Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Управление на влакове

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Управление на влакове

    Пускам този въпрос тук, тъй като не знам в кой раздел му е мястото, та

    В армията, има ли родове войски, които се подготвят за оперирането на влакове (примерно на чужда територия ), когато се използа чужда инфраструктура и влакови композиции ?
    Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало

    #2
    В БНА е имало такъв род ЖП войски, доколкото разбрах, са били нещо по-специфично в сравнение с транспортни войски, но не съм сигурен. Кадрите, офицерските, са се готвили в ВВТУ, което сега е девоенизирано учебно заведение. В мирно време са отговаряли за инфраструкурата - поддръжка и строене - на железниците; когато се е налагало да се ползва жп транспорт от сухопътни войски съответното поделение на СВ е осигурявало охраната, БДЖ - композициите, а стиковането помежду им е ставало през нарочен комендант на по-големите гари, който е бил обикновено кадър на ВВТУ. Във военно време се е предполагало, че този род войски трябва да поеме и охраната на жп инфраструктурата, както и управляването на завладяна вражеска такава, евентуално.

    Това си спомням от каквото са ми разправяли за БНА, а съм питал, защото навремето от Карлово се товареха танковете на влакове, като ходеха на Корен (май гара Малево и гара Книжовник, ползваха) за големи учения (иначе си имаха свой полигон в Анево, до който стигаха на собствен ход).
    sigpic

    Sword song and horn sound

    Comment

    Working...
    X