Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Френски легион

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Френски легион

Здравейте!
    От скоро обмислям идеята за френския легион и искам да разбера мнението ви за легиона , какво знаете и т.н.

Имам приятел който служи там. Убеден съм, че няколко месеца след като влезеш там, ще забравиш романтиката която сега ти минава през главата и най-малкото ще ти стане ужасно скучно. Това като цяло, разбира се, понеже не всичко е толкова сиво.
    Освен ако не си ужасен бездарник (не целя да обидя никого), който не може да свърши нищо друго с живота си, не ти го препоръчвам.

Comment

Легионът е за хора които са минали казарма и си дават сметка за нещата. Ако си такъв, търси информация и действай, ама мисля си, че форумът не е бюро за набиране на доброволци.

Comment

Не съм минавал казарма но искам да се занимавам с военна дейност ,нямам кой знае какви романтчини представи за легиона исках да знам горе долу за какво става въпрос.

Comment

Blogger is a blog publishing tool from Google for easily sharing your thoughts with the world. Blogger makes it simple to post text, photos and video onto your personal or team blog.

Comment

Не съм минавал казарма но искам да се занимавам с военна дейност ,нямам кой знае какви романтчини представи за легиона исках да знам горе долу за какво става въпрос.
            Като за начало знаеш ли френски? Ако искаш да се занимаваш с "военна дейност" защо не обмислиш варианта за българските въоръжени сили. Сигурен съм, че ако си способен човек и наистина имаш волята и желанието ще успееш.

Comment

Разбира се ,че съм го обмислял пробвах в НВУ "Васил Левски" и съм първа резерва за Разузнаване за жалост...възнамерявам другата година пак да опитам тъй като единственото ,което не ми стигна са малко точки от психото но исках да разбера малко и за легиона ,който също присъства като вариант.

Comment

При такова заплащане , сериозно бих се замислил дали си заслужава. Накрая ще останат само контактите и познанията по френски език. Не че е малко, ама някак си е недостатъчно за такава работа. Иначе от вътрешни хора съм чувал, хората им не са нещо кой знае колко особено, така че няма нужда да се притесняваш.

Comment

Заплащането е горе -долу на последно място от факторите ,които влиаят на мнението ми въпреки ,че да важно е... .Предполагам обаче ,че и материалната база на легиона е по-съвременна колкото до нашата армия незнам как стоят нещата . Потребител # 4542 вътрешните хора от ,които черпиш информация с какви специалности са в легиона ?

Comment

Аз също съм обмислял възможността да се пробвам в легиона. И търсейки информация попаднах на книгата "Аз легионерът". Автор е Георги Лозев, служил в легиона преди 10тина години. Горещо ти препоръчвам да я прочетеш, ако имаш време. Лесно ще я намериш.Ще отговори на почти всичките ти въпроси и ще ти даде представа за легиона.
                    < Белая смерть >

Comment

Благодаря ти за предложението ще видя дали мога да я намеря : ) и ще я прочета .

Comment

Незнам далии само мен ме интересува но в случай ,че в бъдеще някои се поинтересува и види тази тема и за тези ,които и сега се интересуват ---> http://azlegionerat.wordpress.com/

Comment

Информацията не е съвсем вярна. Ако някой има въпроси: http://www.legion-recrute.com/bg/regiment.php?SM=0 - писал съм и отговарят хората. Но и на повечето въпроси е отговорено.

Естествено, че това място не е курорт и за "романтици". И някои точно затова го избират. Докато следвах във Франция се запознах на едно прибиране към България с легионер - българин. Беше съвсем нормален млад мъж (под трийсет години), завършил консерваторията с тромпет, на думи беше възпитан и интелигентен, макар трите години престой в легиона - бабешки приказки са, че там са само диваци, малоумници и прочее. Такива, да, винаги е имало и ще има, така е навсякъде, не само във френския легион. Но да се твърди, че там отиват само такива или бездарници, които не могат нищо да сторят с живота си, е крайно безпочвено.

Ако е за гражданството - по желание е. И както казах, информацията от този блог е невярна, на официалния сайт пише, че се дава след три години служба. Колкото до заплатите - така ми каза и въпросният легионер - при тези, големите, се дава само малка част, другата отива на сметка, до която получаваш достъп след изтичане на договора. Жалкото е, че нямат по-кратък вариант от петгодишния. Иначе ще наберат и повече хора с тригодишен например. Абе за един договор можеш и да се върнеш с пари поне за едно жилище в София, което пак е нещо. Предвид, че "в началото от чин "легионер втори клас" до капорал включително (от 2 до 4 години), вашето облекло, храна и спане са безплатни" (цитирам от сайта), то дори скромните за Франция 1000 евро са ти много. Аз с толкова си плащах сам квартира, консумативи и храна за месеца. Но пак казвам: на сайта има описано и за Джибути сумите стигат до 3500 евро за новаците.

Френски език не е нужно да знаете. А за една служба там ще го научите. За незнаещите има и обучение.

Има и голямо значение като какъв ще постъпите там - може да сте секретар, счетоводител, фелдшер, фотограф, музикант, готвач, но радист, шофьор, механик - сами осъзнавате въпросните дейности какво изискват и рисковете какви са.

П. П.: От един французин пък разбрах, че при най-тежка присъда във Франция можеш да избереш легиона. Но само толкова можеше да ми каже, не твърдя, че е вярно (може да греши) и го казвам като любопитен факт. Всъщност, докато работех в кухнята на един плаж (Опера - най-старият във Франция), имах колега, който е бил легионер. Беше обикновен човек (бая корав на физика, просто се набиваше на око, колкото и видът да не е критерий, понякога говори за определени неща)... докато не го ядосаш - работеше на един "Aero Jump" на самия плаж и една вечер някакви бяха хвърляли бутилки по него. Алекс (така му е името) беше подивял и ги беше подгонил, онези се мушнали в колата веднага, а той се е бил хванал за нея, влачили са го не знам колко (едва ли много, предвид колко е оживено през този сезон), но след като са спрели ги е бил смачкал от бой, а от цялото влачене имаше само превръзка от едната страна на ребрата.
                          Last edited by fifth_root; 05-01-2012, 02:06.
                          Петият корен...

Comment

Здравейте,
                            бих искал да попитам има ли хора от форума , които са били част от този легион,имат приятели , които са служили там или просто са добре запознати с нещата в този легиона.Ако има , ще съм ви много благодарен , ако ми драснете едно лично съобщение.

Comment

Working...
                            X