Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работа в НРС

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Работа в НРС

    Здравейте,
    Аз съм момче на 15 години от Враца и от 2 години живо се интересувам от разузнаването и чета всичко каквото мога да намеря.
    Решил съм, че искам да работя в Национална разузнавателна служба.
    Уча в профилирана паралелка със история и английски, разбрах, че паралелката ни е на второ място по успех в Северозападна България след някаква паралелка в София.
    Проблеми със езиците нямам, даже хората казват, че ми се отдават.
    Повечето от съучениците ми искат да станат адвокати заради парите, аз искам да служа на родината, затова искам да съм разузнавач парите са приятен бонус към работата.
    Следя форума от дълго време, защото се интересувам от история, а и тук пишат доста ерудирали хора от които могат да се научат наистина интересни неща.
    Прочетох в сайта на НРС какви са критериите за влизане, но все още имам няколко въпроса за които нямам отговор.
    Да мина към въпросите:

    1. Какви изпити трябва да положа за да вляза в НРС?
    2. Каква е същността на изпитите?
    3. Четох някъде, че Българските разузнавателни служби са имали отряд за покушения отвличания и т.н, нещо като Български ''Кидон'', но се се питам това истина ли е или е измислица съчинена от някой журналист за да придаде повече атрактивност на статията си? (Мисля, че четох това в статия относно покушението над Георги Марков)
    4. Търся информация за известни български разузнавачи, ако някой има моля да я сподели.

    П.С Също така живо се интересувам и от дипломация, ако може някаква информация за българската дипломация през годините.
    Last edited by Mr.Shades; 18-08-2011, 17:53.

    #2
    Надявам се на отговор!

    Comment


      #3
      Н/А

      Comment


        #4
        Като за начало можеш да разгледаш интернет адреса на НРС - http://www.nrs.bg/job.php . Цитирам от там:

        Работа в НРС

        На военна служба в НРС се приемат български граждани, които отговарят на следните условия:

        - имат висше образование - за офицерите, и средно или по-високо образование за сержантите;

        - не са по-възрастни от 40 години - за офицерите и 33 години - за сержантите;

        - годни са за военна служба;

        - не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;

        - срещу тях няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;

        - нямат друго гражданство;

        - не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание “уволнение”;

        - покриват нормативите за физическа годност, съобразно изискванията за длъжността, на която се предвижда да бъдат назначени;

        - да владеят най - малко един чужд език съобразно изискванията за длъжността, на която се предвижда да бъдат назначени. Степента на владеене на чужд език се определя в съответствие с нивата на Европейската езикова рамка на Съвета на Европа.

        На длъжности за цивилни служители в НРС се приемат български граждани при условията на Кодекса на труда.

        Кандидатите за служители на НРС могат да заемат длъжността, за която кандидатстват, само след като им бъде издадено разрешение за достъп до класифицирана информация – държавна тайна с ниво на класификация в съответствие със списъка по чл. 37 от ЗЗКИ.

        Вакантните длъжности в НРС не подлежат на обявяване, а за приемането на служители в НРС не се провеждат публични процедури по обявяване и провеждане на конкурси.


        Ако отговаряте на посочените условия, можете да кандидатствате за работа в НРС, като ни изпратите чрез формата за контакт автобиография, включваща: лични данни, образователен ценз, допълнителни квалификации, професионални умения, езикова подготовка – степен на владеене на езиците писмено и говоримо, мотивационно писмо и координати за връзка. Ще бъдете потърсени след разглеждане на документите и интерес към кандидатурата ви.
        С други думи обяви за работа в НРС няма, което е напълно естествено, едва ли е разумно да почнат да пускат обяви от рода на "Обява за работа за таен агент в РФ и страните от ОНД" Така че, общо взето им изпращаш своите лични данни и ако преценят, че ще си им от полза, ще се свържат с теб. От това, което пише се изисква висше образовани или поне е голямо предимство, така че завърши си средното образование и завърши висше образование (за препоръчване с образователно квалификационна степен магистър) и чак тогава мисли да се свързваш с тях. Така като гледам остават ти още две или три години до завършване на средното образование и после още 4 или 6 години до завършване на висшето образование (в зависимост от това дали ще преследваш магистърска степен), така че ще имаш от 6 до 9 години, за да обмислиш внимателно дали наистина искаш да се занимаваш с това.

        3. Четох някъде, че Българските разузнавателни служби са имали отряд за покушения отвличания и т.н, нещо като Български ''Кидон'', но се се питам това истина ли е или е измислица съчинена от някой журналист за да придаде повече атрактивност на статията си? (Мисля, че четох това в статия относно покушението над Георги Марков)
        За покушения и отвличания или против??? Защото ако е първото се съмнявам, но и така да е, едва ли ще е публична информация. Ако ти се борави с оръжие по-добре помисли за работа в полицията или въоръжените сили.

        Comment


          #5
          В Националния военен университет има специалност "Разузнаване", която реално е единственият обявен вход към разузнавателната общност у нас.
          В специалността се влиза трудно, почти толкова трудно колкото за пилот. Веднъж влязал, както чувам, се пренасяш 25 години назад във времето и започваш да учиш гръцки и турски и чат-пат ти четат лекции за ислямския фундаментализъм. С две думи, помисли пак
          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

          Comment


            #6
            Ако си решил ,че наистина искаш да си разузнавач НВУ е единственото място в България ,което ти дава подобна възможност.До колкото съм чувал преди е имало и такъв профил в Симеоново ,но са го премахнали. Колкото до заплащането мисля ,че плащат добре .

            Comment

            Working...
            X