Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу поправките в Закона за горите

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Протест срещу поправките в Закона за горите

А за горите си бориме ли се, братя и сестри?
    Не знам доколко хората четящи този форум се интересуват от темата, но в момента (последните няколко месеца) ставаме мълчаливи съучастници в едно нагло налагане на интересите на шепа "бизнесмени" над правото в България.
    Поправките в Закона за горите, т.нар. поправка "Витоша ски", зад които застават хора претендиращи, че целят развитието на зимните спортове от два дена са приети на трето четене в парламента. С измененията в закона ще могат да се строят спортни и други съоръжения без промяна на статута на земята, т.е. значително се улеснява строежа на нови писти, голф игрища и подобни конструкции. Премиерът открито застана в подкрепа на лобистките интереси от самото начало на дебатите и започна да прави в медиите безумни сравнения на България и Австрия. Ако се заинтересувате в нета има много информация защо е наше морално задължения да изразим протеста си срещу подобно своеволие. Предавам по-долу два линка, едното е интервю на Тома Белев (доскорошен директор на парк Витоша), а другото фейсбука на протеста:

http://offnews.offroad-bulgaria.com/...-ubiyat-gorite

https://www.facebook.com/events/332292873513938/

Аз не харесвам блокирането на кръстовища като форма на протест и не го правя, но отивам там заедно с цялото си семейство, защото не мога да стоя безучастен.
    Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Томек, съгласен съм, че това са съществени въпроси за нашето си общество (най-вече да се научим да протестираме както трябва срещу нещата, които не ни допадат - отделно, да се организираме в подобни случаи). Но в този форум имаме едно неписано правило - не се обсъждат злободневни политически въпроси. Защото сме военно-исторически форум, т.е. нещо първо трябва да се отдалечи от нас и да се превърне в история, за да стане тема на обсъждане.
    Има си основания зад това правило, затова се придържаме към него. В крайна сметка, има толкова много други форуми, където такива въпроси може и се обсъждат активно (предполагам, че четящите този форум пишат и четат на различни от тези места). Нека тук да си остане зона опазена от всякакви актуални политически и обществени въпроси. Не винаги се получава, знам, има и изключения, но такава е идеята.

Затова заключвам темата. Не ме разбирай неправилно (вече имах такъв случай с друг потребител около протестите срещу проучванията за шистов газ, който не разбираше разликата между лична позиция, предназначение на форума и правила). Приемам всякакви възражения и оплаквания както на лично съобщение, така и в темата за тази цел.

Comment

Working...
    X