lzl написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Технически въпроси що се отнася до портала
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ох, само аз ли останах с впечатлението, че целия пост беше само от едно единствено, но за това пък супер заплетено изречение??? :nworthy:
И да не стават обърквания - Acunga, само малко базик, не е на сериозно :tup: Но идеята ти за по-готини емотикончета можеше да я събереш в един ред все пак.... :pXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Аз на третия ред се отказах Обаче не знам от къде реши че сме бойци срещу американския империализъм...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Добре-Първо искам картинката на аватара да ми я трансформира форума в нужния формат.Пример- на компа ми е картинка със резолюция 1024х700 пиксела,изискванията са 150х100 май бяха.Пускам да се зарежда картинката и след малко тя ми излиза като аватар,защото е в нужния формат:jpf,jpeg,а форума я е преобразувал в нужния формат,смалил я е,направил я е да отговаря на изискванията.Това за сега май стига.
:fire:Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
Интересна идея, но не знам да има за тази система подобна функция. А в какъв форум си го видял това? Иначе всеки сам си форматира картинката, не е сложно. А и да ти кажа, картинка с размер 1000х800 ще излезе доста зле ако бъде смалена от автоматична функция.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
1. Всеки може сам, без да ползва сложен софтуер да смали картинката за автар до желаниет размери. Това може да се направи както в стандартната програмка paint, която се инсталира автоматично заедно с windows, така и с друг безплатен софтуер - например с irfan view:
Не са необходими каквито и да е специални умения -
* за irfanview - единствено се отваря картинката, отива се в лентовото меню на функция "image" и се избира функцията "resize/resample" от подменюто на "image". В диалоговото меню на функцията имате панел "set new size", където се задава в пиксели нова ширина и височина на картинката - достатъчно е да се зададе само единия параметър, стига функцията отдолу "preserve aspect ratio" да е отбелязана (така е по подразбиране) и програмата сама наглася другия параметър (да речем, въвеждаш в ширина съответната стойност и автоматично се настройва и височината). В прозореца DPI следва да е зазадена стойност 72 (ако не е я променяш), а при "units" трябва черната точка да е в радиобутона "pixels". След това натискаш бутона "ok" и след това избираш "save" от менюто "file". Ако е необходимо (т.е., картинката не е във формат .jpg, .png или .gif) можеш да я презапишеш в този формат с функцията "save as..." от менюто "file".
* същата операция може да се извърши и с програмата paint - отонво отваряш файла и избираш функция "stretch/skew" от менюто "image", след което задаваш новата големина в проценти - панел "stretch" и стойности в проценти за "horizontal" и "vertical" по-малки от 100% и еднакви. След това проверяваш текущия размер в "image" подфункция "attributes". Общо взето трябва да повториш операцията докато достигнеш желаната големина. С тази програмка е по-сложно, затова препоръчвам първия вариант.
Общо взето, не се изискват никакви специални умения за да постигнеш този резултат и съвсем не е необходимо някой да се труди да търси специална функция и да я монтира във форумния енджин. Ако ти е проблем можеш да качиш картинката на форума и някой друг да ти я преобразува.
За остналато:
Ако може и аз да изкажа скромното си мнение.Когато разбрах за сайта ви от търсачката на АБВ-то(търсех "война"),много се зарадвах че е създаден сайт за враждебто настроените хора към Американските империлиастични действия!
Последното което ме касае пряко е дължината на форума.Може би е важно да е такъв(ако мислите че дължината ще привлече още фенове,въпреки че мен ме отвращава),но държа да ви кажа че като набъбне много някои форум се отваря нов,а който иска да си пише в стария(така се случи с лок,с фен мин год.,).А иначе за всяка тема има 100000 мнения и не се провежда интересен ДИАЛОГ.
Comment
-
Да с инфанвюто е най-елементарно щом аз мога да си смалявам и увеличавам картинки значи всеки може...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Добре направих го това с в paint.Мерси.Просто и форума можеше да го направи това и да не е нужно да си държа картинката на харда.Но виждам че трудно ще се разберем(особено с gollum-той не цепи басма на никого :shrug: ).
Жалко,че "ФОрумът и порталът по никакъв начин не са политически, нито са изразители на някаква идеология."-аз пък се зарадвах,че съм намерил,където мога да обсъждам бъдещето на Б-я с други фенове,а това неизменно включва някакви идеологии. :sm186: .Нищо щом gollum казва,че във форума не се пише за някакви идеологии,т.н,няма да споря въобще с него! :p Той е шефа. :rock:Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
Но виждам че трудно ще се разберем(особено с gollum-той не цепи басма на никого ).
( http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5942 - това са досегашните правила, вероятно скоро ще излязат новите)
и докато те се спазват от съответният потербител, няма място за каквито и да е конфликти или неразбирателства. Още по-малко за санкции от страна на ръководството на форума.
Т.е., не виждам причини за конфликт, надявам се не съм се изразил и с рязък тон, просто обясних виждането си за нещата. Впрочем, аз не съм "шеф" на форума - такъв е Империал.
Жалко,че "ФОрумът и порталът по никакъв начин не са политически, нито са изразители на някаква идеология."-аз пък се зарадвах,че съм намерил,където мога да обсъждам бъдещето на Б-я с други фенове,а това неизменно включва някакви идеологии.
Темата за бъдещето на България е интересна и се обсъжда на няколко места във форума. Но не е нужно да се вкарва идеология в нея - все пак става въпрос за съвсем конкретна материя, която може да се обсъжда без да си слагаме идеологически очила (което само би ни попречило да се разберем).
Comment
-
Абе той Acunga донякъде е прав, че е невъзможно да останем съвсем безпристрастни. Строго погледнато, желанието ни да се дистанцираме от каквато и да е идеология си е пак един вид идеология, колкото и да ни се иска не можем да тълкуваме нещата като странични наблюдатели, защото така или иначе всичко се пречупва през опита и светооусещането ни.
Друг е въпросът, че поне се опитваме да погледнем на нещата от различни гледни точки, за разлика от "твърдите" идеолози."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5942.Като се почне от обсъждането на идеологическа литература и стигнем до обсъждането на решенията на политически лица:http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5942.
"Абе той Acunga донякъде е прав, че е невъзможно да останем съвсем безпристрастни."-така е поне ако някой от тук събралите се ни ебе поне малко за държавата ни(извинявам се за израза ).
С риск да ме обвините в плагиятство ще цитирам подписа на lzl:"По моя преценка съм обективен.".
:sm100: :not:Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
Imperial Friedrich написаИнтересна идея, но не знам да има за тази система подобна функция. А в какъв форум си го видял това? Иначе всеки сам си форматира картинката, не е сложно. А и да ти кажа, картинка с размер 1000х800 ще излезе доста зле ако бъде смалена от автоматична функция.
Comment
Comment