Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Арслан написа Виж мнение
Comment
-
Това е адресът на новата гигапедия/либрари.ну
И Николай Тодоров Балканският град XV–XIX век.
П.С. Сега видях, че адреса на гигапедия вече е бил публикуван по-раноLast edited by Aruta; 25-01-2013, 19:36.
Comment
-
Сканирани книжки
Хр. Матанов, Р. Михнева. От Галиполи до Лепанто 1354–1572. София 1998.
Й. Иванов. Български старини из Македония. София 1970.
Е. Стателова, Ст. Грънчаров. История на Нова България 1878–1944. Т. 3. София 1999.
Last edited by Aruta; 05-03-2013, 23:21.
Comment
-
Aruta написа Виж мнениеХр. Матанов, Р.Михнева. От Галиполи до Лепанто 1354–1572. София 1998.
Й. Иванов. Български старини из Македония. София 1970.
Е. Стателова, Ст. Грънчаров. История на Нова България 1878–1944. Т. 3. София 1999.
http://www.mediafire.com/view/?znfmor128mc2e0j
Предлагам за в бъдеще всеки да пише какво точно сканира в момента за да не се получава повтаряне, че няма смисъл една и съща книга да се сканира два пъти.
В момента аз сканирам История на Второто българско царство на Йордан Андреев.
Comment
-
Aruta, страшен си, брат!
С тези сканове направо ми напълни душата! Особено с фундаменталните трудове на Бродел (досега съм ги попреглеждал отгоре-отгоре на руски, когато ми трябваше една справка за Венеция от XV в., спрямо която разбрах, че венецианците от този век са били просяци в сравнение с ромеите от времената на Комнините )
Да не говорим за "От Галиполи до Лепанто" ... Изключителен труд на Матанов и Михнева, въобще една от най-добрите книги на българската медиавистика. Много приятна и лесна за четене. За мен тази книжка е свързана със сантиментална стойност отпреди повече от 20 години
Давайте там с cesar-я, сканирайте, когато имате свободно време. Каквото и да било Все е файдица
Comment
-
Aruta написа Виж мнениеОще някоя книжка
1. В. Бешевлиев. Първобългарските надписи. София 1979.
http://www.mediafire.com/view/?uk9cuk3r4iy6rru
Comment
-
Че то, драги ми Кухулине, Първобългарските надписи на Бешевлиев отдавна ги има на фулл-скан в нета. Аз например съм си играл със старият pdf скан (не знам кой го е правил) на Първобългарските надписи, и съм го врътнал на djvu (тествам си разни формати заради архаичната ми комп-машинка). Номерът се получи, мда Просто сегашният pdf скан на Aruta се явява най-качественият.
Comment
Comment