Според неокончателните данни от преброяването на населението на Румъния в края на октомври миналата година, като румънци са се самоопределили 16 869 816 души, като унгарци 1 237 746 души, като роми 619 007 души ( под роми аз разбирам цигани и се извинявам на тези, които се обиждат от думата циганин), като украинци 51 703 души, като германци 36 884 души, като турци 28 226 (тъй като не знам румънски, не съм съвсем сигурен дали "turca" означава турци, но по смисъл го превеждам като турци), като руснаци липовани (липованци) 23 864 души, като татари 20 464 души, в графа като други народности 96 040, а 59 186 не са посочили отговор на този въпрос. Според мен излиза, че при това преброяване изобщо не е имало графа за българи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко от жителите на Румъния са с български произход?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
ГостМаркери: Никакви
-
Гост
Comment
-
Въпроси като този ("колко от жителите на Румъния са с български произход?") определено не са за този раздел на форума (а вероятно и въобще за този форум). В този раздел най-много е позволена кратка форма на искане на информация, т.е. отговорът на въпроса се съдържа в мнението на 1951 (едва ли ще има съществена разлика за 9 години в бройката (още повече, като се погледне тенденцията от 48-ма насам)). Т.е. въпросът е получил своя отговор и темата е изчерпана, заключвам я.
Ако има въпроси или възражения - на ЛС.Last edited by gollum; 03-02-2012, 17:40.
Comment
Comment