписи за Балканите 17 - 18 век / том 6, 1986
Агоп Орманджиян (съставителство, превод и коментар), Арменски пътеписи за Балканите 17 - 19 век / том 5, 1984
Бистра Цветкова (съставител и редактор), Френски пътеписи за Балканите 19 век / том 4, 1981
Михаил Йонов (увод подбор и коментар), Немски и австрийски пътеписи за Балканите 15 - 16 век / том 3, 1979
Петър Миятев (подбор, превод и коментар), Маджарски пътеписи за Балканите 16-19 век / том 2, 1976
Бистра Цветкова (съставител и редактор), Френски пътеписи за Балканите 15 - 18 век / том 1, 1975
Comment
-
monte christo написа Виж мнениеAruta, от тази забележителна поредица Чужди пътеписи за Балканите, само Том 4. (съставен от Б. Цветкова) ли го имате сканиран? Гледам, има го и в промакедонията. Копвам тук нещица от нета и ви давам (донякога) тема за размисъл
Мария Тодорова (увод, съставителство и коментар), Английски пътеписи за Балканите, края на 16 век - 30 те години на 19 век / том 7, 1987
Михаил Йонов (увод подбор и коментар), Немски и австрийски пътеписи за Балканите 17 - 18 век / том 6, 1986
Агоп Орманджиян (съставителство, превод и коментар), Арменски пътеписи за Балканите 17 - 19 век / том 5, 1984
Бистра Цветкова (съставител и редактор), Френски пътеписи за Балканите 19 век / том 4, 1981
Михаил Йонов (увод подбор и коментар), Немски и австрийски пътеписи за Балканите 15 - 16 век / том 3, 1979
Петър Миятев (подбор, превод и коментар), Маджарски пътеписи за Балканите 16-19 век / том 2, 1976
Бистра Цветкова (съставител и редактор), Френски пътеписи за Балканите 15 - 18 век / том 1, 1975
Докато не съм забравил:
А. Николов. Политическа мисъл в ранносредновековна България (средата на IX края X век). София 2006
П. Ангелов. Средновековната българска дипломация. София 2011.
И едно интересно двутомно атласче
Атлас Световна история. Т. 1. От древността до Френската революция. Пловдив 1999.
Атлас Световна история. Т. 2. От Френската революция до наши дни. Пловдив 1999.
Last edited by Aruta; 24-03-2015, 14:32.
Comment
-
Арута, къде са томове 2 и 3 на История на България от БАН? В папката КНИГИ (https://www.mediafire.com/folder/9za8c9svlbe91/КНИГИ) ги нямз?
Comment
-
monte christo написа Виж мнениеАрута, къде са томове 2 и 3 на История на България от БАН? В папката КНИГИ (https://www.mediafire.com/folder/9za8c9svlbe91/КНИГИ) ги нямз?
Ето ги пак
Comment
-
Историята на Караман изобщо има ли я на български или на някакъв "човешки" език Иначе и аз бих я ползвал, макар че...мисля, че и двете съчинения, които търсиш, са пълни с легендарни сведения и следователно трябва да се използват критично - зависи каква ти е целта, разбира се.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеИсторията на Караман изобщо има ли я на български или на някакъв "човешки" език Иначе и аз бих я ползвал, макар че...мисля, че и двете съчинения, които търсиш, са пълни с легендарни сведения и следователно трябва да се използват критично - зависи каква ти е целта, разбира се.
Comment
Comment