Здравейте, вчера попаднах на съвсем оскъдна информация за този замък. Разбрах, че там Химлер с 12 други сподвижници ужким създава тренировъчно училище. В последствие този замък се превръща в "бъдещия център на новия свят" след доминацията над СССР. Вътре имало някакви окултни церемонии и събирания няколко пъти в годината. В една от залите в центъра има тъмно слънце, там са правили някакви церемонии. По интересна е залата "тъмната валхала", за която се твърди че вътре членове на СС са правили ритуални самоубийства. Това някак си ми напомня за идеалите на самураите, които също са практикували подобно нещо - Сепуку, а нацистите освен че са съюзници с япония обявяват и своя респект към тях и ги обявяват за "почетни арийци", имаше и един цитат на хитлер в който нарича японците и китайците достойни за правото да се гордеят с историята и цивилизацията си, така както германците. Както и да е. Интерсува ме какво можете да ми кажете за този замък? Дали наистина са практикували някакви ритуали и доколко окултизма е бил разпространен сред висшите националсоциалисти?
Друго интересно, което ме вълнува - открити ли са стотиците пръстени с мъртвешка глава (тотенкопф) на загинали членове на СС, които Химлер заповядал да му бъдат събрани, като идеята му е била да ги събере в замъка с цел преклонение пред героите или нещо като мемориална стена? Доколкото знам не е успял да ги събере в замъка, а са ги скрили в някаква пещера и са взривили входа. Това би било страхотна находка, но едва ли някой ще ги открие.
Comment