Кога да очакваме следваща лекция, а и на каква тема ще е ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клуб "Военна история"
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Февруари е сесийно време, така че няма възможност за организиране на лекция в СУ, затова ще има прекъсване от около месец. За след това - не знам кога ще е първата лекция, но най-вероятно около 3-ти март ще се организира нещо подходящо за датата.
KIZIL DELI,едва ли някой ще ги пусне там, така че не ми се вярва да се получи. Една от лекциите по случайност се проведе в първа конферентна (където има вграден проектор), но не знам как стоят нещата със записването на звук. А и ще е по-скоро по изключение. Клубът е официален, но има известни, не знам точно как да ги нарека, неуредици - може би? - така че няма изгледи да получи някаква допълнителна подкрепа. Да се радваме, че и това е възможно.
Comment
-
Малко нещо не обърнах внимание на Вашето съобщение, мисля, че имаме неразбиране тук...:
albireo написа Виж мнениеТ.е. не смятам, че идеята е глупава. Но смятам, че не е особено редно да бъдем укорявани, за това че не сме осигурили и техника, при положение, че всичко това се прави с доброволен труд. Както се казва всеки прави каквото може - ако някой смята, че може да помогне с техниката, нека да поеме инициативата пред организаторите..
albireo написа Виж мнениеP.S. А да, и също смята, че подписът ти не отговаря на правилника, т.е. не го кефи."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Whatever, не ми се обяснява с теб тук.
Сега преглеждайки последните няколко поста установявам, че аз пък не съм обърнал достатъчно внимание на това:
Kramer написа Виж мнение...Поради обема на материала два часа едвам стигнаха.
...можеше и самата лекция да е много по-обща и по-ксоро стратегически обзор - тогава би станала по-кохерентна и равномерно разпределена, би приличала повече на историческа лекция, отколкото на приказки за разни военни работи. Само че аз не съм сигурен доколко мога така. Аз предпочитам да давам малко повече детайли, включително и чисто военни неща на тактическо ниво. Обичам и анекдотите, такива неща каквито в тази лекция бяха "Всичко това е много хубаво, но кой е генерал Молтке?" , "батареята на мъртвите", лудата атака на Родаковски, тъмнината, която попречила на австрийските офицери да показват с жестове на войниците си, какво да правят и т.н.
Нищо, ако след време все още има интерес, би могло да се направи една отделна сбирка за Френско-Пруската война, защото тя наистина остана малко пренебрегната.
Comment
-
Аз съм изцяло за "чисто военния подход", "тактическите работи" и "занимателните подробности". Все пак, клубът е военно-исторически. Този разговор сме го водили и по отношение на нашия форум . Хубавото е, че с външни лектори като Албирео, Даниц и други може да се постигне това. Общо взето, Александър е по общо историческия подход, което си има своите достойнства. Юлиян съчетава общата история с интерес към чистата милитария (т.е. "желязото"). Хубаво е да има и хора, които обръщат внимание на "военните работи" . Така се получават разностранни лекции.
Comment
-
Здравейте на всички,
тъкмо по повод последните постове се включвам с обявяването на Набора на статии за Брой 6. За повече информация вижте historyofwars.net, даден е и общ стандарт за оформление на пратените статии. Припомням, че няма ограничение в обема и историческия период, стига темата да е свързана по някакъв начин с военното дело и история. Ако текстовете са по-дълги от 18 страници, може да бъдат публикувани на два пъти за да не се претупват само в един брой. Авторите запазват всички права върху текстовете си!!!!
Comment
-
Статията ми хареса, и аз съм привърженик на подобна теза.Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
Comment