Знаете ли кой е казал знаменитите думи:Тебе фурно аз съм те градил и аз ще те разруша и знаете ли за какво или по адрес на кого са изречени.Давам ви три жокера:Първия жокер е ,че Ги знае отговора,а втория жокер е ,че личността изрекла тези думи е сред най-известните личности в историята и трети жокер-тази особа доколкото знам е носила пурпурно червени сандали.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На кого принадлежат думите:" Тебе фурно,аз съм те градил и аз ще те разруша".
Collapse
X
-
ГостМаркери: Никакви
-
Само че Ги не го знае, така че това отпада като жокерA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Гост
Да, но Ги знае кои са се осмелявали да носят пурпурно червени сандали ,което всъщност е най големия жокер.
Comment
-
Ок, Мануил I Комнин или Алексий I при спор с някой философ с еретични възгледи?A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Гост
Давам жокер ,че не е бил император ,но е бил в конфликт с поне двама императори , а за твоите предположения мога да кажа ,че си сравнително близо , макар и не съвсем, относно времето по което е живял този, когото търсите кой е, а същия е бил и в голям конфликт с папата.Мисля че след тези жокери би трябвало вече да се сетите по принципа на изключванията и следва да изключвате всички известни хора от тази епоха ,които не отговарят на това описание.
Comment
-
Гост
Мислете защо и кой си е позволявал да носи пурпурно червени сандали по времето ,когато само императора е носил такива?"Фурната" е харесвал и може би обичал българска княгиня с име Екатерина , която заради него по-късно е титулувана с много голяма титла а в края на живота е наричана от някои Ксения-това също е жокер.
Comment
-
Гост
Ако имаш предвид Михаил Псел ,не е той ,но личността която търсите е живяла почти по същото време.
Comment
-
Гост
Аз мисля, че би трябвало да се сетите,коя е Екатерина(Ксения) и ако се сетите коя е тя, би трябвало дза се сетите коя или кой е "Фурната", а ако знаете коя или кой е "Фурната" рано или късно ще налучкате(ако не го знаете) за кого става въпрос в загадката.
Comment
-
Гост
Искам да уточня че към края на живота на Екатерина ,според някои източници тя е била наричана от някои, не Ксения а Елена и за мен също остава загадка дали са я наричали тогава Ксения или Елена.
Comment
-
Михаил Керуларий е, нали?A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Гост
-
Steelman написа Виж мнениеЗнаете ли кой е казал знаменитите думи:Тебе фурно аз съм те градил и аз ще те разруша и знаете ли за какво или по адрес на кого са изречени.Давам ви три жокера:Първия жокер е ,че Ги знае отговора,а втория жокер е ,че личността изрекла тези думи е сред най-известните личности в историята и трети жокер-тази особа доколкото знам е носила пурпурно червени сандали.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Гост
Ги , за времето си Михаил Керуларий според мен е бил от най-известните, а мисля че всеки религиозен човек би трябвало да си е задал поне веднъж въпроса, при кой папа и при кой патриарх е станало разделението на източно православни и Римо-католици.Ако съм те объркал с този жокер , то не е било нарочно.Бях 100 процента сигурен ,че знаеш кой е Михаил Керуларий и бях 99 процента сигурен ,че знаеш за тези негови думи, въпреки че в България допреди 2 дена едва ли повече от 100 души са знаели за тези негови думи.
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеНаистина се оказа, че го знам, всъщност съм чел за случая още преди примерно 17-18 години. Но все пак не мисля че Михаил Керуларий е "сред най-известните личности в историята". По-скоро последствията от действията му са, неговото име е доста слабо познато."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
Comment