Ъъ такова, срам не срам, когато човек отвори тема и на другата сутрин види, че снощи е направил правописна грешка в заглавиетокак може да я коригира? Трябва да се обърне към модератора или има чалъм и сам да се отърве от резила?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Технически въпроси що се отнася до портала
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Молба
Уважаеми ,модератори,
Тъй като желая да следя всичко излязло във форума , а нямам възможност да влизам често от околностите на Кандахар, се сблъсквам със следния проблем:
При всяко влизане непрочетените теми са отбелязани в друг (жълт) цвят и мога да разбера къде не съм чел още ,но поради обема на публикациите не мога от веднаж да прочета всичко. При напускането ми и последвало повторно влизане дори и непрочетените теми( тези ,в които даже не съм влизал) излизат като разглеждани, т.е. не са в различен цвят вече и губя връзката.Дори само логване във БС без каквото и да било влизане в разделите е достатъчно за да се означат всички общи теми и раздели като прочетени(разглеждани) и по-нанатък да не се означават в различен цвят?!?!?!?! Знам ,че е възможно това да се поправи и моля за вашето съдействие!
Благодаря предварително за помощта!
Comment
-
Този проблем съм го забелязал отдавна, обаче никой, поне засега, не е дал решение. Мога да ти предложа моето чисто практическо такова. Отварям в отделен прозорец форума, когато се логна (там са запазени всички раздели, маркирани като съдържащи нови мнения). Него си го оставям така, а от него вече отварям втори, от който разглеждам мненията. В прозореца, отворен поначало, нищо не се обновява, така че се запазва началната картина.
Този метод върши работа само ако имаш повечко време. За бързо влизане и поглеждане не става.
Comment
-
Проблемът се дължи на това, че системата следи за "прочетени" мнения по така наречената бисквитка (cookie). Това същото дето ви пази името и паролата, та да не се логвате всеки път ръчно. Това е малко текстово файлче, което браузера пази на локалния компютър и което между останалите неща съдържа и датата на последното влизане във форума. Съответно всички постове по-стари от тази дата се отбелязват като прочетени, макар това да не е задължително така.
Системата не следи дали всеки пост е прочетен от съответния потребител.
Ще прочета дали няма някаква възможност за това, и аз съм го забелязвал този проблем, но поне така лесно не виждам как ще стане.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
SSmart написа Виж мнениеУважаеми ,модератори,
Тъй като желая да следя всичко излязло във форума , а нямам възможност да влизам често ......
........
Разбира се, има и софтуери, които са самостоятелни и специализирани четци за feeds (RSS), но понеже аз си ползвам Opera, не съм запознат с тях.
Comment
-
Sir Gray написа Виж мнение...
Ще прочета дали няма някаква възможност за това, и аз съм го забелязвал този проблем, но поне така лесно не виждам как ще стане.Sounds like you are still using the cookie based system, in you vb options, switch to the database thread marking system.
И на мен ми създава неудобство тази особеност (даже май писах по-рано). Изглежда има лесен начин да се оправи - с някаква стандартна настройка - database thread marking system.
Comment
-
Въобще мисля, че промяната бъгна системата. Колкото пъти се логна, всички мнения са непрочетени, ако ще и през 5 мин. да го правя. На старата система поне му бях намерил лесното - правех точно като gollum и никога нямах проблеми. Също, не съм сигурен, че има каквато и да е връзка между двете, но всичко се зарежда много по-бавно от преди.
Comment
Comment